ربیعی در دیدار با همتای سوریاش اعلام کرد
آمادگی ایران برای بازسازی سوریه
وزیر کار و رفاه اجتماعی کشورمان در دیدار با همتای سوری خود بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای بازسازی سوریه تأکید کرد.
به گزارش مهر، در این ملاقات که در حاشیه اجلاس بینالمللی کار صورت گرفت، علی ربیعی برگزاری انتخابات سوریه را تبریک گفت و تأکید کرد: ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار سوریه خواهند بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تشریح دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه آموزش نیروی کار اشاره کرد و با عنوان اینکه تاکنون مربیان از کشورهای عراق و افغانستان در ایران آموزشهای فنی و حرفهای را فرا گرفتهاند یادآور شد: در این زمینه نیز با عمان یادداشت تفاهمی امضاکردیم و مایلیم در حوزههای مختلف از جمله آموزش با سوریه همکاری داشته باشیم.
ربیعی همکاری در زمینه مسائل رفاه اجتماعی، امور بهزیستی و فنی و حرفهای را 3 زمینه همکاری برای دو کشور دانست و گفت: در برخی کشورها آموزشها متناسب با بازار کار نیست، ولی آموزشهای فنی و حرفهای میتواند متناسب با بازار کار ارائه شود و ایران این توانایی را دارد که متناسب با نیازهای بازار کار سوریه این آموزشها را ارائه کند.
وزیر کار همکاری در بخشهای اقتصادی شرکتهای وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را از دیگر زمینههای همکاری عنوان کرد و افزود: میتوانیم در این زمینه سرمایهگذاریهای لازم را داشته باشیم.
وی به تجربه ایران در زمینه جمعآوری اطلاعات بازار کار ایران اشاره کرد و گفت: ایران در زمینه تجزیه و تحلیل آمار بازار کار تجربیات فراوانی دارد که میتوانیم با استفاده از این تجربیات به سوریه کمک کنیم.
ربیعی بر آمادگی ایران برای مشارکت در بازسازی سوریه تأکید کرد و گفت: شرکتهای ایرانی از توانمندیهای مناسبی برای مشارکت در بازسازی سوریه برخوردارند.
همچنین «حسن حجازی» وزیر کار سوریه نیز در این ملاقات با ابراز خرسندی از همکاری دو کشور، بر لزوم استفاده از تجربیات ایران در حوزه آموزش و اشتغال تأکید کرد.
دستاوردهای ایران
علیرغم تحریمها
وزیر کار کشورمان همچنین طی سخنانی در اجلاس سازمان بینالمللی کار اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریمهای اقتصادی، شبکه تأمین اجتماعی خود را از جمله در بحث امنیت غذایی، مبارزه با فقر مطلق، تهیه مسکن ارزان و ارتقا مراقبتهای بهداشتی توسعه داده است.
ربیعی از انتخاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو هیئت مدیره سازمان بینالمللی کار خبر داد و با اشاره به اهمیت آن گفت: سازمان بینالمللی کار یک مجمع مهم بینالمللی است و این فرصت را هم فراهم میسازد تا ایران در عرصه مسائل کار جهانی ایفاگر نقشهای مهمی باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره فعالیتهای کشورمان در بحث رفاه اجتماعی به رغم تحریمهای اقتصادی موجود، جمهوری اسلامی ایران اهمیت بسیاری برای موضوع حمایتهای اجتماعی قائل است وزارت تحت هدایت اینجانب همواره براساس طرحهای حمایتی، شبکه تأمین اجتماعی خود را توسعه داده است. دولت جدید بویژه بر موضوع گسترش حمایتهای اجتماعی تمرکز خاصی داشته، که از آن جمله میتوان به بیمه رایگان برای همه ایرانیان، طرح امنیت غذایی، مبارزه با فقر مطلق، مسکن ارزان برای اقشار محروم، ارتقای مراقبتهای بهداشتی و درمانی و ارائه حمایتهای لازم و فوری به زنان سرپرست خانوار اشاره کرد.
ربیعی مهاجرت خارج از مجاری قاعدهمند را برای کارگران در برابر سوء استفاده و استثمار، آسیبپذیر دانست و خاطرنشان کرد که براساس برآوردها حدود 10 تا 15 درصد از 232 میلیون مهاجر به این صورت هستند.
ربیعی دستآوردهای جهان در عرصه کار شایسته برای مهاجران را به نسبت تلاشهای صورت گرفته اندک دانست و افزود: عمده کنوانسیونها بر رعایت حقوق کارگران مهاجر در مقصدها تأکید میکنند، اما تا زمانی که شرایط کار شایسته در مبدأ عرضه نیروی کار مهاجر بسیار نامساعد است، و متقاضیان بسیاری برای ورود به بازار کار کشورهای توسعه یافتهتر وجود دارد، اجرایی شدن کنوانسیونهای مرتبط با کارگران مهاجر دشوار است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این سخنرانی اینکه کشورهای توسعه یافته هرگز درباره نقش کارگران مهاجر در رشد اقتصادی و رفاه جامعه خود واقعیتها را بیان نمیکنند، و بخشی از تولید تقاضا برای مهاجرت، نتیجه عملکرد کشورهایی است که خود دریافت کننده نیروی کار مهاجر هستند را از مسایل این حوزه عنوان کرد.
ربیعی ادامه داد: اگر امروز کشورهای غربی با تقاضای کارگران مهاجر آفریقایی مواجه هستند، آیا بخش مهمی از رخدادهایی نظیر بیثباتی سیاسی، جنگ داخلی و فقر گسترده مولد تقاضای مهاجرت کارگران، محصول عملکردهای گذشته و امروز کشورهای میزبان نیست؟
وی تصریح کرد: کشورهای توسعه یافته با انواع سیاستهای خود اقتصادهای کشورهای در حال توسعه را تحت فشار قرار میدهند، از انتقال تکنولوژی ممانعت میورزند، و حتی در مواردی نظیر آن چه در خصوص کشور من ایران رخ داده است، تحریمهای شدید وضع میکنند. نتیجه طبیعی این عملکردها ضعف اقتصادی کشورهای در حال توسعه و کاهش فرصتهای شغلی است. بدیهی است که در چنین وضعیتهایی تقاضا برای مهاجرت به کشورهای توسعه یافته بیشتر میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسأله دیگر این حوزه را سیاستهای زیاده خواهانه کشورهای توسعه یافته عنوان کرد و افزود: نظیر آن چه در افغانستان شاهد بودهایم، مسبب بخش مهمی از تقاضا برای مهاجرت است. کشور من به مدت قریب به 30 سال پذیرای نزدیک به 3 میلیون کارگر از کشورهای همسایه (یعنی 15 درصد کارگران مهاجر منطقه آسیا) بوده است. وجود این میزان کارگر مهاجر حاصل عملکردهای نادرست کشورهای توسعه یافته است، پیدایش هزاران کارگر مهاجر فلسطینی، نیز حاصل عملکرد نظامهای ظالمانهای است که حریمهای انسانی را نادیده میانگارند، با این وصف من تصور میکنم کشورهای توسعه یافتهتر باید سیاست مسئولانهتری را در قبال کارگران مهاجر به عهده بگیرند.
ربیعی ادامه داد: بر این باور هستیم که دستور کار توسعه جهانی پس از 2015 باید یک هدف آرمانی برای اشتغال جهانی به ویژه برای جوانان را دربر داشته باشد و در این پیوند لازم میدانم مراتب حمایت خود را از اقدامات صورت گرفته توسط سازمان در تدوین یک چارچوب اعلام نمایم.
گفتنی است اجلاس بینالمللی کار با شعار ساختن آینده با کار شایسته از هفتم خرداد ماه جاری در ژنو شروع به کار کرده و قرار است امروز (22 خرداد ماه) به کار خود پایان دهد.
185 کشور عضو سازمان بینالمللی کار هستند.