اعتراضهای آفریقا از سودان و الجزایر به مراکش رسید
پس از برگزاری تظاهرات گسترده و مطالبات عمومی در الجزایر و سودان با هدف بهبود وضعیت اقتصادی و سیاسی، روز گذشته خبر رسید مراکش هم شاهد تظاهرات هزاران نفر از معترضان به وضعیت سیاسی در این کشور بود.
هزاران شهروند مراکشی در شهر «رباط» پایتخت این کشور و در اعتراض به بازداشت اعضای جنبش «الریف» تظاهرات کردند. دادگاه تجدید نظر «کازابلانکا» اخیرا «ناصر الزفزافی»، بنیانگذار جنبش «الریف» و چند تن دیگر از اعضای این جنبش را به اتهام «اتلاف اموال عمومی و تهدید وحدت ملی مراکش» به ۲۰ سال حبس محکوم کرد. این دادگاه همچنین ۳۵ فعال دیگر را به ۲ تا ۱۵۶ سال حبس محکوم کرد.
مراکشیها در این راهپیمایی با در دست داشتن پرچمهای ویژه نژاد «آمازیغها» و تصاویر فعالان بازداشت شده خواستار آزادی زندانیها شدند. در این تظاهرات، خانوادههای اعضای جنبش الریف، سازمانهای حقوق بشری، جنبش آمازیغ، احزاب چپگرا و جنبش عدالت و خیریه اسلامی حضور داشتند. معترضان مراکشی همچنین خواستار آزادی «حمید المهداوی»، روزنامهنگار پوششدهنده اعتراضات الریف شدند. اعتراضات معروف به «جنبش الریف» در شهر الحسیمه و اطراف آن در طول چندین ماه بین پاییز ۲۰۱۶ تا تابستان ۲۰۱۷ در اعتراض به کشته شدن یک ماهیگیر رخ داد. در اثنای جنبش بیداری اسلامی که به سقوط برخی از حکومتهای دیکتاتوری عرب انجامید، مراکش هم شاهد تظاهراتی بود که البته سرانجام مشخصی نداشت و تغییرات در این کشور مجالی برای نمایش پیدا نکرد. «محمد ششم» پادشاه این کشور حدود بیست سال است که بر مراکش حکمرانی میکند و اکنون با مطالبات جدی مردم در حوزه آزادیهای مدنی مواجه شده است.