kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۹۷۱۶
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۹
یک مسئول:

افزایش قیمت تنها راهکار کنترل مصرف برق نیست

مدیر کل دفتر پشتیبانی فنی و نظارت بر تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: افزایش ۲۳ درصدی تعرفه برق، ابزاری برای کنترل مصرف برق نیست.

غلامرضا مهرداد  در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، با تاکید بر این‌که هزینه تمام شده تولید برق بسیار بیشتر از افزایش ۲۳ درصدی تعرفه‌های برق است اظهار داشت: به عبارتی این رقم حتی هزینه‌های تعمیر، نگهداری و بهره‌برداری را نیز پوشش نمی‌دهد.
وی افزود: هزینه‌هایی که در صنعت برق صورت می‌گیرد، بسیار بالاست و حتی اگر هزینه سوخت را نیز کنار بگذاریم، قیمت تمام شده با قیمتی که از مشترکان دریافت می‌شود، فاصله بسیار زیادی دارد.
مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی و نظارت بر تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: افزایش ۲۳ درصدی تعرفه برق نمی‌تواند ابزاری برای تحریک مصرف‌کننده باشد و به اعتقاد من این عدد ابزاری برای کنترل مصرف برق نیست.
مهرداد با تاکید بر این مسئله که باید روش‌های دیگری را برای مدیریت مصرف برق در نظر بگیریم، بیان کرد: هرچند که تاکنون اقدامات متعددی در این راستا صورت گرفته، اما باید تدابیر و برنامه‌ها در این راستا بیشتر شود.
به تازگی، محمدحسن متولی‌زاده - مدیرعامل شرکت توانیر - با اشاره به طرح‌های تشویقی وزارت نیرو برای کاهش میزان مصرف برق بخش خانگی در ایام پیک مصرف تابستان، گفته است: در صورت صرفه‌جویی ۱۰ درصدی در میزان برق مصرفی، ۲۰ تا ۳۰ درصد از مبلغ صورتحساب مشترکان کاهش می‌یابد.
وی با اشاره به افزایش هفت درصدی تعرفه برق تمامی مشترکان از ابتدای اردیبهشت‌ماه، بیان کرده است: با هدف افزایش انگیزه برای اصلاح مدل مصرف مشترکین پرمصرف به ویژه در زمان اوج مصرف برق مقرر شده تا از ابتدای خردادماه تنها برای مشترکین پرمصرف خانگی ۱۶ درصد به این رقم افزوده شود.
گفتنی است از مدت‌ها پیش رسانه‌ها از قول مسئولان وزارت نیرو اعلام می‌کردند که قرار است مشترکان پرمصرف خانگی جریمه شوند و این امر را منوط به تصویب دولت می‌کردند ولی آنچه که اکنون اعلام شده به نظر می‌رسد با خبرهای قبلی خیلی فاصله دارد و دولت حاضر نشده بهای زیادی از مشترکان پرمصرف خانگی بگیرد. نظیر همین وضعیت را در پرداخت یارانه نقدی هم مشاهده می‌کنیم که دولت حاضر نشده یارانه ثروتمندان را علی‌رغم تکلیف قانونی قطع کند.