kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۰۳۵۱
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۳
ستاد مبارزه با قاچاق کالا:

سالانه2/4 میلیارد دلار پوشاک قاچاق وارد کشور می‌شود

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: با توجه به میزان مصرف و تولید پوشاک برآورد می‌شود حجم پوشاک قاچاق و نساجی به 2/4 میلیارد دلار در سال برسد.

حمید رضا دهقانی‌نیا در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درباره مهم‌ترین اقلام قاچاق و حجم آن اظهار داشت: مهم‌ترین اقلام قاچاق خروجی، سوخت به میزان 11/5 میلیون لیتر در روز و مهم‌ترین کالای قاچاق ورودی، پوشاک به میزان 2/4 میلیارد دلار است. سومین کالای مهم قاچاق، لوازم خانگی حجیم مانند یخچال فریزر، تلویزیون و لوازم خانگی است.
وی با بیان اینکه حجم قاچاق وارداتی به کشور سالانه 12/5 میلیارد دلار است، گفت: کل پوشاک مصرفی در کشور سالانه هشت میلیارد دلار است که 5/6 میلیارد آن در داخل تولید و حدود 2/4 میلیارد دلار به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. به گفته سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در برخی مناطق آزاد تجاری، فاصله فیزیکی و مشخصی بین سرزمین اصلی و منطقه آزاد وجود ندارد، به عنوان مثال در مناطق آزاد ارس و انزلی هیچ‌گونه مرز مشخصی بین منطقه آزاد و سرزمین اصلی وجود ندارد و به سختی می‌توان تشخیص داد که یک کالا برای مصرف شخصی خریداری شده یا قاچاق است. بنابراین طرح‌های مقابله با قاچاق کالا از مناطق آزاد با توجه به اقتضای هر منطقه متفاوت است.دهقانی در یک برنامه خبری تلویزیونی با اشاره به آغاز برخورد با عرضه نشان‌های پوشاک قاچاق در واحدهای تجاری از اول دی‌ماه ۹۷ افزود: با این برخوردها، خطرپذیری عرضه پوشاک قاچاق بالارفته و به نوعی از تولید داخل حمایت می‌شود. از روز شنبه مراجعه به واحد‌های تجاری برای آگاه‌سازی فروشندگان آغاز شده و از هفته بعد اقدام مقابله‌ای صورت می‌گیرد و تیم‌های عملیاتی برای برخورد به واحدها مراجعه می‌کنند.
وی ادامه داد: در گام اول 40 مجتمع تجاری توزیع‌کننده قاچاق پوشاک در تهران با دست کم 150 فروشگاه بزرگ شناسایی شده است. این تعداد صد در صد شناسه کالا ندارد و از فرصت داده شده استفاده نکرده‌اند. مدیران 40 مجتمع تجاری فراخوانی شده و درباره توزیع پوشاک قاچاق به آنها تذکراتی داده شده است. چنانچه برندهای خارجی بخواهند در کشور فعالیت داشته باشند، باید در سامانه ثبت شده و مجوز داشته باشند.سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه طبق استعلام انجام شده از اتاق اصناف 50 شرکت با 67 برند فعالیت خود را ثبت کرده‌اند، تصریح کرد: باید فضای عرضه پوشاک قاچاق را به تولید داخل تبدیل کنیم. در این صورت ‌اشتغال بیشتر می‌شود. بخش تولید ظرفیت خود را بالا می‌برد و مشکل ‌اشتغال کشور را حل می‌کند. به ازای هر مغازه عرضه برند خارجی که جمع شود، یک مغازه تولید داخل در کشور باز خواهد شد که به تولید ملی و ‌اشتغال کمک می‌کند.