رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان:
دست ناظران متخلف را از ساخت و ساز کوتاه میکنیم
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: به زودی دست تمام شرکتهای متخلف در مهندسی ناظر بر ساخت و ساز را کوتاه میکنیم.
به گزارش ایسنا، اکبر ترکان دیروز در نشست هفدهمین اجلاس هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان درباره برخورد با متخلفان حرفهای و بحث برگه فروشی مهندسان ناظر اظهار کرد: در بررسیهای صورت گرفته از سوی سازمان نظام مهندسی استان تهران به این نتیجه رسیدهایم که در راستای بند نظارت حدود 23 شرکت شناسایی شدهاند که با اضافه کردن پروانه نظام مهندسی به مجوز شرکتهای خود در این کار داخل شدهاند که متوجه شدیم این شرکتها به صورت روزانه 10 کار نظارت میتوانند داشته باشند در حالی که اصلا امکان عملی این رویه وجود ندارد.
وی اظهار امیدواری کرد به زودی دست تمام این شرکتها را که بدون پروانه نظارت فعالیت میکنند به طور کامل از بحث نظارت کوتاه میکنیم.
ترکان درباره صدور شناسنامه فنی ساختمانها اظهار کرد: صدور شناسنامه فنی مانند بقیه کارها به صورت ضربتی میسر نمیشود بلکه باید به صورت تدریجی صورت گیرد.
وی افزود: در استان تهران روند صدور شناسنامهها خوب پیش رفته است ولی این سطح از صدور، پایان کار ما نیست و باید تعمیم بیشتری پیدا کند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان درباره دستورالعمل ابلاغ شده برای پیشفروش ساختمانها اظهار کرد: دستورالعمل ابلاغ شده همه جوانب شرایط را برای پیش خریداران در نظر دارد تا آنها بتوانند ساختمان خود را به عنوان یک کالا با اعتماد کامل خریداری کنند.
ترکان درباره مشکل سازمان نظام مهندسی ساختمان با کاردانها اظهار کرد: کاردانها بخشی از پیکر سازمان نظام مهندسی هستند ولی به طور کلی هر کدام از ما نقش خودمان را ایفا میکنیم و امیدواریم بتوانیم در یک تعامل درست در کنار هم پیش رویم.
برخی مهندسان صلاحیت ساخت و ساز ندارند
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خاطرنشان کرد: آن چیزی که مد نظر ماست این نیست که فقط با مهندسان میتوان ساخت و سازها را انجام داد، مخصوصا که در حال حاضر برخی فارغالتحصیلان و مهندسان ما توانایی ساخت و ساز را ندارند و نمیتوانند به عنوان یک سازنده حرفهای عمل کنند.
ترکان افزود: وزارت راه و شهرسازی از میان فارغالتحصیلان به کسانی که صلاحیت حرفهای دارند پروانه میدهد تا بتوانند ساخت و سازها را انجام دهند.
وی گفت: مشکل ما این است که در حالی که بسیاری از جوانان ما دارای مدرک مهندسی هستند توانایی کار فنی و عملی را ندارند و باید متوجه باشند که فقط مسئله مدرک گرفتن صرف کافی نیست و توانایی انجام کار فنی و عملی از مسائل مهمی است که باید مد نظر قرار گیرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان اینکه 17 خط مشی کاری و راهبردی علمی در سازمان نظام مهندسی ساختمان در نظر گرفته شده اظهار کرد: راهبردهای اساسی سازمان در دستیابی به بالندگی حرفهای و بهینهسازی جایگاه کنونی در تقویت و توسعه فرهنگ و ارزشهای اسلامی در معماری و شهرسازی، تقویت نگاه ملی در موضوع صرفهجویی در مصرف انرژی، شناسایی راههای جلوگیری از تولید و مصرف مصالح ساختمانی غیراستاندارد و نامرغوب، بیان رهآوردهای آن، به روز کردن دانش فنی اعضا و صاحبان حرفهها، هدایت صنعت ساختمان به سمت نیروی مولد و متخصص و برخوردار از صلاحیت و اهلیت حرفهای، اهتمام در جهت باز تعریف «نظام فنی و اجرایی و کنترلی» متناسب با کارفرمایی بخش خصوصی، تنظیم رابطه منطقی بین «تسهیلات بانکی- بیمه کیفیت ساختمان- بازرسی فنی» و همپیوندی آنها، اهتمام ویژه در مسیر عملیاتی کردن مفاد «بیمه کیفیت ساختمان» موضوع ماده 168 قانون برنامه پنجم، ارائه خدمات متنوع مهندسی در مناطق آزاد به عنوان مناطق پیشرو در صنعت ساختمان و اهتمام به رعایت الزامهای زیست محیطی در تولید ساختمان است.
عمر پایین ساختمانها محصول مجموعه متغیرهاست
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در ادامه این نشست در جواب سوالی مبنی بر پایین بودن عمر ساختمانها در شهر تهران و اینکه بعضا ساختمانها طی کمتر از 20 سال تخریب میشوند؟ اظهار کرد: عمر پایین ساختمانها محصول مجموعه متغیرهای مختلف است و شامل یک متغیر خاص نمیشود؛ مصالح، شیوه اجرا، نظارت، مهارت سازندگان و... متغیرهایی هستند که در عمر یک ساختمان تاثیرگذارند.
وی تصریح کرد: عمر ساختمانها در شهر تهران 20 سال نیست بلکه ساختمانها بنا به نظر مالکان بعد از این مدت تخریب میشوند که این مسئله اگر با رضایت همه مالکان واحدها در یک ساختمان نباشد زیر پا گذاشتن حقوق مالکان به حساب میآید.
ترکان درباره افزایش وام خرید مسکن به میزان 50 درصد قیمت یک واحد مسکونی اظهار کرد: این مسئله جزو حوزههای سیاستگذاری وزیر راه و شهرسازی است و در حیطه سیاستگذاریهای سازمان نظام مهندسی ساختمان قرار نمیگیرد؛ ما در حوزه قانون نظام مهندسی عمل میکنیم.
نان شهرداریها
در تخلف است
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به برگزاری جلسهای در شهرستان نور، اظهار داشت: در این جلسه شهرداران به ما گفتند که فقط 20 درصد از درآمد ما از محل ارائه خدمات است و مابقی مربوط به فروش تراکم و دریافت جریمه بابت تخلفات ساختمان است.
ترکان با بیان اینکه وقتی نان شهرداریها در توسعه تخلف است و تنها راه بقای آنها این است که جریان تخلف ادامه داشته باشد بنابراین نمیتوان نتیجهای جز این دید، گفت: در برخی مناطق میگویند که تراکم از دو تا شش طبقه داده میشود؛ این به چه معناست بالاخره باید یک تراکم خاص در هر منطقهای باشد اما مسئولان شهرداری اعلام میکنند که بر اساس مذاکره تراکم میدهیم.