kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۷۹۱۷
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۴
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

اصلاح‌طلبان استاد قدرنشناسی و هدر دادن فرصت‌هایی هستند که مردم در اختیار آنها قرار داده‌اند

روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: «اصلاح‌طلبان استاد قدرنشناسی و هدر دادن فرصت‌هایی هستند که مردم در اختیار آنها قرار داده‌اند.»
سرویس سیاسی-

این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه نوشت: «جریان اصلاحات دچار مناسبات پشت پرده و محفلی شده و این مسئله در آینده خطرناک خواهد بود».
آرمان در ادامه با ‌اشاره به اینکه لیست اصلاح‌طلبان برای شورای شهر به صورت محفلی طراحی شده است، نوشت: «شورای شهر تحت تأثیر فضایی است که رسانه‌ها پیرامون مدیریت شهر تهران ساخته‌اند. در نتیجه شورای شهر برای مردم تهران فعالیت نکرده‌اند و بلکه برای رسانه‌ها و فضای مجازی و به تبع آن گروه‌های تلگرامی کار کرده‌اند. شورای شهر از ابتدای شکل‌گیری تاکنون درگیر واکنش بوده و نه کنش. رفتارهایی هم که به صورت واکنشی صورت می‌گیرد به دلیل اینکه یک مرحله از کنش عقب است فاقد ابتکار عمل است.»
در حال حاضر دولت روحانی در حوزه‌های مختلف و به خصوص در حوزه اقتصادی به هیچ عنوان کارنامه قابل قبولی در نزد افکار عمومی ندارد. این در حالی است که اکثریت مطلق دولت روحانی در اختیار مدعیان اصلاحات است.
از سوی دیگر شورای شهر تهران و فراکسیون امید در مجلس نیز به هیچ عنوان کارنامه قابل قبولی ارائه نداده و عملکرد بسیار ضعیف آنها حتی صدای فعالین اصلاح‌طلب را نیز درآورده است.
مدعیان اصلاحات در آستانه هر انتخابات با جنجال و هیاهو به دنبال سهم‌خواهی هستند. این طیف پس از گرفتن سهم خود به صورت تمام و کمال، از انجام وظایف و عمل به مسئولیت‌هایی که بر دوش دارد، شانه خالی کرده و ژست اپوزوسیون گرفته و منتقد وضع موجودی می‌شود که خود باعث و بانی آن بوده است.
دولتمردان هم ایجاد کانال مالی را جدی نگرفتند
روزنامه همشهری در مطلبی با عنوان «مذاکرات فشرده برای ایجاد کانال مالی ایران و اروپا» نوشت: «برخلاف نظر مخالفان که ایجاد کانال مشترک مالی بین ایران و اروپا را جدی نمی‌گیرند، با سفر مقامات وزارت امور خارجه به اروپا ماجرای ایجاد این خط مشترک مالی جدی‌تر شد.»
وقتی قرار باشد که با خلاف‌گویی، «تقریبا هیچ» را «همه چیز» جا بزنی، قطعا دچار تناقض‌گویی و ‌اشتباه خواهی شد.
روزنامه زنجیره‌ای همشهری گلایه کرده است که منتقدان دولت کانال مالی ایران و اروپا را جدی نگرفته‌اند. این در حالی است که این روزنامه در تاریخ 30 آبان 97 در مطلبی نوشته بود: «تعلل اروپا در راه‌اندازي كانال مالي تجارت با ايران صداي اعتراض مقامات كشورمان را بلند كرده و ديپلمات‌هاي ارشد ايراني نسبت به عواقب اين تاخير اروپا هشدار داده‌اند.»
در روزهاي گذشته عباس عراقچي معاون سياسي وزير خارجه گفته بود: «هنوز هيچ كشوري حاضر نشده ميزباني سازوكار مالي بين ايران و اروپا را قبول كند؛ اتريش و لوكزامبورگ قبول نكردند و اروپا ناتوان از ثبت SPV است.»
كمال خرازي رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي نيز در روزهاي گذشته در ديدار هيئتي از كارشناسان انديشكده بنياد برتلزمان آلمان گفته بود: «قصور و ناتواني اروپا در اجراي تعهدات برجامي قابل توجيه و پذيرش نيست و رافع مسئوليت آنها در قبال برجام نخواهد بود.»
در حال حاضر دولتمردان نیز ایجاد کانال مالی را جدی نگرفته‌اند.
اكنون حدود 7 ماه است- از زمان خروج آمريكا از برجام- كه اروپا مشغول وقت‌كشي و ارائه وعده‌هاي سرخرمن به طرف ايراني است. اما متاسفانه رسانه‌هاي زنجيره‌اي مدعي اصلاحات بدون توجه به اين وقت‌كشي همچنان مشغول بزك اروپا هستند.
مایحتاج مردم؛ گروگان برجام و FATF
روزنامه اعتماد در شماره روز پنج‌شنبه در مطلبی نوشت: «مهم‌تر از خوف و خطری که نسبت به نتایج و عوارض افول معیشت اقشار نیازمند جامعه وجود دارد نفس وظایف حکومت و دولت نسبت به نیازهای همه مردم خصوصا از نظر اقتصادی است. تصور اینکه یک خانواده کارگری در این وضع خطیر تورمی ماه‌ها بدون حقوق زندگی کند هر انسان دلسوزی را می‌رنجاند و نگران می‌سازد. آنها در این ماه‌ها چه می‌کنند و چگونه مایحتاج روزانه خود را تهیه می‌کنند؟ چنین سؤالی باید سؤال همه روزه ما مسئولان باشد و تا حل و فصل نشود راحت‌مان نگذارد. مسئولی که نسبت به این امور انسانی بی‌دغدغه و بی‌توجه باشد قطعا یک مسئول متعهد و آرمانگرا نیست.»
گفتنی است، پیامد معطل گذاشتن اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی دولت و گره زدن همه چیز حتی آب خوردن مردم به دستیابی به توافق هسته‌ای، دومینوی تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی، کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی کوچک و بزرگ و بیکاری هزاران کارگر بود. عجیب‌تر اینکه حتی خسارت محض برجام نیز دست‌اندرکاران را به بستن کمر همت برای حل مشکلات از طریق توجه به توان داخلی وا نداشت و رفع تحریم‌هایی که قرار بود با برجام اتفاق بیفتد، در خطایی آشکار به همکاری ایران با FATF منوط شد که در میانه جنگ اقتصادی، اطلاعات و ریز تراکنش‌های مالی کشور را در اختیار گروهی قرار می‌دهد که مدعی مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم است اما نمی‌خواهد جلوی تأمین مالی گروه‌های تروریستی نظیر داعش را بگیرد. بدتر از همه اما اصرار دولت بر ادامه همین روند خسارت‌بار و انفعال در برابر وقت‌کشی، امتیازخواهی، شرط‌گذاری و گستاخی اروپایی‌ها است که صراحتا گفته‌اند که «هیچ تضمینی به ایران نمی‌دهند»، «ما به خاطر ایران، درگیری استراتژیک و تجاری با آمریکا پیدا نخواهیم کرد و درگیر نخواهیم شد» و «هدف ما، مذاکرات جدید برای تکمیل برجام و در حوزه‌های موشکی و نقش منطقه‌ای ایران است.»
غیبت تقوای سیاسی در اظهارات برجامی
روزنامه شرق در گزارشی در شماره روز شنبه نوشته بود: «علی مطهری نایب‌ رئیس ‌مجلس شورای اسلامی نیز چند روز پیش در گفت‌وگویی با «شرق» ضمن نگرانی از وضعیت موجود گفته بود: «ظاهرا تقوای سیاسی در کشورهای پیشرفته بیشتر است و به منافع ملی بیشتر اهمیت می‌دهند. به نظر من خلوص نیت‌ها و تقوای اوایل انقلاب کم شده است. علیرغم ادعاهایی که داریم و از کار برای خدا دم می‌زنیم. ولی هدف اکثر ما در واقع تصاحب قدرت و تصاحب پست‌ها شده است.»
دلایل این فاصله‌ای که اکنون با انقلاب 57 داریم موارد بسیاری را می‌توان برشمرد. برای نمونه اتکا به درون و جوانان که نمونه عالی آن در جبهه‌ها وجود داشت کجا و نگاه طیف خاصی که وابستگی به استعمارگران اروپایی و به طور کل غرب را برای حل مشکلات تئوریزه می‌کند کجا!
مطهری (استاد شهید مطهری) دهه 60 با آن مواضع قاطع و سخنان پر شور که علیه استعمارگران و متجاوزان بیان می‌کرد کجا و مطهری (علی مطهری) دهه 90 کجا! آن مطهری آنقدر با کلماتش آتش به جان استعمارگران انداخت که مزدورانشان را به کشتنش مامور کردند. اما بسیاری از اوقات سخنان این مطهری را رسانه‌های همان‌ها با شور و شعف بازتاب می‌دهند و از آن خشنودند.
ضمن آنکه در مورد تقوای سیاسی باید یادآور شد که ایکاش او اول یه سوزن به خود می‌زد و محاسبه را از خویش آغاز می‌کرد و سپس جوالدوز به دیگران. در فقره اظهارات برجامی ایشان موارد بسیاری هست مانند اینکه مدعی شد آزمایش موشکی باعث شد برجام به ثمر ننشیند!!
معلوم نیست آن لحظه تقوای سیاسی این نماینده مجلس کجا بوده که چنین سخن ناروایی را به زبان آورده. سخنی که علیه منافع ملی بود و این پیام را در خود داشت که آمریکا عامل نقض برجام و بدعهدی نبوده است. این اظهارات وی در حالی بود که اصلا در برجام موضوع موشک مطرح نشده و شرط و شروطی برای آن مقرر نکرده‌اند. پس چگونه چیزی که در برجام نبوده عامل برهم خوردن آن می‌شود؟! مطهری هنوز هم از این سخن خود عذرخواهی نکرده است.
منتقدانِ خوش‌باوری به اروپا، سیاسی‌کارند!
روزنامه ارگان دولت ایران در گزارش اقتصادی خود با عنوان «استقبال بخش خصوصی از SVP » نوشت : «آنهایی که عینک سیاسی زدند هرگونه بازگشایی مالی با اروپا را محکوم به شکست می‌دانند و از اینکه ایران بخواهد در بازی اروپایی‌ها قرار گیرد، هشدار می‌دهند. در مقابل این گروه، فعالان اقتصادی کشور هستند. افرادی که برای بقا و حیات به همکاری‌های بین‌المللی و بخصوص اروپایی‌ها نیاز دارند و هر گونه وعده‌ای را کورسویی از گشایش فعالیت خود می‌دانند. «اس‌پی‌وی» هم از آن دست موضوعاتی است که توانست بسرعت در بین فعالان اقتصادی جای خود را باز کند و آنها بر اجرایی شدن این امر اصرار داشته باشند.»
گفتنی است نگاهی به روند اقدامات اروپا در رابطه با تضمین‌ منافع اقتصادی ایران پس از خروج آمریکا از برجام به خوبی نشان می‌دهد که طرف اروپایی در پی وقت‌کشی با هدف خرید زمان برای آمریکاست.
کشورهای اروپایی طی شش ماه اخیر عینا به مانند عملکرد خود در دوره پسابرجام نه تنها ذره‌ای در مقابل کارشکنی‌های آمریکا و محروم شدن ایران از حقوق برجامی واکنش نشان ندادند، بلکه وقیحانه و با لحن طلبکارانه و آمرانه ایران را به اجرای یکطرفه تعهدات برجامی علیرغم خروج آمریکا از توافق فراخوانده و از سوی دیگر صریحا به منافع مشترک با آمریکا و هم‌نظر بودن در مسائل موشکی و منطقه‌ای با آمریکا علیه ایران اذعان می‌کردند.
روزنامه ارگان دولت همچنین درحالی تلاش دارد همه چیز را خوب و طبیعی جلوه دهد و منتقدان خوش باوری به ساز و کار مالی اروپا را به سیاسی کاری متهم می‌کند که بنا به گفته دیپلمات‌های این اتحادیه هیچ یک از کشورهای اروپایی بویژه فرانسه، آلمان و انگلیس به عنوان امضاکنندگان برجام حتی حاضر نیستند میزبان مقر این ساز و کار جدید مالی باشند. سیاست‌های دوگانه اروپایی‌ها و نداشتن راهکارهای عملیاتی مؤثر برای حفظ منافع ایران در چارچوب برجام ناتوانی و بی‌اراده بودن طرف‌های اروپایی را برای حفظ برجام به خاطر قرار داشتن آنها در منظومه سیاست‌های آمریکا، نشان می‌دهد. وقت‌کشی و پشت‌هم‌اندازی اروپا در حالی است که آمریکا هفت ماه پیش از برجام خارج شده و اروپا هفت ماه برای مقابله با دور زدن تحریم‌های آمریکا فرصت داشته است.