kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۷۳۹۹
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۹
روزنامه الاخبار فاش کرد

رشوه 110 میلیارد دلاری به مصر و اردن برای پذیرفتن معامله قرن

جزئیات جدیدی از طرح موسوم به «معامله قرن» علیه فلسطین منتشر شده که نشان می‌دهد، اردن و مصر در مقابل موافقت با این طرح، رشوه‌ای بالغ بر 100 میلیارد دلار دریافت می‌کنند.




«دیوید فریدمن»، سفیر آمریکا در فلسطین ‌اشغالی در سخنرانی هفته گذشته خود در مقابل کمیته «آیپک» (کمیته روابط عمومی اسرائیل و آمریکا در کنگره) سه ویژگی اصلی معامله قرن (طرح ضد فلسطینی آمریکا) را اینگونه اعلام کرده بود: «تسلط امنیتی کامل اسرائیل بر کرانه باختری، حضور امنیتی دائم اسرائیل در منطقه غور اردن (میان کرانه باختری و اردن) و برشمردن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل.»
حالا روزنامه «الاخبار» لبنان نیز در گزارشی اعلام کرده که در پی اعتراض‌های مصر و اردن (به جزئیاتی از طرح معامله قرن) و اعلام اینکه برخی از بندهای این طرح «خطوط قرمز قاهره یا مشروعیت حاکمیت سیاسی اَمان به ویژه در مسئله تبادل اراضی را زیر پا می‌گذارد» در برخی از بندهای این طرح تغییراتی اعمال شده است؛ اما با این حال بندهای این طرح را فقط می‌توان «مصیبت» توصیف کرد.
 در گزارش الاخبار همچنین می‌خوانیم، سفر «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر به آمریکا در هفته آینده و دیدار وی با «دونالد ترامپ» «سفر معمولی» نیست و منابع آگاه می‌گویند بیشتر شبیه «فراخوانده شدن به کاخ سفید» است، خصوصا اینکه در زمانی کوتاه قبل از رونمایی از معامله قرن انجام می‌شود. طبق این گزارش، این دیدار برای آن است که با السیسی درباره جزئیات معامله قرن قبل از رونمایی آن صحبت شود. «عبدالله دوم» شاه اردن نیز اخیرا به آمریکا رفت و پس از بازگشت از این سفر، با السیسی دیدار کرد و وی را در جریان جزئیات گفت‌وگوها درباره معامله قرن با مسئولان آمریکایی قرار داد.
بنابر اعلام این روزنامه لبنانی، بر اساس گفته منابع آگاه و نیز اظهارات شاه اردن در هفته گذشته، وی تحت فشارهای شخصی بسیاری درباره معامله قرن قرار گرفته است... در معامله قرن، از اردن خواسته شده حدود یک میلیون آواره فلسطینی را در چند دوره اسکان دائمی ‌دهد که بالاترین میزان آن مربوط به دوره اول یعنی حدود 300 هزار نفر است. اردن در مقابل این کار، 45 میلیارد دلار در قالب پروژه‌ها و نیز کمک مالی برای خروج از بحران اقتصادی که چند ماه است درگیر آن شده، دریافت خواهد کرد. روزنامه الاخبار سپس اعلام کرده، بر اساس این طرح، اردن باید دو منطقه «الباقوره و الغمر» را که مدت اجاره آنها به رژیم صهیونیستی بر اساس توافق‌های قبلی به سر آمده، به این رژیم بدهد.
مصر
همچنین طبق گزارش الاخبار، بر اساس معامله قرن، از مصر خواسته خواهد شد تسهیلاتی درباره وضعیت کنونی در «شیخ زوید، رفح و العریش» قائل شود؛ به جای الحاق این اراضی به غزه و الحاق بخش‌هایی از صحرای «نقب» به مصر پیشنهادهایی طرح شده، شاملِ راهکارهای مشترک در این بخش از مرزهای مصر برای ورود و خروج فلسطینی‌ها و تسهیل آن و نیز ایجاد طرح‌های صنعتی، همچنین امکان أخذ تابعیت بر اساس قوانین مشخص. قاهره در مقابل این اقدامات حدود 65 میلیارد دلار در چند نوبت و در قالب طرح‌هایی در منطقه شمال استان سینا دریافت خواهد کرد.
تاکید نتانیاهو بر ‌اشغال نوار غزه
از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز در یک گفت‌و‌گوی مطبوعاتی، با بیان اینکه هرگز حاکمیت بر غزه را به «محمود عباس» نخواهد داد، تنها گزینه پیش روی این رژیم در غزه را ‌اشغال و حکمرانی در این منطقه دانست. وی درخصوص طرح موسوم به «معامله قرن» نیز سه شرط را بیان کرد که یکی ابقای اردوگاه‌های آوارگان فلسطینی در کشورهای همجوار، دیگری سیطره کامل رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری و شرط سوم عدم تقسیم شهر بیت‌المقدس است!
پنجاه و سومین جمعه تظاهرات بازگشت
خبر دیگر اینکه، پنجاه و سومین جمعه تظاهرات بزرگ بازگشت عصر جمعه در نوار مرزی غزه برگزار شد و نیروهای ‌اشغالگر برای اولین بار از گاز قرمز رنگ علیه تظاهرکنندگان استفاده کردند. به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه المیادین، هزاران فلسطینی در تظاهرات جمعه شرکت کردند. هیئت عالی ملی برگزاری تظاهرات بازگشت و شکستن محاصره با صدور فراخوانی خواستار حضور گسترده و باشکوه فلسطینیان در این تظاهرات تا تحقق اهداف آن از جمله لغو محاصره و به شکست کشاندن معامله قرن شده بود. این هیئت تاکید کرد که تظاهرات بازگشت با قدرت ادامه خواهد داشت. نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی با تیراندازی به سمت شرکت کنندگان در این تظاهرات مسالمت‌آمیز ۸۳ نفر را زخمی کردند. تاکنون در این تظاهرات‌ها ۲۴۲ نفر به شهادت رسیده و بیش از ۳۰ هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند.