کد خبر: ۱۵۰۹۳۳
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۸
یک نماینده مجلس افشا کرد

واگذاری کارخانه ۵ هزارمیلیارد تومانی با‌ یک هفتم قیمت!

یک نماینده مجلس شورای اسلامی با افشای جزئیات واگذاری برخی از شرکت‌های بزرگ گفت: چالش اصلی خصوصی‌سازی در ایران اهلیت خریداران است.

داریوش اسماعیلی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با ‌اشاره به برخی شرکت‌های بزرگی چون ماشین‌سازی تبریز، نیشکر هفت تپه، آلومینیوم المهدی، هپکو و پالایشگاه کرمانشاه و جزئیات واگذاری این شرکت‌ها گفت: 55 نماینده مجلس شورای اسلامی اخیرا از رئیس‌قوه قضائیه خواستند برای بررسی روند این واگذاری‌ها و تخلفات کمیته ویژه‌ای تشکیل شود.
این نماینده مجلس با‌اشاره به واگذاری شرکت ماشین‌سازی تبریز تصریح کرد: زمین کارخانه 126 هکتار است و هزاران متر مربع زمین و 400 آپارتمان دارد و ارزش زمین‌های اطراف کارخانه 835 میلیارد تومان است. پول زمین‌های این واحد بیش از پنج هزار میلیارد تومان است. حداقل 500 ماشین در این کارخانه وجود دارد که تکنولوژی را وارد کشور کرده و مادر صنایع محسوب می‌شود. یک واحد ماشین آلات آن نیز 10 میلیون یورو قیمت دارد.
اسماعیلی گفت: با این وجود این کارخانه 687 میلیارد تومان به فروش رفته و فردی که این کارخانه را خریداری کرده کاملا نااهل بوده است.
وی افزود: نیشکر هفت تپه نیز دو هزار و 600 میلیارد تومان ارزش گذاری شده ولی 900 میلیارد تومان فروخته شده است. این مجموعه 680 میلیارد تومان بدهی دارد و قرار شده خریدار، 222 میلیارد تومان باقی مانده را به دولت پرداخت نماید.
به گفته این نماینده مجلس، خریدار کارخانه‌ای که 2 هزار و 600 میلیارد تومان ارزش دارد، در گام اول 10 میلیارد تومان داده و این کارخانه به افرادی واگذار شده است که اهلیت لازم را ندارند.
اسماعیلی ادامه داد: نیروگاه اصفهان نیز که در دولت قبل واگذار شده هزار و 400 میلیارد تومان قیمت گذاری شده و قرار می‌شود 10 درصد را نقد و بقیه را به اقساط پرداخت کنند، در حالی که این نیروگاه فقط 2 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد. این اتفاق نشان می‌دهد ارزیابی درستی از این تصدی‌گری‌ها در دولت وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه آلومینیوم المهدی نیز با قیمت بسیار پایینی واگذار شد اعلام کرد: در حالی مجموع شمش و قراضه موجود در این شرکت 350 تن محاسبه شد که 135 هزار تن شمش و ضایعات در آن کارخانه وجود داشت.
این نماینده مجلس با تصریح اینکه آلومینیوم المهدی 500 میلیارد تومان زیر قیمت واگذار شد، گفت: این موضوع با اعتراض مردم مواجه شد و با بررسی مجدد هیئت تجدید نظر، 346 میلیارد تومان به قیمت اولیه اضافه گردید.
پشت پرده واگذاری ها
اسماعیلی افزود: کارکنان بانک مرکزی که امروز به جرم رشوه دادن در زندان هستند، از جمله افرادی هستند که پیشنهاد ارز چهار هزار و 200 تومانی دادند و آنچه را گرفتند به جای هزینه در بخش تولید در بازار به فروش رساندند و مشکلات کشور را دوچندان
 کردند.
مهرداد لاهوتی نماینده مجلس هم در این برنامه گفت: اکنون دولت از طریق مزایده مال فروشی می‌کند یعنی برای دولت اهمیتی ندارد که کسی که اموال را خریداری کرده اهلیت دارد یانه؟ چراکه در برخی موارد شخص هیچ سابقه و فعالیت مالیاتی ندارد.
همچنین حسین سلاح ورزی، نایب‌رئیس‌اتاق بازرگانی تأکید کرد: آنچه در سنوات قبل اتفاق افتاده بیشتر از اینکه خصوصی‌سازی باشد فروش اموال بوده است.
نامه 90 فعال سیاسی و دانشجویی
جمعی از فعالان سیاسی، کارگری، هنری و دانشجویی هم در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس‌جمهور پیرامون خصوصی‌سازی رانتی افسار گسیخته، از حسن روحانی خواستند دستور توقف فوری واگذاری‌های شرکت‌های مشمول اصل 44 قانون اساسی را صادر نماید.
در بیش از 90 فعال سیاسی و دانشجویی نامه با ‌اشاره به اظهارات اخیر حسن روحانی آمده است: «تاکید اخیر جنابعالی مبنی بر سرعت بخشیدن به واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی در شرایطی که نتایج اسف‌بار خصوصی‌سازی‌های انجام شده، هم اکنون در جای جای کشور نمایان شده، هشدار‌دهنده است. هشدار‌دهنده از آن جهت که هدف‌گیری برای فلج کردن صنعت کشور در کوتاه‌ترین زمان ممکن را نشان می‌دهد، هر چند که انگیزه چیز دیگری باشد. مستند این ادعا آن چیزی است که امروز در صنایع خصوصی‌سازی شده شاهد آن هستیم.»