سردار مومنی:
امیدوارم، روزی سریال تمدید مهلت به خودروسازان پایان یابد
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با انتقاد شدید از کم توجهی به جان مردم به بهانه حفظ منافع خودروسازان، از مسئولان خواست به سریال مهلتهای پی در پی به خودروسازان برای استانداردسازی خودروها خاتمه دهند.
به گزارش ایسنا سردار اسکندر مؤمنی دیروز در یک نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاران در خصوص مهلت عدم الزام استفاده از کپسول آتشنشانی در خودروها به مدت شش ماه گفت: امیدوارم روزی سریال مهلت دادن به خودروسازان به پایان برسد.
وی افزود: براساس مصوبهای که به امضای وزیر صنعت و رئیس سازمان ملی استاندارد رسیده است شش ماه به خودروسازان مهلت داده شده است که الزامی برای نصب کپسول آتشنشانی روی خودروها ندارند. فکر نمیکنم نصب کپسول کمتر از ترمز ضد قفل و کیسه هوا باشد.
مؤمنی افزود: در سال 92، بالغ بر 340 نفر از هموطنان در آتشسوزی خودروها جانشان را از دست دادند که این موضوع یک نارسایی در ساختار امداد است.
وی گفت: امروز در جادهها متولی اطفاء حریق مشخص نیست و با توجه به فاصله زیاد با عوامل امداد و نجات اگر خودرویی در جاده دچار حریق شود خودرو باید تبدیل به خاکستر شود.
مؤمنی تأکید کرد: برخی آتشنشانیهای شهری هم تنها حوادث ابتدای جاده را پوشش میدهند و به دلیل فاصله زیاد بین شهرها پاسخگوی تمامی حوادث نیستند. بنابراین وجود کپسول میتواند جان چندین نفر را نجات دهد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا تصریح کرد: بهتر است بیش از فکر کردن به منافع خودروسازان فکر جان مردم باشیم و وقتی طرحی را میخواهیم تصویب کنیم بررسی بیشتری انجام دهیم تا کار به مهلت نکشد. خیال خودروسازان از دریافت مهلتهای پیدرپی راحت است و فکر میکنند میتوانند باز هم مهلت بگیرند، اما مسئولان باید بدانند که ما در قبال جان مردم مسئول هستیم.
بسیاری از معاینههای فنی صوری هستند!
سردار مؤمنی با انتقاد از حذف پلیس از معاینه فنی خودروها بدون ارائه هیچ دلیلی تصریح کرد: بسیاری از معاینه فنی خودروها صوری است. وی افزود: اگرچه وضعیت معاینه فنی در برخی مراکز کلانشهرها را خوب میدانیم اما در کل وضعیت آنها صوری است که این موضوع به صلاح حمل و نقل و سلامت شهروندان نیست.
شمارهگذاری اسکانیا همچنان متوقف است
مؤمنی با اعلام این که در تعطیلات هفته گذشته 2 دستگاه اتوبوس اسکانیا دچار آتشسوزی شدند افزود: خوشبختانه در این دو حادثه آسیبی به سرنشینان خودرو نرسید در حال حاضر نیز شمارهگذاری این خودرو تا زمانی که تمامی ایراداتش رفع نشود مسدود است. شرکت خودروساز تعدادی از ایرادات را رفع کرده اما هنوز ایرادات بسیاری باقی است و باید با ارایه جدول زمانی نسبت به فراخوان خودروها و رفع نقص اقدام کند.
به گفته وی مقاومتهایی در خصوص رفع ایرادات وجود دارد اما به همه خودروسازان توصیه میکنیم از این فرصت استفاده کنند. طی دو ماه گذشته چند خودروساز بزرگ دنیا تنها به دلیل این که صندلی خودرو دارای ایراد بود یک میلیون خودرو را فراخوان کرده و ایرادات را رفع کردند. خودروسازان باید مطمئن باشند اگر به قانون تمکین کنند و مسئولیتپذیر باشند اعتبارشان بیشتر میشود.
رئیس پلیس راهور درباره افزایش نرخ جریمههای رانندگی هم گفت: براساس قانون هر سه سال یکبار با توجه به نرخ تورم جریمههای رانندگی اصلاح میشود در حال حاضر این موضوع در هیأت دولت در دست بررسی است.