طبق آخرین نتایج انتخابات پارلمانی
دولت ائتلافی و شکننده اسرائیل به ریاست نتانیاهو تشکیل میشود
نتایج انتخابات پارلمانی در سرزمینهای اشغالی نشان میدهد هیچ حزبی قادر به کسب اکثریت کرسی های پارلمان نشده و دولت ائتلافی شکننده بار دیگر در سرزمینهای اشغالی به ریاست نتانیاهو تشکیل خواهد شد.
سرویس خارجی ـ
بیست و یکمین دوره انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی روز سهشنبه برگزار شد. پارلمان رژیم صهیونیستی 120 کرسی دارد و برای تشکیل دولت حداقل نصف به علاوه یک کرسی نیاز است. صهیونیستها می گویند، 61/3 درصد از واجدان شرایط در این انتخابات شرکت کردهاند.
بر اساس گزارش های منتشر شده، میزان مشارکت شهروندان عرب در این انتخابات نیز «بسیار پایین» بوده است و 52/4 درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردهاند. این در حالی است که در سال 2015، حدود 63/7 درصد از عربهای ساکن سرزمین های اشغالی در این انتخابات شرکت کرده بودند. دلیل کاهش مشارکت اعراب این طور اعلام شده که آنها نسبت به اینکه این انتخابات در آینده آنها تأثیر مثبت داشته باشد به شدت بدبین هستند.
اختلاف بین دو رقیب
بالا گرفت
طبق آخرین شمارش آرا، حزب راستگرای لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو و اتحاد میانهرو «آبی و سفید» به رهبری بنی گانتس، ژنرال بازنشسته، هر کدام ۳۵ کرسی در پارلمان بعدی خواهند داشت. اما موفقیت احزاب کوچکتر راستگرا باعث شده نتانیاهو موقعیت بهتری برای تشکیل دولت ائتلافی و رسیدن به پنجمین دوره نخستوزیری خود داشته باشد. کِنِسِت اسرائیل(پارلمان) ۱۲۰ کرسی دارد و تا کنون هیچ حزبی در تاریخ نحس کنست اکثریت آرا را کسب نکرده است. به همین دلیل دولتهای صهیونیستی همواره ائتلافی بودهاند. نظرسنجیهای پس از رأیگیری هم نشان میداد که این انتخابات برنده مشخصی ندارد و به همین دلیل بنیامین نتانیاهو و بنیگانتس هر دو مدعی پیروزی در انتخابات شدهاند.
نتانیاهو اعلام کرده مذاکرات را برای تشکیل دولت ائتلافی با احزاب جناح راستی آغاز کرده است. در مقابل بنی گانتس نیز خود را برنده خوانده و تاکید کرده که رئیس دولت باید به آن ها وظیفه تشکیل دولت بعدی را بدهد. البته روزنامه هاآرتص هم اعلام کرده که احتمالا حزب نتانیاهو موفق به 37 کرسی شود و بنی گانتس نیز 36 کرسی را به دست خواهد آورد. روزهای پنج شنبه و جمعه نتیجه نهایی انتخابات اعلام خواهد شد.
در واقع با توجه به برگ برندههایی که ترامپ برای نتانیاهو فراهم کرد باز به زحمت وی توانست به کرسی های برابر با رقیب خود دست پیدا کند. این مسئله به معنای این است که هر حزبی موفق به ائتلاف با احزاب کوچک تر شود و بتواند در مجموع حداقل 61 کرسی یعنی نصف بعلاوه یک از کرسی های پارلمان را کسب کند برنده انتخابات خواهد بود و دولت آتی را تشکیل دهد که بسیاری از رسانه ها شانس نتانیاهو را بیشتر میدانند. اما مسئله مهم این است که این بار نیز دولتی شکننده در این سرزمین روی کار خواهد آمد که کاملا محتمل است که نتواند تا پایان به کار خود ادامه دهد و باز باید شاهد انتخابات زود هنگام بود.