کد خبر: ۱۵۷۷۰۸
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۷
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

روزنامه‌ای که امضای کری را تضمین می‌دانست:اکنون وقت مذاکره با ترامپ است!




سرویس سیاسی-
وقتی تهدید بیگانه مطرح باشد اختلاف‌های سیاسی کنار می‌رود و همه برای دفاع از خاک ایران، منافع ملی و فرزندان میهن یک صدا می‌شوند. در روزی که تقریبا همه جناح‌ها و روزنامه‌ها در برابر اقدام خصمانه دولت آمریکا یک صدا شده و تیترها و عکس‌هایی در حمایت از این نهاد انقلابی منتشر کردند روزنامه شرق در صفحه نخست خود به صورت کاملا خنثی به بیانیه دولت ترامپ ‌اشاره کرده و عکسی با نمای بسته از صورت ترامپ را که در آن تنها چشم‌های او دیده می‌شود در صفحه نخست خود قرار داد و بالای عکس این تیتر را منتشر کرد: «آخرین تیر ترکش ترامپ»موضوع به همین جا ختم نمی‌شود بلکه این روزنامه در صفحه سیاست خود یادداشتی را منتشر کرد که دیدن و خواندنش در روزهای دیگر سبب خنده بر ساده‌لوحی نویسنده و روزنامه شرق می‌شد اما در روزی که همه جا سخن از اقدام خصمانه و قلدرمآبانه آمریکا در تروریست نامیدن بخشی از فرزندان غیور میهن مطرح است تنها «آه» تاسف به دنبال داشت. این یادداشت با تیتر «آیا می‌شود با ترامپ گفت‌و‌گو کرد» چاپ شده بود.در ابتدای این یادداشت آمده: «بسیاری از تحلیلگران معتقدند سال جاری، اوج درگیری سیاسی و دیپلماتیک ایران و آمریکا خواهد بود و برخی نیز احتمال درگیری نظامی را محتمل می‌داند[!] اما نگارنده معتقد است اتفاقا ماه‌های آتی بهترین زمان مذاکره با ترامپ است.»
همه در کنار سپاه، شرق دربه‌در غرب!
اما توجیه نگارنده! برای این ادعای طنز این است که «[ترامپ] برای بزرگ و مهم جلوه دادن خود حاضر به هر کاری است. او برخلاف تیم ایدئولوژیک اطرافش (بولتون، پمپئو، هوک و...) تمایل به مذاکره و توافق دارد. ترامپ در جریان بازنویسی پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) با کشورهای مکزیک و کانادا نشان داد توجهی به جزییات ندارد و صرفا علاقمند است «او» امضا‌کننده توافق نامه باشد»!!نگارنده که خود را کارشناس سیاسی!! عنوان کرده تا این اندازه هم در چگونگی مذاکرات اطلاع ندارد که مذاکره آمریکا با کشور دوست و همسایه‌اش یعنی کانادا با مذاکره این کشور با ایران، یعنی همان کشوری که سردمداران قلدرمسلک کاخ سفید دشمن درجه یک خود می‌دانند بسیار متفاوت است. برای درک این موضوع آن را با دولت خودمان منطبق کنید. مذاکره دولت با کشور عراق چقدر متفاوت است با مذاکره با آمریکا که نمونه آن در برجام بود. در آن مذاکرات تمام ارکان نظام و همه طیف‌های سیاسی حساس می‌شوند و روزنامه و سایت‌ها لحظه لحظه آن را دنبال می‌کنند. دیگر اینکه نگارنده مدعی شده که ترامپ فقط به فکر امضای قرارداد است! این سهل‌انگاری و ساده‌لوحی تنها سبب خنده است چرا که اگر به مذاکره کره شمالی و آمریکا رجوع می‌کرد و خبرهای آن را می‌خواند دیگر شاید چنین ادعایی مطرح نمی‌کرد. نماینده کره شمالی در بازگشت از آمریکا گفت این کشور حتی حاضر نیست توافق صلح دو کره را امضا کند. آن هم در شرایطی که چند دهه از پایان آن جنگ گذشته است.
اگر به FATF می‌پیوستیم، هلال‌احمر در ماجرای سیل تحریم نمی‌شد!
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: «بخشی از مخالفت‌‌ها با تصویب پالرمو ]یکی از لوایح مرتبط با [FATF سوی آن دسته‌ای است که خود را بازنده انتخابات می‌دانند و درصدد هستند با به زانو درآوردن دولت جبران مافات شکست گذشته را داشته باشند. در این شرایط شاید فرصتی به دست آورند تا با خیال راحت پالرمو و FATF و دیگر بخشنامه‌‌های بین‌المللی را بپذیرند. این بخشنامه‌ها با هدف مبارزه با پولشویی و جلوگیری از هدایت پول و حواله‌های مالی برای مقاصد تروریستی است.»این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه نوشت: «در حال حاضر موضوع اصلی ایران در سایه بودن درعرصه بین‌المللی است. درحال حاضر تداوم این شرایط موجب عدم سرمایه‌گذاری در ایران و اخلال در نظم اجتماعی هم خواهد شد. نمونه این وضعیت را درشرایطی که سیل لطماتی زده و کمک‌های هلال‌احمر به دلیل تحریم‌ها به دست ما نمی‌رسد قابل لمس است. کارشناسان معتقدند بهتر است موانعی که غالبا خودمان ایجاد کرده‌ایم را از میان برداریم...تصمیمی که مجمع می‌خواهد 4 ماه آینده اتخاذ کند اکنون می‌تواند به نتیجه برساند».مدعیان اصلاحات به طرق مختلف در پی بزک چهره کریه آمریکا و مقصر جلوه دادن کشورمان هستند.این طیف پیش از این مدعی بود که با برجام تمامی تحریم‌های ضدایرانی به یکباره لغو شده و سرمایه خارجی به کشور سرازیر شده و ایران هراسی پایان می‌یابد. در آن برهه هیچ صحبتی از FATF و ارتباط آن با تحریم‌ها نبود!حال این طیف با توهین به شعور مردم، تحریم هلال احمر توسط آمریکا که اقدامی غیرقانونی و غیرانسانی می‌باشد را به FATF ربط داده است. در حال حاضر، رئیس‌FATF معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا-اتاق جنگ اقتصادی علیه ایران- است. FATF در گزارش رسمی خود به صراحت اعلام کرده است که یکی از اهداف اصلی این سازمان، بستن مسیرهای دورزدن تحریم‌ها توسط ایران است.
دلار 4200 تومانی، وضعیت معیشت مردم را وخیم کرد
روزنامه همدلی در گزارشی نوشت: «به‌نظر می‌رسد مشکلات معیشتی سال 97، دست‌نخورده به سال جدید منتقل شده‌اند. این را می‌توان از قیمت بالای کالاهای اساسی در بازار و پابرجا بودن ارز 4200 تومانی در بودجه سال 98 به خوبی فهمید. همان ارزی که به نام کالاهای اساسی از یکسال گذشته وارد کار شده، اما به گفته رئیس ‌کمیسیون اقتصادی مجلس، تنها در یکسال گذشته بیش از 100 هزار میلیارد تومان از منابع کشور را به رانت تبدیل کرده است تا تنها کام عده‌ای از واردکنندگان را شیرین کرده باشد. شاید با همین توجیه بود که از اواخر اسفند ماه قیمت‌ها با دور تندی بالاتر رفتند و این اتفاق برای چندمین بار بعد از باز شدن پرونده ارز 4200 تومانی، صدای رسانه‌ها را درآورد؛ پیاز از مرز 8 هزار تومان عبور کرد و قیمت گوشت قرمز نیز با رسیدن به 120 هزار تومان، از سال گذشته تاکنون پای ثابت اخبار ناخوش رسانه‌ها قرار گرفته است. بماند چه ماجراهایی با دیگر کالاهای اساسی داشتیم و چه انبارهایی با همین اجناس مورد نیاز مردم، محلی برای احتکار شدند».این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه نوشت: «بعد از اینکه قیمت دلار در سال گذشته رو به بالارفت، دولت در تصمیمی ناگهانی ارز 4200 تومانی را برای واردات کالاهای اساسی وارد کار کرد، اما نه تنها قیمت‌ها کاهش نیافتند، بلکه هر روز شاهد بودیم که قدرت خرید مردم نسبت به گذشته وخیم‌تر شد. همان روزها بود که بسیاری از آگاهان اقتصادی این پیش‌بینی را کرده بودند که در صورت ادامه باز بودن پرونده ارز 4200 تومانی، رانت واردکنندگان به هزاران میلیارد تومان جبران‌ناپذیر خواهد رسید».در سال گذشته، رسانه‌های زنجیره‌ای مدعی اصلاحات به تعریف و تمجید از دلار 4200 تومانی پرداخته و لباس سوپرمن بر تن جهانگیری کرده و منتقدان را آماج توهین و فحاشی قرار دادند.حال در سالگرد این تصمیم غلط و خسارت‌بار و پس از آنکه ۱۸ میلیارد دلار از منابع ارزی کشور به هدر رفت، مدعیان اصلاحات تازه به حرف منتقدان رسیده و در نقد دلار 4200 تومانی فریاد وامصیبتا سر می‌دهند!
بحران، زمان تسویه حساب سیاسی نیست؟!
روزنامه ایران ارگان دولت روز گذشته در مطلبی نوشت:«وسط بحران، زمان تسویه حساب‌های سیاسی و جناحی نیست. این شاه بیت اظهارات و توصیه برخی کارشناسان و فعالان سیاسی به همفکران خود است. این موضع ناظر بر برخی رفتارها و اظهار نظرهایی است که این روزها سیل آسیب‌زا را نیز حربه‌ای برای دوقطبی ساختن‌ها و تاختن به کارآمدی رقیب کرده‌اند. دوقطبی‌هایی که بی‌توجه به اولویت‌ها و ضرورت‌های اساسی برای مهار بحران، گاهاً درصدد خوشه چینی جناحی است و لذا مهر ناکارآمدی بر این نهاد یا آن دستگاه می‌زند. حال آنکه سازمان‌ها و نهادهای مختلف کشوری، لشکری و مردمی وسط میدان در حال خدمت‌رسانی هستند. البته که اتفاقات حادث شده نیاز به کارشناسی‌های علمی و دقیق دارد و برخی کوتاهی‌های احتمالی هم باید بررسی و رسیدگی شود. اما سؤال اساسی این است که آیا اکنون زمان مقصریابی است؟ و آیا اکنون که هنوز دو استان کشور به صورت جدی درگیر بحران هستند، آیا صحیح است که دست به دوگانه‌سازی میان نهادهای حاکمیتی بزنیم؟در اینکه چنین رفتاری از جانب هر فرد یا گروه و جریان سیاسی که باشد به شدت مذموم و غیر قابل پذیرش است تردیدی وجود ندارد اما نگاهی به رفتار و عملکرد جریان مدعی اعتدال – اصلاحات در زمان وقوع بحران نشان می‌دهد که اتفاقا این جریان استاد ماهیگیری سیاسی در هنگامه بحران هستند. به عنوان نمونه این جریان در زمان حادثه دلخراش پلاسکو با سیاسی کردن فضا و با روش پروپاگاندای رسانه‌ای، بدون توجه به بررسی‌های کارشناسی یا قوانین مربوط به ایمنی کار، شهرداری تهران که در صدر آن محمدباقر قالیباف قرار داشت و احتمال می‌رفت رقیب انتخاباتی کاندیدای نزدیک به آنان باشد را تخریب و مقصر اصلی ماجرا جلوه می‌دهند. جالب آنکه روزنامه ایران نیز در آن مقطع پرچمدار روزنامه‌های زنجیره‌ای در سیاه‌نمایی علیه مدیریت شهری و تخریب قالیباف شهردار تهران بود. یا در ماجرای زلزله جانسوز کرمانشاه در حالی که همه مردم ایران دلواپس جان و مال هموطنان خود بودند و نیروهای مسلح و دستگاه‌های امدادی با تمام قوا راهی کمک‌رسانی به مناطق زلزله‌زده شدند، برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب تمرکز خود را بر تخریب واحدهای مسکن مهر در چند شهر زلزله‌زده قرار دادند تا بدین وسیله دولت احمدی‌نژاد را مقصر نشان دهند. اسحاق جهانگیری به عنوان معاول اول دولت نیز در اولین واکنش‌های خود بجای تهییج و ساماندهی همه دستگاه‌ها برای کمک به آسیب دیدگان سعی کرد بر آوار زلزله کرمانشاه بنای یک تسویه حساب سیاسی را کلید زد و موضوع مسکن مهر را پیش کشید.
همبستگی ملت، هدف تیر تفرقه‌افکنان مدعی اصلاحات
جماعتی از مدعیان اصلاح‌طلبی این روزها همدلی و روحیه بسیج شوندگی مردم در کمک‌رسانی به هم‌میهنان سیل زده را هدف گرفته‌اند. صادق زیباکلام دیروز در روزنامه سازندگی با ‌اشاره به سیل اخیر نوشت: «چه براندازها و چه جریان اصولگرایان تندرو با اینکه هدف مشترکی ندارند اما حاصل کارشان ایجاد شک و تردیدها نسبت به مدیریت دولت است تا نه‌تنها گام‌های مثبتی که دولت توانسته است بردارد همراه با اقدامات خوبی که ارتش، ستاد بحران و هلال احمر انجام داده‌اند دیده نشود بلکه در حقیقت خروجی این اقدامات این است که سیل آمده، دولت نتوانسته است کاری انجام دهد و مردم به حال خودشان رها شده‌اند.»در شرایطی که مشارکت اقشار مختلف مردم، نهادهای دولتی، ارتش، بسیج، سپاه و... در امدادرسانی به سیل‌زدگان، مناظر زیبا و به یادماندنی پدید آورده، مدعیان اصلاح‌طلبی به بهانه حمایت از دولت به جان این اتحاد مثال زدنی ملت و دولت افتاده‌اند. ارتفاع همبستگی، بسیج همگانی و حضور یکپارچه مردم بالاتر از آن است که تیر تفرقه‌افکنان به آن برسد. رسانه‌های مختلف و صدا و سیما گرچه به پوشش وسیع اقدامات دولت در راستای کمک‌رسانی به هموطنان سیل‌زده پرداخته‌اند اما این جماعت، جریان انقلابی و صدا و سیما را به سانسور خدمات دولت متهم می‌کنند در حالی که خودشان از آوردن نام بسیج و سپاه امتناع می‌ورزند!
بازی با دُم شیر
روزنامه ابتکار دیروز، تصویر اصلی صفحه اول را به یونیفرم‌های استتار سپاه اختصاص داده بود که آرم این نهاد انقلابی بر سینه یونیفورم‌ها جلب توجه می‌کرد.تیتر گزارش ابتکار این بود: «بازی با دم شیر» و در متن گزارش آمده بود: «کاخ سفید در اقدامی خصمانه و مغایر با قوانین بین‌المللی، نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را رسما در لیست به اصطلاح تروریستی دولت آمریکا قرار داد... مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور در کنفرانسی مطبوعاتی با اعلام این خبر مدعی شد که این تصمیم ظرف یک هفته اجرایی خواهد شد و تمامی بانک‌ها و شرکت‌ها بایستی معاملات با سپاه ایران را متوقف کنند.»روزنامه ابتکار در بخشی دیگر از گزارش خود به گفته‌های حشمت‌اله فلاحت پیشه پرداخته و از قول او نوشته است: «روش اول اقدام مقابله به مثل با آمریکا، اجرای قانون مصوب مجلس درخصوص اقدام متقابل و متناسب در برابر سیاست آمریکاست که اگر اجرای این قانون نظر مجلس را تامین کند دیگر طرح دوفوریتی را دنبال نمی‌کنیم وگرنه با توجه به رایزنی‌های صورت‏گرفته و نظر مثبت سه فراکسیون سیاسی مجلس قطعاً طرح قراردادن نیروهای نظامی آمریکا در لیست گروه‌های تروریستی در مجلس تصویب می‌شود کما اینکه آقای ظریف در جلسه امروز کمیسیون از این موضوع حمایت کرد. فلاحت‌پیشه در پایان تاکید کرد که اقدام آمریکا نقض حقوق بین‌المللی است و ایران طبق قوانین بین‌المللی می‌تواند اقدام مقابله به مثل کند.»