kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۷۳۲۲
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۶

قربانیان سیل در کشورهای مختلف جهان از اسپانیا و فرانسه تا آمریکا و ژاپن

طی سال‌های گذشته بلایای طبیعی مثل سیل، طوفان و آتش سوزی در کشورهای مختلف دنیا از آمریکا گرفته تا اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و ژاپن صدها کشته و میلیاردها دلار خسارت به بار آورده است.


سرویس خارجی-

بلایا و حوادث طبیعی مثل سیل، زلزله، طوفان، رانش زمین، سونامی، آتش‌فشان و... روزانه  اتفاق می‌افتد و روزی نیست که در اخبار و گزارش‌های رسانه‌های جهان خبری از مرگ و میر ده‌ها، صدها و در برخی مواقع هزاران نفری مردم در این بلایای طبیعی منتشر نشود. علیرغم اینکه دولت‌ها در سراسر جهان برای مقابله با این بلایای طبیعی برنامه‌ریزی می‌کنند با این وجود معمولا چون این حوادث با غافلگیری همراه است دولت‌ها قادر به مدیریت همه جوانب آن نیستند. اما نکته تاسف بار استفاده سیاسی از این حوادث است. در هیچ کجای جهان برای مطامع پست باندی و جناحی و حزبی کسانی را که در وسط میدان در حال خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان این بلایای طبیعی هستند مورد حمله و هجمه قرار نمی‌دهند. از طرفی دولت‌ها نیز در این مواقع معمولا علیرغم همه اختلافات سیاسی که وجود دارد ابراز همدردی کرده و آمادگی خود را برای ارسال کمک اعلام می‌کنند با این وجود دولت آمریکا طی روزهای اخیر تلاش داشت از وقوع سیل در ایران هم علیه مردم بهره‌برداری کند. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در سخنانی مداخله‌جویانه و بدون توجه به خسارات سنگین سیل اخیر در آمریکا گفت: «آمریکا آماده کمک به سیل‌زدگان ایران است. از طرف مردم آمریکا، به قربانیان سیل‌های اخیر در ایران تسلیت می‌گوییم. وقوع این سیل‌ها یک‌بار دیگر سوءمدیریت رژیم در امور شهرسازی و آمادگی در شرایط اضطراری را به نمایش می‌گذارد.» ساعاتی بعد معلوم شد آمریکا با تحریم هلال‌احمر اجازه ورود کمک‌های خارجی به ایران را نمی‌دهد!
آمریکا
این اظهارات مداخله‌جویانه در حالی صورت می‌گیرد که وقوع سیل در اول فروردین سال جاری در سه ایالت نبراسکا، آیووا و میسوری آمریکا بیش از یک میلیارد دلار خسارت بر جای گذاشته و منجر به مرگ چهار نفر در آیووا و نبراسکا شده داده‌های ماهواره‌ای تحلیل شده به وسیله شرکت «گرو اینتلیجنس» نیز نشان می‌دهد دست کم ۴۰۰ هزار هکتار از زمین‌های زراعی آمریکا به دنبال وقوع طوفان مهیب در ۹ ایالت عمده تولید‌کننده محصولات کشاورزی طی ماه جاری دچار سیل زدگی شده است. زمین‌های کشاورزی در ایالت‌هایی از جمله داکوتا و میسوری و ایالت‌های مجاور آنها به مدت یک هفته یا حتی بیشتر در سیل غوطه ور ماندند و دستکم ۴۴۵ هزار هکتار زمین زراعی و بیش از ۳۵ هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی و چراگاه‌های مناطق غرب میانه آمریکا بر اثر وقوع سیل دستکم به مدت یک هفته زیر آب رفتند.
«اداره ملی اقیانوسی و جوی» نیز آمریکا اعلام کرده، در سال ۲۰۱۷ بلایای طبیعی در مجموع ۳۰۶ میلیارد دلار خسارت بر این کشور تحمیل کرده که برای دوره یک ساله بیشترین رقم بوده است. وقوع طوفان‌های مخرب و چندین آتش سوزی جنگلی به ثبت این رکورد بی‌سابقه کمک کرده و نگرانی‌ها را در مورد پیامدهای بلایای طبیعی در آینده‌ این کشور افزایش داده است. طوفان «هاروی» که موجب وقوع سیلاب بی‌سابقه در «هوستون» و مناطق اطراف آن شد نیز پرهزینه‌ترین حادثه سال ۲۰۱۷ بوده که ۱۲۵ میلیارد دلار خسارت برجا گذاشته است. همچنین طوفان‌های سال 2016 در مجموع ۲۵۱ نفر کشته شده‌اند.
طوفان پورتوریکو
در مهرماه ۹۶ وقتی طوفان به جزیره پورتوریکو رسید، ترامپ به‌جای رسیدگی به امور اساسی قربانیان، در حرکتی زشت و نمایشی به میان آنان رفت و به‌طرف آنها دستمال توالت پرتاب کرد! این رفتار ترامپ انتقادات گسترده رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی را به همراه داشت. نتایج یک مطالعه جدید آمارهای تازه‌ای از شمار تلفات طوفان «ماریا» در «پورتو ریکو» که نشان می‌دهد به گونه‌ای که ۲۹۷۵ نفر در این طوفان کشته شده‌اند؛ آماری که سبب تشدید انتقادها از اقدامات دولت «دونالد ترامپ» برای کمک به طوفان‌زدگان پورتو ریکویی شد. در شرایط کنونی و با وجود گذشته بیش از 15 ماه از این حادثه بسیاری از مشکلات این جزیره همچنان به قوت خود باقی است و مسئولان آمریکایی نیز هیچ توجهی به آن ندارند. طوفان کاترینا در سال 2005 نیز از نظر اقتصادی پرخسارت‌ترین طوفان در تاریخ آمریکا بود. این طوفان به سرعت ۲۸۰ کیلومتر در ساعت رسیده بود و در نهایت به مرگ ۱۸۰۰ نفر انجامید.
600 مفقودی در کالیفرنیا
آتش‌سوزی مهیب کالیفرنیا در شهریور ماه گذشته میلیاردها دلار خسارت برجای گذاشت و علاوه‌بر خسارات گسترده مالی بیش از ۶۰۰ نفر در این آتش سوزی مفقود و جان باختگان بیش از ۶۰ نفر گزارش شد. بر اساس گزارش مقامات، این آتش‌سوزی‌ها هزینه‌ای معادل 505 میلیون دلار برای ایالت کالیفرنیا در پی داشته است؛ این مبلغ برابر با هزینه‌ای است که در طول 20 سال گذشته صرف خاموش شدن آتش‌سوزی‌ها در ایالت کالیفرنیا شده است. در تابستان 2017 نیز در آمریکا و کشورهای اطراف (طوفان هاروی) بیش از 50 نفر کشته شدند. در سال 96 نیز بعد از توفان ایرما، ۴ میلیون و 400 هزار نفر از مردم آمریکا تا مدت‌ها بدون برق ماندند.
اسپانیا، فرانسه، ایتالیا و ژاپن
آمار خسارات گسترده سیل در سال گذشته در سایر کشورهای پیشرفته هم بالا بود. در پاییز 2018 بر اثر بارش شدید باران و راه افتادن سیل 12 نفر در اسپانیا کشته شدند. در جریان این سیل بسیاری از مدارس بسته و جاده‌های زیادی مسدود شد. وقوع سیل در سال گذشته میلادی در جنوب فرانسه نیز 15 کشته برجای گذاشت.
در ایتالیا نیز در سال 2018 به دنبال وقوع سیل 30 تن کشته شدند. وقوع سیل در ژاپن به عنوان یک کشور پیشرفته نیز در سال 2018 باعث کشته شدن 200 تن شد. در جریان زلزله سال 2011 نیز در ژاپن بیش از 20 هزار نفر کشته شدند.