kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۸۷۸۷
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۰

دستورالعمل وزیر نیرو برای شایسته‌گزینی مدیران ارشد

وزیر نیرو در چارچوب طرح شایسته‌گزینی مدیران از طریق فراخوان عمومی، شرایط انتخاب معاون وزیر در امور تحقیقات و منابع انسانی را منتشر نمود.



رضا اردکانیان در نامه‌ای خطاب به مدیرمسئول روزنامه کیهان درباره رویکرد جدید این وزارتخانه در انتصاب مدیران ارشد نوشت: شایسته‌گزینی در بکارگیری نیروی انسانی در وزارت نیرو به عنوان یک رویکرد مدیریتی بدیع در نظام اجرایی کشور برای مسئولیت‌های ستاد وزارت نیرو و شرکتهای زیرمجموعه با برنامه‌ریزی‌های لازم در جهت گزینش نیروی داوطلب و شایسته متناسب با شرایط احراز مدنظر، در دولت دوازدهم در دستور کار قرار گرفت. این فرایند دسترسی وسیعی را به ترتیب در داخل وزارت نیرو، سازمان دولت و بخش‌های همکار مجموعه دولت در بیرون فراهم نموده و در نهایت، انتصاب افراد شایسته با رعایت مجموعه اسناد بالادستی و ضوابط قانونی ذیربط از طریق فراخوان عمومی با هدف ایجاد فرصت‌های برابر برای همه افراد واجد شرایط عمومی و تخصصی خدمتگزاری در حال انجام است.
وزیر نیرو در ادامه، فراخوان انتخاب معاون وزیر در امور تحقیقات و منابع انسانی را منتشر نموده و «شرایط احراز پست معاون وزیر در وزیر در امور تحقیقات و منابع انسانی» را اینگونه بیان کرده است:
1- برخورداری از صلاحیت‌های عمومی انتصاب بر اساس قوانین، مقررات و ضوابط ذیربط
2- کارمند رسمی، پیمانی یا قرارداد کار معین (مشخص) دستگاه‌های اجرایی وضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری
3- دارا بودن مدرک تحصیلی دکتری (یا کارشناسی ارشد) در رشته‌های: مدیریت، مدیریت منابع انسانی، مهندسی صنایع و سایر علوم مهندسی مرتبط با صنعت آب و برق و تخصص‌های علوم انسانی و اجتماعی مرتبط با مدیریت منابع سازمانی
4- دارا بودن شناخت مناسب از صنعت آب و برق
5- برخورداری از حداقل 5 سال سابقه مدیریت ارشد
6- برخورداری از حداقل 10 سال سابقه مدیریت در زمینه‌های مرتبط به منابع انسانی و تحقیقات
7- حداکثر سابقه خدمت 28 سال برای مقطع تحصیلی دکتری (25 سال برای کارشناسی ارشد).
گفتنی است یکی از معضلات کنونی نظام اداری و مدیریتی کشور، عدم رعایت ضوابط شایسته‌گزینی در برخی سطوح مدیریتی است. همین موضوع باعث بروز پدیده مدیران چندشغله و حتی بکارگیری مجدد مدیران بازنشسته هم شده است. در این وضعیت، فراخوان وزیر نیرو هر چند تا اجرای کامل و رفع نواقص فاصله دارد، اما همین اقدام مثبت، گامی رو به جلو برای بهبود فرهنگ سازمانی در زمینه شایسته‌گزینی و گسترش عدالت در دستگاه‌های دولتی است.