kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۴۰۹۴
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۸
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

رویکرد جهادی وزیر راه در اتمام پروژه‌های مسکن به مذاق اصلاحات خوش نیامد




سرویس سیاسی-
چگونه می‌شود که طیفی یک سازمان مهندسی ایرانی را مورد هجمه قرار می‌دهند اما برای یک شرکت بدنام و بدعهد اروپایی فرش قرمز پهن می‌کنند؟! راستی چرا همزمان هم از سوی دشمنان و هم از جانب عده‌ای در داخل علیه سازمانی که صدها جوان ایرانی در آن مشغول به کار هستند این همه دشمنی صورت می‌گیرد؟
روزنامه اعتماد در شماره دیروز خود گفت‌وگویی را با «محمد اسلامی» وزیر راه و شهرسازی منتشر کرد. اسلامی چندی قبل با رای اعتماد از مجلس به وزارت راه و شهرسازی رسید. وزارتخانه‌ای که با رویکرد ‌اشتباه خود در زمان مدیریت عباس آخوندی به مدت قریب به 5سال بسیاری از صنایع وابسته به مسکن را نیز دچار رکود کرد و همین نشان می‌داد که اسلامی کار سختی در پیش دارد.در بخشی از این گفت‌وگو آمده است: «زمان زیادی از حضور او در وزارت راه نگذشته بود که خبر آمد اتمام مسکن مهر پردیس به قرارگاه خاتم الانبیا واگذار شده است. اسلامی در این گفت‌و‌گو این واگذاری را رد می‌کند و می‌گوید: «پردیس را به خاتم ندادیم... شهر پردیس قراردادی با قرارگاه خاتم بسته که این کار به سرعت و جهادی انجام شود تا مردم زودتر بتوانند از خانه‌هایشان استفاده کنند.»در قسمتی دیگر از مقدمه این گفت‌وگو نوشته شده است: «او [وزیر راه] به‌طور تلویحی این دیدگاه را تایید کرده و در راستای حضور بخش نظامی در اقتصاد اجتماعی[!!] می‌گوید: «همه جای دنیا اینطور است... دولت‌ها همواره وقتی می‌خواهند کار بزرگی را سریع انجام دهند از ظرفیت مهندسی نیروهای مسلح به عنوان پتانسیل استفاده می‌کنند. در کشور ما هم طبق قانون اساسی و ضوابط قانون‌های دائمی تکلیف نیروهای مسلح است که به مدد دولت بیایند و همه دولت‌ها از این ظرفیت استفاده کرده‌اند.»استفاده روزنامه طیف موسوم به اصلاحات از واژه «اقتصاد اجتماعی» در نوع خود گویای خط مشی این رسانه‌هاست. اقتصاد اجتماعی به چگونگی شکل‌گیری فعالیت‌های اقتصادی تحت تاثیر فرایندهای اجتماعی می‌پردازد. در واقع ظرفیت بخشی از مملکت ما که همان توان مهندسی نیروهای مسلح است نیز ذیل همین فرایندهای اجتماعی است اما این روزنامه به خیال خود خواسته تا در ذهن مخاطب میان واژه‌ها تقابل ایجاد کند. حاکمیت همین تفکر بر وزارت راه و شهرسازی به مدت پنج سال باعث شد تا این پروژه‌ها به حالت نیمه تعطیل درآمده و مردم به خانه‌هایشان نرسند. اخیرا قرارگاه خاتم اَبَرپروژه پالایشگاه «ستاره خلیج‌فارس» را حتی زودتر از موعد مقرر به اتمام رساند.
FATF دفاع از منافع ملی یا تیشه به ریشه آن؟
روزنامه اعتماد دیروز گزارشی را با عنوان «هزینه نپیوستن به FATF خودتحریمی است» منتشر کرد. این روزنامه در گزارش خود، طی گفت‌‎وگو با یک نماینده مجلس شورای اسلامی می‌نویسد: «اگر لوایح FATF تصویب نشود در اصل خودمان را تحریم کرده‌ایم و در این صورت اگر لایحه‌ای علیه ایران در گروه اقدام مالی مشترک تصویب شود نمی‌توانیم از خود دفاع کنیم.» وی با نگرانی از احتمال تحریم‌ها و اقدامات مقابله‌ای که نسبت به عدم تصویب FATF دارد، فرصت حضور در گروه ویژه اقدام مالی را مغتنم می‌شمارد، زیرا کشور را در موقعیت دفاع از منافع ملی قرار می‌دهد.
در این باره باید پرسید در موضوع برجام که آن را «فتح الفتوح» و «توافق قرن» می‌خواندید چه دفاعی از حقوق ملت ایران صورت گرفت؟ توافقی که با حضور قدرت‌های جهانی به امضا رسید و قطعنامه شورای امنیت را هم مثلا پشتوانه خود داشت؟! تنها کاری که انجام گرفت یک شکایت به دیوان بین‌المللی لاهه بود که هیچ حقی از حقوق نقض شده ملت ایران را استیفا نمی‌کند.اگر به اخبار و گزارش‌های دوره پیش از اجرای برجام بازگردیم و آنها را مروری کنیم به حرف‌هایی از قبیل همین‌هایی که در روزنامه اعتماد نوشته شده برمی‌خوریم. با وجود این سوابق حامیان پیوستن به لوایح استعماری FATF چگونه باز از دفاع از حقوق کشور می‌گویند؟! در دوره پیش از اجرای برجام هر چه منتقدان از لزوم عمل گام به گام تعهدات و گرفتن تضمین‌های کافی گفتند حامیان برجام با اعتماد به نفس! از امکان‌های مقابله‌ای سخن راندند، اما ماه‌ها یکی پس از دیگری رفت و غرب به تعهداتش عمل نکرد و هیچ خبری از «دفاع از حقوق ملت» نبود.
همین روحیه و حرف‌های غیرکارشناسی دیپلمات‌های تدبیر و امید چنان آمریکا را به عدم واکنش از دولت تدبیر و امید مطمئن کرد که واشنگتن با تقسیم کار با اروپا از آن خارج شد. باز هم خبری از «دفاع از حقوق ملت» ایران و اقدام متقابل نبود. حالا همه آنچه شرح داده شد را با ادعای روزنامه اعتماد مبنی بر پیوستن به FATF برای دفاع از حقوق ملت منطبق کنید؛ نتیجه این خواهد شد: همان یک بار که در برجام حقوق ملت ایران را استیفا کردید بس است!
اذعان زنجیره‌ای‌ها به توخالی بودن اینستکس
روزنامه دنیای اقتصاد در مطلبی با اشاره به اینستکس نوشت: «در مجموع می‌توان گفت در حال‌حاضر آنچه در آینده رخ خواهد داد تا اندازه زیادی مبهم است اما اگر موضع‌گیری آمریکا تغییر نکند، اروپا برای تسهیل مبادلات تجاری ایران امکان‌های زیادی در اختیار نخواهد داشت. آمریکا از ابتدا اعلام کرده قصد دارد ایران را از صادرات نفت و دسترسی به درآمدهای نفتی محروم کند. اگر اینستکس نتواند این مشکل ایران را حل کند، قدم بزرگی برای تامین خواسته این کشور نخواهد بود».
وقتی نگاه به داخل نباشد و از عزم و اراده جوانان وطن به «ینگه»ی دنیا دوخته شود، عاقبتش چیزی جز همین سرگیجه طیف موسوم به اصلاحات و اعتدال نیست. یک روز آمریکا «کدخدا» خوانده می‌شود که باید مستقیم با او روبه‌رو شد. عدم اجرای تعهدات از زمان اوباما به خروج از برجام در دوره ترامپ رسید. آن زمان این جماعت ناگاه به این تحلیل‌ها روی آوردند که اروپا برای خودش کسی است و مستقل از آمریکا می‌تواند برجام را ادامه دهد. حتی تا آنجا پیش رفتند که تقابل و دشمنی میان آمریکا و اروپا در‌باره ایران و برجام دیدند. اما هفته به هفته گذشت و از اروپا جز حرف نیامد و از آن کوه وعده‌های برجامی یک کانال قطره چکانی مبادلات مالی ماند (البته این هم فعلا اجرا نشده). حالا هم دوباره چنانکه در بالا خواندید روزنامه دنیای اقتصاد نوشته اگر موضع آمریکا تغییر نکند؛ از اروپا کاری ساخته نیست.
گفتنی است کانالی موسوم به «INSTEX» (ابزار پشتیبان مبادلات مالی)- مبادله پول نفت دیگر کشورها با غذا و دارو-است. نکته قابل توجه اینجاست که این کانال مالی، به هیچ عنوان اقلام تحریمی آمریکا را پوشش نمی‌دهد. به همین خاطر است که وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای صراحتا اعلام کرد که انتظار نداریم کانال‌هایی از این دست به هیچ نحو بر کارزار فشار حداکثری ما علیه ایران اثرگذار باشند.اینکه بعد از حدود 9 ماه وقت کشی و بی‌عملی، اروپا به جای اجرای تعهدات برجامی خود در مقابله با تحریم‌های نفتی و بانکی و مالی آمریکا، سیاست «مبادله پول نفت دیگر کشورها با غذا و دارو»! را اجرا کند، چیزی جز توهین و تحقیر مردم ایران نیست. بر همین اساس کانال مالی اینستکس دون شأن ملت ایران است. به عبارت دیگر، اساسا روش مبادله نفت در برابر غذا و دارو، نیازی به اینستکس و اس‌پی‌وی نداشت. اما اروپایی‌ها با این بازی جدید، تعهد خرید نفت را نیز که در SPV محتمل بود، منتفی کرده‌اند. البته آنها اجرای همین وعده تقریبا هیچ و بی‌ارزش اینستکس را هم مشروط به اجرای کامل مطالبات اکشن پلی FATF از ایران (CFT و پالرمو) کرده‌اند.
بزک برجام پس از روشن شدن خسارت محض!
روزنامه زنجیره‌ای آرمان در یادداشتی علیرغم تاکیدات چند باره حامیان دولت در ماه‌های گذشته مبنی بر اینکه برجام شکست خورده است به ثمر رسیدن برجام و نتیجه بخش بودن آن را مشکل منتقدین دولت دانست!
در این یادداشت آمده است: از زمانی که مذاکرات در دولت روحانی مطرح و برجام محقق شد، جریانی در کشور شکل گرفت که همیشه‌ ساز مخالفت زده است. این ‌ساز مخالفت همچنان ادامه پیدا کرد تا دونالد ترامپ از برجام خارج شد و شروع به جشن و پایکوبی کرد. جریانی که هیچ منطقی پشت کارش وجود ندارد ضمن اینکه زندگی مردم و توسعه کشور برایش بی‌اهمیت است لذا هر قدمی که دولت در این مسیر برمی‌دارد با مخالفت این جریان روبه‌رو می‌شود. معتقدم حتی با خارج شدن ترامپ از برجام نیز، برجام یکی از پیروزی‌های مهم ایران درعرصه حقوقی و بین‌المللی بود که شاید به این سادگی‌ها این کار محقق نمی‌شد و هنوز هم مواهبی برای کشور دارد که از آن بهره‌مندیم.
نویسنده در این یادداشت به این سؤال پاسخ نداده است که مواهب برجام چه بوده است؟ آیا تحریم‌ها از بین رفته و همان روز نخست امضای برجام و یا اجرایی شدن برجام این تحریم‌ها به تاریخ پیوستند؟ آیا مشکلی از مشکلات اقتصادی کم شد؟ آیا تهدیدها علیه جمهوری اسلامی کاسته شد؟ آیا تورم را تک رقمی کرده و وضعیت معیشت مردم را به سامان رساند؟!
برجام چه موهبتی داشته است که امروز و با گذشت سه سال از امضا و اجرایی شدن برجام آن را به عنوان افتخار دولت یازدهم و دوازدهم می‌دانند و تبلیغش می‌کنند؟!
چه کسی دشمنی آمریکا را اثرگذار کرد؟!
روزنامه زنجیره‌ای آرمان در یادداشت دیگری با بیان اینکه بایستی از فرصت مساعدت اروپا استفاده کنیم نوشته است: در حالی که معتقدیم بسیاری از مشکلات توسط دولت آمریکا علیه ملت ایران اعمال و اجرا می‌شود و خود دولت ترامپ صریحا عنوان کرده که این مشکلات را برای فشار به ایران ایجاد می‌کنیم اما داخلی‌های ما همسوی با ترامپ مشکلات را برگردن دولت می‌اندازند و مقصر را دولت می‌دانند که جای تاسف دارد.درباره این یادداشت نکاتی است که بایستی بدان پرداخت، نخست اینکه سخن از مساعدت اروپا نه تنها توهین‌آمیز بلکه معنایی هم ندارد. توهین‌آمیز از آن رو که ایران و 1+5 با هم قرار داد و توافقی به اسم برجام امضا کرده و هر کدام موظف به انجام تعهدات خود هستند، ایران نیازمند صدقه طرف اروپایی نیست که از این مساعدت نهایت استفاده را ببرد و متاسفانه مدعیان اصلاحات این حداقل عقل و قدرت استنباط را هم ندارند که به ولی‌نعمت خود توهین روا ندارند.نکته دوم اینکه چه کسی مسئول رسیدگی به مشکلات کشور است؟ جز دولت؟ چرا دولت همه تخم مرغ‌های خود را در سبد برجام گذاشته است که امروز با خروج آمریکا از برجام همه چیز به هم بخورد و در پاسخ به این سؤال که چرا اینگونه شد آمریکا را مسئول مشکلات بدانند؟!
یک ترفند فکاهی!
روزنامه همشهری در گزارشی نوشت: «مخالفان FATF...می‌خواهند طبق خواسته اسرائیل، یک ملت تنگ دست و تحریم‌زده روی دست ایران بگذارند».متاسفانه حامیان FATF که دستشان از استنادات کارشناسی و فنی خالی‌است، با ترفندهای نخ نما سعی در هموارکردن مسیر تصویب لوایح خسارت‌بار مرتبط با FATF دارند.ادعای مضحک همنوایی مخالفان FATF با اسرائیل پیش از این در موضوع برجام نیز مطرح شده بود. در سال 94 برخی دولتمردان و رسانه‌های زنجیره‌ای مدعی بودند که منتقدان برجام با اسرائیل همنوا هستند!برخلاف این ادعا، مقامات رژیم صهیونیستی بارها از برجام دفاع کردند. برای نمونه در تیرماه 96 مقام ارشد امنیتی رژیم صهیونیستی (کارمی گیلون رئیس‌‌اسبق شین‌بت) در فارن پالیسی نوشت:«برجام برای تل‌آویو یک موهبت بود و به همین دلیل، حتی سرسخت‌ترین منتقدین برجام از جمله ترامپ، نتانیاهو و تعدادی از همکاران من در مراکز نظامی و امنیتی اسرائیل نیز امروز علنا یا تلویحا به نتایج مثبت آن اذعان دارند یا اینکه دستکم برخلاف گذشته در برابر آن سکوت کرده‌اند».بسیاری از کارشناسان اظهارات نتانیاهو در طول مذاکرات و در مخالفت با توافق هسته‌ای را بخشی از سناریوی «پلیس خوب- پلیس بد» دانسته و تاکید داشتند که این سناریو در راستای تکمیل پروژه امتیازگیری حداکثری از ایران به اجرا درآمد. در حال حاضر مقامات آمریکایی از جمله معاون وزارت خزانه‌داری این کشور(اتاق جنگ اقتصادی علیه ایران) صراحتا از عدم تصویب لوایح مرتبط با FATF در ایران ابراز نگرانی کرده‌اند.