عطریانفر: بدون مرزبندی با نهضت آزادی انتظار اعتماد از طرف نظام بیمعناست(خبر ویژه)
عضو مرکزیت حزب کارگزاران خطاب به اصلاحطلبان میگوید: شما وقتی هنوز نسبتتان را با مجموعههایی مانند نهضت آزادی یا جبهه ملی روشن و مشخص نکردهاید، نباید از حاکمیت انتظار داشته باشید بهطور صددرصد به جریان اصلاحطلبی اعتماد کند.
محمد عطریانفر در گفتوگو با روزنامه «صبحنو»، ضمن رد اظهارات سعید حجاریان درباره «مشارکت مشروط در انتخابات» اظهار داشت: اقدامات اصلاحطلبان اقداماتی کاملاً مشارکتجویانه است. ما در تصمیم خود، باید مجموعه گفتوگوهای موجود در همه شاخهها و زیرشاخههای جریان اصلاحات را تعقیب کرده و بر اساس آن، به یک گفتمان جمعی برسیم. تجربه تاریخی در طول 40 سال نشان میدهد که همواره اصلاحطلبان در انتخابات مشارکت داشتهاند و اگر صحبت از حضور مشروط کردهاند، راه به جایی نبرده و زیان دیدهاند.
وی درباره شورای عالی اصلاحطلبان گفت: شورای عالی اصلاحطلبان هنوز بهطور واقعی شکل نگرفته چون با موانعی مواجه شده است. آن شورایی هم که در سال 94 شکل گرفت، عملاً انتصابی بود و در آن منظومه، جمعی به نام شورای هماهنگی احزاب اصلاحات، با یکدیگر توافق نظر نداشتند؛ آثار آن گرفتاریها هم این شد که نتوانستیم به دستاوردهای مناسب و حداکثری در زمینه انتخاب نامزدها برسیم. بر اساس همین اختلافات و نگاههای ثانوی و درجه سه، بهراحتی، افراد صاحب صلاحیت موثرتر را از دست دادیم.
به صراحت باید گفت اصلاحطلبی فقط نشستن پشت درهای بسته و نظریهپردازی صرف نیست. اصلاحطلبان باید هم در حوزه نظریهپردازی، دستی بر آتش داشته باشند و هم در حوزه عمل اجتماعی، تجارب روشن خود را محک بزنند. مردم، امروز چندان فریفته و دلباخته نظریههای کلامی صرف در سیاست نیستند بلکه زندگی آنها بیشتر معطوف به حوزه کارآمدی و عمل معطوف به توفیق است.
اعضای شورای شهر، در موضوع انتخاب شهردار تهران (اشاره به جانشینی نجفی) در اثر اسارتی که به برخی تصلبهای گفتمان سیاسی گرفتار و با آن روبهرو بودند، خودشان را از نیرویی کارآمد برای مسئولیتپذیری شهرداری تهران محروم کردند. عارضهای که به مدت یکسالونیم تا دوسال، سوگمندانه از شهر تهران بابت انتخاب شهردار وقت گرفته شد، در واقع ناشی از همین مقاومتهای بیمورد و تصلبها بود که نیروهای عاقل سیاسی، نباید به بند آن گرفتار شوند.
عطریانفر در پاسخ این سوال که آیا نگاه تصلبآمیز اصلاحطلبان به موضوعات سیاسی، میتواند تأثیرش را در دورههای بعدی انتخابات، روی صندوق رأی بگذارد و مردم دیگر به اصلاحطلبان روی خوش نشان ندهند؟ گفت: ممکن است این اتفاق ناگوار رخ بدهد. متأسفانه در حوزه اصلاحات، بعضاً با مصیبتی از جنس فاصلهگرفتن افراد از واقعیات مواجه هستیم.
عضو شورای مرکزی کارگزاران درباره بههم خوردن مرزبندی اصلاحطلبان با گروهکهایی نظیر نهضتآزادی تصریح کرد: بعد از اتهام سنگینی که در سال 88 به اصلاحطلبان و اصلاحطلبی وارد شد، ابتدا باید حاکمیت را قانع کنیم که این نظریه سیاسی (اصلاحطلبی)، قصد براندازی نداشته و اتفاقاً دلسوز کشور و نظام سیاسی است. شما یا امثال شما وقتی هنوز نسبتتان را با مجموعههایی مانند نهضت آزادی یا جبهه ملی روشن و مشخص نکردهاید، نباید از حاکمیت انتظار داشته باشید بهطور صددرصد به جریان اصلاحطلبی اعتماد کند.