kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۴۷۹۳
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۲
معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران:

پول خرید تضمینی گندم نقدی پرداخت می‌شود

معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران از تسویه پول خرید تضمینی گندم کشاورزان به صورت نقدی در سال جاری خبر داد و گفت: قاچاق گندم به خارج از کشور شایعه است.




به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسن حنان درباره میزان خرید تضمینی گندم در سال جاری اظهار کرد: با توجه به اینکه هنوز 50 درصد از کل خرید تضمینی گندم صورت نگرفته است نمی‌توانیم برآورد دقیقی از میزان خرید تضمینی در سال جاری داشته باشیم.
وی افزود: اوج خرید تضمینی گندم از 20 تیرماه تا 15 مرداد انجام می‌شود و در صورتی که در این مدت میزان خرید مناسب نباشد باید فکری برای جایگزینی آن داشته باشیم.
معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره برآورد خرید تضمینی صورت گرفته گفت: پیش‌بینی شده بود که در سال جاری 11.5 میلیون تن خرید تضمینی گندم صورت گیرد که این رقم در سال گذشته 9.5 میلیون تن بود. مصرف گندم سالانه در کشور هم 11.5 میلیون تن است و سه تا پنج میلیون تن نیز ذخایر استراتژیک گندم داریم.
حنان افزود: میزان خرید تضمینی گندم در مقایسه با سال گذشته هفت درصد تا به امروز کاهش داشته است، اما امیدواریم با توجه به اینکه تغییر فصل صورت گرفته است در آینده میزان خرید تضمینی گندم افزایش یابد و این کسری صورت گرفته جبران شود در غیر این صورت برای جایگزین آن فکری می‌شود.
وی درباره عدم تحویل گندم کشاورزان به دولت به صورت خرید تضمینی گفت: هیچ کشاورزی نیست که بخواهد گندم خود را نگهداری کند زیرا این امر هیچ توجیه اقتصادی برای آنها ندارد. گندم کالایی فسادپذیر است و کشاورزان نمی‌توانند آن ر ا نگهداری کنند. در صورتی که سلف‌ خرها نیز گندم را بخرند فضایی ندارند که بتوانند آن را نگهداری کنند و در نهایت باید آن را به دولت تحویل دهند.
معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران در ارتباط با زمان پرداخت پول گندم خریداری شده کشاورزان تصریح کرد: سال گذشته 50 درصد پول کشاورزان به صورت نقدی و مابقی آن طی 45 تا 50 روز تسویه شد اما در سالجاری پول کشاورزان به صورت نقدی پرداخت می‌شود به طوری که تا 12 تیرماه پول کشاورزان به طول کامل تسویه شده است.
حنان افزود: تا به امروز چهار میلیون و 600 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است که کل مبلغ خرید تضمینی آن 7600 میلیارد تومان است که تا به امروز 6500 میلیارد تومان آن
پرداخت شده است.
معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران، درباره قاچاق گندم به خارج از کشور گفت: قاچاق گندم به خارج از کشور شایعه است و مسئولین ذیربط تا به امروز حتی یک مورد از قاچاق گندم را گزارش نداده‌اند.
حنان درباره ورود گندم به جیره غذایی دام گفت: تنها 10 درصد از جیره غذایی دام می‌تواند گندم باشد که رقم بالایی به حساب نمی‌آید و همیشه این اتفاق (ورود گندم به جیره غذایی دام)
روال بوده است.