kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۴۰۷۲
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۳
حملات عجیب رسانه‌های اصلاح‌طلب به رسانه ملی

ماجرای نفتکش «سالینا» و دور زدن تحریم‌ها چیست؟

گزارش صداوسیما درباره دور زدن تحریم‌های آمریکا توسط نفتکش ایرانی «سالینا» انتقاد تند رسانه‌های یک جریان خاص را برانگیخت؛ رسانه‌هایی که هم‌صدا با آمدنیوز صداوسیما را به تضعیف منافع ملی متهم کردند.

برنامه «سلام صبح‌به‌خیر» که از شبکه 3 سیما پخش می‌شود، روز سه‌شنبه ۱۱ تیرماه ۹۸، اقدام به انتشار گزارش کوتاهی درباره موضوع دور زدن تحریم‌های نفتی آمریکا کرد. این گزارش به علت آنچه برخی رسانه‌ها «افشای مسیرهای ایران برای دور زدن تحریم‌های نفتی» تلقی کردند مورد انتقاد قرار گرفت و حتی متهم به اقدام علیه امنیت ملی کشور شد. شماری از رسانه‌های زنجیره‌ای به این اتهام دامن زدند و ازجمله یک پایگاه خبری با تیتر «اقدام عجیب و سؤال‌برانگیز شبکه سه در معرفی خریداران نفت ایران» و به دنبال آن یک خبرگزاری حامی دولت، با تیتر «اقدام عجیب صداوسیما علیه منافع ملی» به انتقاد از صداوسیما پرداختند. کار تا جایی پیش رفت که حتی رسانه ضدانقلاب «آمدنیوز» هم با هدف سوارشدن بر این موج، در کانال تلگرامی خود این اتفاق را تلویحاً به «جاسوسان آمریکا و اسرائیل» نسبت داد. البته روابط عمومی برنامه «سلام صبح‌به‌خیر» متعاقباً با صدور بیانیه‌ای دراین‌باره ادعاها درباره افشای اسرار امنیت ملی توسط این برنامه را رد کرد.به گزارش مشرق، برنامه «سلام صبح‌به‌خیر» با هدف اثبات این‌که آمریکایی‌ها در هدف خود مبنی بر «صفر کردن صادرات نفت ایران» موفق نخواهند شد، اقدام به معرفی یکی از مواردی کرده است که در آن چین بنا به برخی تخمین‌ها فقط در قالب یک محموله، معادل یک‌میلیون بشکه نفت را به‌رغم اِعمال تحریم‌های آمریکا، در یکی از بنادر خود از ایران تحویل گرفته است.
ذکر این نکته ضروری است که برخلاف ادعای رسانه‌های اصلاح‌طلب و اپوزیسیون، خبر مربوطه به‌هیچ‌وجه محرمانه نبوده است چه آنکه یک جست‌وجوی ساده در اینترنت نشان می‌دهد، گزارش منتشرشده در برنامه صبحگاهی شبکه 3، یک «عملیات اطلاعاتی» نبوده بلکه یک «گردآوری اطلاعاتی» به سبک عادی رسانه‌ای بوده است، علاوه‌بر این منبع این گزارش، به‌وضوح روزنامه انگلیسی «فایننشال‌تایمز» است که حدود یک هفته پیش طی گزارشی تحت عنوان «نقض تحریم‌های آمریکا توسط چین با دریافت نفت از ایران» به موضوع همین محموله نفتی پرداخته بود.
چنان‌که گفته شد، موضوع دور زدن تحریم‌ها و اعزام نفتکش‌های ایرانی به چین به‌رغم تحریم‌های آمریکا موضوعی نیست که برنامه «سلام صبح‌به‌خیر» آن را «کشف» کرده باشد. علاوه‌بر فایننشال‌تایمز، خبرگزاری‌های دیگر هم تاکنون روش‌هایی را برای دور زدن تحریم‌های نفتی آمریکا به ایران نسبت داده‌اند. ازاین‌رو مسلماً گزارش صداوسیما به‌عنوان یک گزارش رسانه‌ای، مصداق «اقدام علیه منافع ملی» نیست... مگر آن‌که تعریف منافع ملی در سایت‌هایی مانند جماران و ایسنا با تعریف پذیرفته‌شده از منافع ملی متفاوت باشد؛ منافعی که امیدبخشیدن به مردم درباره واقعیت‌های مقاومت در برابر تحریم‌های آمریکا یکی از آن‌هاست.
البته در این میان تکلیف کانال‌های مورد حمایت سرویس‌های بیگانه و افراد بدنام که هویتشان با انتشار اخبار کذب گره خورده است نیز در داغ کردن این جریان تخریبی بر ضد شبکه سوم سیما و مدیریت آن نیز روشن‌تر از آن است که نیاز به تحلیل و توضیح داشته باشد. ناگفته پیداست که رسانه‌های مدعی اصلاحات که در مسائل مختلفی مانند برجام همواره نشان داده‌اند منافع ملی برایشان محلی از اعراب ندارد- به‌ویژه آنکه اخیراً در موضوع اینستکس که تحقیر دولت و ملت ایران بوده، ذوق‌زده هستند- باید درخصوص منافع ملی در جایگاه پاسخگو قرار بگیرند نه مدعی! و این‌گونه جنجال‌سازی محکوم به شکست است و چیزی از بار مسئولیت آنان در قبال منافع ملی کم نمی‌کند!