تحلیل کوبا از کودتا در ونزوئلا:
آمریکا به اسم «کمکهای بشردوستانه» به حاکمیت آمریکای لاتین حمله کرده است
وزیر خارجه کوبا ضمن انتقاد از «اقدامات مداخلهجویانه آمریکا در امور کشورهای آمریکای لاتین» گفت: اقدامهای آمریکای به بهانه «کمکهای بشردوستانه» حمله به حاکمیت کشورهای منطقه است.
سرویس خارجی-
در ونزوئلا همه دشمنان دولت این کشور در داخل و خارج دست به دست هم دادهاند اما هنوز کاری از پیش نبردهاند. نه ارتش پشت مادورو را خالی کرده و نه در خیابان ها موازنه به ضرر دولت تغییر کرده است. در عرصه خارجی اما فشارها بیشتر است. روز دوشنبه چند کشور اروپایی دولت نامشروع گوایدو را رسما به عنوان دولت موقت ونزوئلا به رسمیت شناختند. دیروز نیز گروه «لیما» متشکل از کشورهای آمریکای لاتین و کانادا خواستار یک تغییر صلحآمیز در دولت ونزوئلا بدون مداخله ارتش شد.آنها همچنین از ارتش ونزوئلا خواستند تا از خوانگوآیدو عامل اطلاعاتی سیا و رئیس جمهور خود خوانده به عنوان «رئیسجمهور موقت» این کشور حمایت کرده و مانع ورود و انتقال کمکهای بشردوستانه به دست مردم ونزوئلا نشود.براساس گزارش خبرگزاری فرانسه ۱۱ عضو از ۱۴ عضو گروه لیما پس از نشستی در اتاوا در بیانیهای مشترک گفتند که آنها بار دیگر حمایت خود از یک روند گذار صلحآمیز قدرت از طریق ابزار دیپلماتیک و سیاسی بدون استفاده از زور را تکرار میکنند.
کوبا
اما در گروه دوستان و حامیان دولت قانونی مادورو دیروز وزیر خارجه کوبا ضمن انتقاد صریح از اقدامهای تهدید کننده آمریکا در ونزوئلا ،حفاظت از کشورهای آمریکای لاتین برابر اقدامهای مداخله جویانه آمریکا را خواستار شد. وزیر خارجه کوبا مخالفت شدید مردم منطقه با اقدامهای مداخله جویانه آمریکا، همبستگی با مردم ونزوئلا و «نیکلاس مادورو»، رئیس جمهور قانونی این کشور را مجددا مورد تاکید قرار داد. « برنو رودریگز» در توییتی نوشت که اقدامهای آمریکا به بهانه «کمکهای بشردوستانه» حمله به حاکمیت منطقه است.
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز در همین ارتباط گفت: کشورهای حامی گوآیدو باید برای حل بحران در ونزوئلا برای انجام گفتوگوها بین طرفهای درگیر تلاش کنند.وی در اسلامبول به خبرنگاران گفت: «مشکلی در کشوری وجود دارد و هر لحظه جرقهای میتواند به آتشی تبدیل شود. در این مورد، آنها باید از طریق گفتوگو و مذاکره مشکل موجود را حل و فصل
کنند.
اما آنها چگونه به این مسئله رسیدگی میکنند؟ آنها از بیرون بر این مشکل میافزایند. مردم ونزوئلا با چنین رویکردی آزار میبینند و مجازات میشوند.» رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه که با کاراکاس روابط سیاسی و اقتصادی نزدیکی دارد، به مادورو تاکید کرده تا علیه تحولات ضد دموکراتیک بایستد. طی روزهای گذشته مقامات کشورمان، روسیه، چین ایران، ایتالیا و... نیز با محکوم کردن مداخلات آمریکا از دولت قانونی مادورو حمایت کردهاند.
هشدار مادورو
مادورو نیز روز گذشته در سخنانی ضمن هشدار نسبت به هرگونه تلاش برای تضعیف ونزوئلا و ایجاد جنگ داخلی در این کشور آمریکای لاتین گفت: «اگر رئیسجمهور آمریکا بخواهد به توطئه کثیف امپریالیست برای برکناری وی دست بزند پیامدهای بسیار جدی را شاهد خواهد بود.» وی قول داد که ارتش ونزوئلا حداکثر تلاش خود را برای ممانعت از مداخله خارجی
خواهد کرد. مادورو گفت: «هیچکس از جمله سربازان متجاوز خارجی وارد خاک ونزوئلا نخواهند شد به شما اطمینان میدهم. ما ارتش قدرتمندی داریم که از کشور دفاع میکند.» مادورو در پاسخ به اظهارات ترامپ که گفته بود «مداخله نظامی در ونزوئلا یک گزینه است» با غیرقانونی و جنایتکارانه خواندن این سخنان گفته بود که سخن گفتن از جنگ در قرن بیست و یکم دیوانگی است.