kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۸۹۸۰
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۳
با تصمیم ستاد تنظیم بازار

طرح نظارت بر بازار ماه رمضان از پس فردا آغاز می‌شود

با تصمیم کارگروه ستاد تنظیم بازار، طرح ویژه نظارت بر بازار از روز دهم اردیبهشت که شامل عرضه اقلام اساسی با قیمت‌های ترجیحی برای خانوارهای هدف می‌باشد، آغاز خواهد شد.




به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، با تصمیم اعضای کارگروه ستاد تنظیم بازار مقرر شده است، با هدف تنظیم بازار اقلام اساسی و مصرفی خانوار در ماه مبارک رمضان، طرح ویژه نظارت بر بازار از روز دهم اردیبهشت آغاز می‌شود و تا هفدهم خرداد ادامه می‌یابد.
این اقدام با هدف حفظ آرامش بازار در ماه مبارک رمضان و توجه به رفاه هموطنان به‌ویژه اقشار آسیب‌پذیر جامعه صورت می‌گیرد. پیش‌بینی شده است کارگروه‌های ستاد تنظیم بازار در هر استان با توجه به شرایط استان تحت مسئولیت خود نسبت به اتخاذ تصمیم برای برگزاری فروش‌های فوق‌العاده و همچنین نمایشگاه‌های طرح ضیافت اقدام کنند.
بر این اساس، عرضه اقلام اساسی در دو سطح صورت خواهد گرفت؛ کالاهای اساسی مانند برنج، شکر، روغن و گوشت مرغ در این راستا با قیمت‌های ترجیحی برای خانوارهای هدف اختصاص می‌یابد یا در فروش‌های فوق‌العاده عرضه خواهند شد.
در این جهت، تصمیماتی نیز با هدف تنظیم بازار خرما، زولبیا و بامیه، حلیم و آش که کالاهای مهم و پرمصرف در این ماه هستند اتخاذ شده است. هرساله در آستانه ماه مبارک رمضان حداقل و حداکثر قیمت اقلام پرمصرف با هدف پیشگیری از رشد ناگهانی قیمت‌ها ابلاغ می‌شود و به‌اطلاع شهروندان می‌رسد.
در همین زمینه، رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی، وضعیت کنونی بازار لبنیات را عادی دانست و گفت: کارخانه‌های لبنی به دنبال افزایش سهم بازار داخلی و صادراتی محصولات تولیدی خود را در بازار عرضه می‌کنند و مشکلی از لحاظ تولید ندارند.
وی افزود: با توجه به اعتراض دامداران به افزایش قیمت نهاده‌های دامی پیشنهاد داده‌ایم که تولیدکنندگان اسناد و مدارک لازم برای تعیین تکلیف قیمت را در اختیار سازمان حمایت قرار دهند تا پس از بررسی‌های لازم نرخ مصوب شیر خام و به تناسب آن محصولات لبنی اعلام شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه قیمت محصولات لبنی تا ابلاغ مصوبه جدید از سوی ستاد تنظیم بازار تغییری نخواهد داشت، افزود: قیمت محصولات لبنی تا بررسی نهایی از سوی ستاد تنظیم بازار بطور قطع تا پایان ماه رمضان افزایشی نخواهد داشت.
باکری با اشاره به اینکه آمار دقیقی از میزان صادرات لبنیات در دسترس نیست، بیان کرد: گزارش‌ها نشان می‌دهد که صادرات محصولات لبنی در سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد از نظر ارزشی کاهش داشته است.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه ظرفیت تولیدی کارخانه‌های شیر خشک مازاد بر نیاز داخل است، بیان کرد: سالانه ۶۵ هزار تن شیر خشک مورد نیاز کشور است، در حالیکه ظرفیت تولید کارخانه‌های شیر خشک بیش از ۱۰۰ هزار تن است.