kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۴۲۳
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۳
صالح‌آبادی در پاسخ به سوال خبرنگار کیهان:

رونق بورس را به رفع تحریم‌ها گره نمی‌زنیم

رئیس سازمان بورس مهمترین اولویت این سازمان را اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دانست و تاکید کرد: رونق بازارسرمایه را به نفع تحریمها گره نزده‌ایم.


علی صالح‌آبادی در نشست خبری دیروز خود در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی کیهان که پرسید: چرا سازمان بورس به جای تاکید بر سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب در حوزه اقتصاد مقاومتی و لزوم اجرای آن در بازار سرمایه بر آثار ناشی از به نتیجه رسیدن مذاکرات بر بورس تاکید می‌کند، گفت: قطعا مهمترین اولویت برنامه‌های سازمان بورس و اوراق بهادار، اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه بازار سرمایه است. بر این اساس و با توجه به یکی از پیش نیازهای اساسی در تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، توانمندسازی بنگاه‌های اقتصادی کشور است، در این راستا برنامه‌های گسترده‌ای در راستای ارتقاء نقش بازار سرمایه در تامین مالی بنگاه‌ها در دستور کار است.
وی افزود: با توجه به اینکه یکی از دغدغه‌های مهم پیش روی صاحبان کسب و کار و نیز سرمایه‌گذاران، برخی ابهامات موجود در صنایع می‌باشد، پیگیری رفع این ابهامات از مراجع مربوطه، بطور جدی در دستور کار سازمان بورس و اوراق بهادار قرار دارد. مشارکت سازمان در تدوین لایحه حمایت از تولید ملی با هدف رونق کسب و کار بنگاه‌های اقتصادی حاضر در بازار سرمایه، از دیگر اقداماتی است که در راستای تقویت نقش بازار سرمایه درتحقق اقتصاد مقاومتی، صورت گرفته است. از دیگر اقداماتی که به طور مشخص، در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در بازار سرمایه صورت گرفت، راه‌اندازی بازار دارایی‌های فکری در فرابورس طی ماه اخیر بود. بدون تردید، توسعه فعالیت این بازار، با کمک به تکمیل زنجیره علم و فناوری که مورد تاکید صریح مقام معظم رهبری نیز می‌باشد، نقش بسیار کلیدی در تجاری‌سازی ایده‌ها و اختراعات در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان و مبتنی بر ظرفیت درونی صاحبان فکر و اندیشه در کشور خواهد داشت. همچنین افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه در کشور با هدف جلب مشارکت صاحبان سرمایه در فعالیت‌های مولد اقتصادی و ارتقاء زیرساخت‌های الکترونیک بازار سرمایه به منظور افزایش شفافیت و سهولت دسترسی به بازار، از دیگر راهبردهایی است که میتواند نقش بازار سرمایه را در تحقق اقتصاد مقاومتی تقویت نماید.
صالح‌آبادی در ادامه با بیان اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید ویژه‌ای بر ایفای نقش موثر در تحقق سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی داشته و خواهد داشت افزود: به هر حال، با توجه به اثرپذیری بازارهای مالی از جمیع عوامل اقتصادی و سیاسی، طبیعتا گشایش در فضای بین‌المللی و پیشرفت مذاکرات،‌ به عنوان یکی از عوامل اثرگذار بر بازار سرمایه، آثار مثبتی در بورس خواهد داشت، اما این موضوع به معنای این نیست که رونق بازار سرمایه، به مباحث سیاسی گره خورده است، چه اینکه طی سال‌های اخیر نیز بازار سرمایه در شرایط دشوار بین‌المللی، همواره جذابیت خود را برای سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی حفظ کرده است و این موضوع، در آینده نیز با رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار که از آثار مهم اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هستند، تقویت خواهد شد.
خبرنگار ما در ادامه این نشست خبری با اشاره به افت 17 هزار واحدی شاخص بورس طی 7 ماه اخیر و زیان 40 تا 60 درصدی بسیاری از سهامداران پرسید: سازمان بورس چه برنامه‌ای برای وضعیت فعلی بازار سرمایه دارد و چرا پارسال که شاخص به‌گونه حبابی رشد کرد و بسیاری از کارشناسان هم هشدار حباب را دادند سازمان بورس اقدامی برای جلوگیری از رشد حبابی شاخص نکرد؟
صالح‌آبادی در پاسخ به این سوال گفت: با توجه به اینکه یکی از دلایل اصلی افت اخیر بورس، ابهاماتی است که در خصوص برخی صنایع اثرگذار بورس وجود دارد، پیگیری رفع این ابهامات از طریق مراجع ذیربط بطور جدی در دستور کار سازمان قرار دارد و با نگاه مثبت دولت و مجلس به بازار سرمایه، امیدواریم این ابهامات هر چه سریع‌تر برطرف گردد که انتظار داریم آثار مثبت آن را بر وضعیت بورس شاهد باشیم. همچنین چشم‌انداز مثبت اقتصاد کشور، برنامه‌ریزی دولت برای خروج از شرایط رکود اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار که به طور جدی در حال پیگیری است و حتی لایحه مربوطه نیز تحت عنوان «لایحه حمایت از تولید ملی، توسط دولت نهایی شده» و در آن، بر حمایت از بنگاههای اقتصادی حاضر در بازار سرمایه نیز تاکید شده است، آثار مثبتی بر وضعیت بورس خواهد داشت.
وی ادامه داد: همچنین مذاکراتی با بانک مرکزی صورت گرفته است تا امکان استفاده از تسهیلات برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری وابسته به بانک‌ها فراهم شود که در صورت نهایی شدن این موضوع، مشکل نقدینگی این شرکت‌ها برای ورود جدی‌تر به بازار، تا حد زیادی برطرف خواهد شد. در حوزه بازار نیز فعال‌سازی مجدد اوراق اختیار فروش تبعی توسط سهامداران عمده با هدف تضمین حداقل بازده معین در دوره مشخص، مجددا در دستور کار قرار دارد و در نشست اخیر با حقوقی‌ها نیز در این خصوص، توافقات لازم صورت گرفت. به علاوه، استفاده از سایر ابزارهای مدیریت ریسک، مانند قراردادهای آتی سهام و افزایش تعداد صندوق‌های بازارگردانی اختصاصی سهام با هدف تضمین نقدشوندگی بازار، در دست پیگیری است. به هر حال، باید توجه داشته باشیم مجموعه‌ای از عوامل متعدد بر بازار سرمایه تاثیرگذار هستند که بهبود در هر یک از این عوامل، موجب بهبود در وضعیت عمومی بازار خواهد شد و سازمان نیز در حوزه وظایف و اختیارات خود، پیگیری‌های لازم را در این زمینه انجام خواهد داد.
صالح‌آبادی با بیان اینکه در شرایط فعلی بازار طبق تفاهم انجام شده با سازمان خصوصی سازی عرضه‌ای نخواهیم داشت، گفت: سازمان خصوصی سازی در شر ایط فعلی سهام عرضه نخواهد کرد.
وی افزود: درآینده امکانی ایجاد خواهد شد که سرمایه‌گذاران برای نگهداری سهام ترغیب شوند، به طوری که ابزاری ایجاد خواهد شد، تا به عنوان مثال در 6 ماه آینده، سهام 10 درصد بیشتر از قیمت خریداری شده از سرمایه‌گذار خریداری شود، یعنی اگر سهامی 600 تومان خریداری می‌شود حقوقی تضمین کند که 10 درصد بیشتر یعنی 660 تومان پس از 6 ماه از سرمایه‌گذار خریداری کند و این امر مشروط به این مسئله است که حتما سهام خریداری شده 6 ماه نگهداری شود.
وی با بیان اینکه در آینده قرارداد آتی سهام فعال خواهد شد، گفت: این ابزار برای پوشش ریسک در بازار عملیاتی خواهد شد که اقدامات آن در حال انجام است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام دیدگاه خود در خصوص آینده بازار باز هم تاکید کرد که نسبت به آینده بازار همواره امیدوار است، چرا که روندحرکت رشد اقتصادی به سمت پارامترهای مثبت نشانگر این امر است.
وی گفت: اکنون بازار دچار سیکل‌های کوتاه‌مدت شده و قطعا این روند مقطعی خواهد بود.
وی درباره چگونگی رفع ابهام شرکت‌های پالایشی گفت: در مورد پالایشگاه‌ها با شرکت ملی پالایش پخش فرآورده نفتی و معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت رایزنی‌هایی را داشتیم. در این خصوص مذاکراتی مبنی بر تدوین نقشه راه بلند مدت برای تعیین نرخ مواد اولیه انجام شده تا سرمایه‌گذار مبنای بلندمدتی پیش‌رو داشته باشد.