نخستین محموله صادراتی افغانستان به هند از بندرچابهار ارسال شد
نخستین محموله صادراتی افغانستان به هند با حضور وزیر راه و شهرسازی از طریق بندرچابهار بارگیری و ارسال شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این محموله صادراتی کشور افغانستان شامل 23 کانتینر با وزن 750 تن حبوبات و سنگهای قیمتی است.
بهروز آقایی بیان کرد: بندر چابهار با ظرفیت سالانه هشت و نیم میلیون تن تخلیه و بارگیری کالا نزدیکترین مسیر برای کشور افغانستان و آسیای میانه برای ترانزیت کالاست و سازمان بنادر از هرگونه سرمایهگذاری در این زمینه استقبال میکند.
در این مراسم معاون وزیر حمل و نقل افغانستان گفت: افغانستان یکی از شرکای بالقوه استفاده از ظرفیتهای بندر چابهار است و استفاده از امکانات این بندر برای صادرات کالا از برنامههای مهم دولت ما محسوب
میشود
امام محمد وریماج، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طرح تطبیقی استفاده از ظرفیت بندر چابهار از طرف ما نهایی شده و به زودی این طرح به هیئت وزیران ارائه خواهد شد و امیدواریم افغانستان با تصویب این طرح بتواند از این بندر در کنار دریای عمان و اقیانوس هند برای صادرات کالاهای خود استفاده کنند.
وی بیان کرد: دولت افغانستان برای تکمیل خط آهن خواف- هرات با بانک جهانی برای تأمین مالی این پروژه وارد مذاکره شده است.
معاون وزیر حمل و نقل افغانستان گفت: صادرات 750 تن حبوبات و سنگهای قیمتی از افغانستان به هندوستان از طریق بندر چابهار نشانه علاقهمندی دولت افغانستان برای استفاده از این بندر در محور شرق است و امیدواریم برای صادرات کالا به کشورهای آسیای جنوب شرقی از این بندر استفاده کنیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: هم اینک ظرفیت بندر چابهار به بیش از هشت و نیم میلیون تن در سال افزایش یافته و سالانه 300 هزار کانتینر نیز میتواند در این بندر تخلیه و بارگیری شود.
محمد اسلامی در حاشیه مراسم بهره برداری از تجهیزات استراتژیک بندر چابهار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اتصال ریلی به کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان و استفاده از ظرفیت بندر چابهار توسط کشورهای منطقه در کریدور شمال جنوب از مهمترین اولویتهای ایران است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه بعد از سالها شاهد حمل نخستین محموله صادراتی کشور افغانستان در بندر چابهار شامل 23 کانتینر حبوبات و سنگهای قیمتی هستیم، خاطرنشان کرد: افغانستان با این اقدام میتواند در آینده از ظرفیت بندر چابهار برای صادرات کالاهای خود استفاده کند.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: اتصال اقیانوس هند به کشورهای آسیای میانه از برنامههای مهم ایران در این منطقه است و ایران به عنوان یک کشور صلحجو همواره به دنبال توسعه همکاریهای خود با کشور افغانستان و هندوستان است.
وی اظهار داشت: پیام ایران به تمام کشورهای منطقهاین است که جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در تمام زمینه ها روابط خود را با کشورهای منطقه توسعه دهد تا شاهد شکوفایی اقتصادی در این منطقه باشیم.
اسلامی با بیان اینکه توسعه محور شرق در دستور کار دولت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، یادآور شد ایران از هرگونه سرمایهگذاری کشورهای منطقه در توسعه محور شرق استقبال میکند.
وی تصریح کرد: با تکمیل طرح توسعه بندر چابهار ظرفیت نهایی آن سالیانه به 77میلیون تن افزایش خواهد یافت و ایران انتظار دارد با مشارکت و همکاری تمام کشورهای منطقه توسعه این بندر را با سرعت بیشتری دنبال کند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مزیتهای تکمیل خط آهن خواف- هرات و اتصال آن به بندر چابهار افزود: خوشبختانه این خط آهن در چهار قطعه در حال تکمیل است که سه قطعه آن توسط ایران و یک قطعه آن توسط افغانستان باید تکمیل شود تا بتوانیم ترانزیت را در کریدور شمال جنوب با مرکزیت چابهار توسعه دهیم.