بافندگان سهامدار تعاونیهای فرش میشوند
مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف با اشاره به آغاز ثبتنام از قالیبافان متقاضی حضور در تفاهمنامه چهارجانبه گفت: بافندگان سهامدار تعاونیهای فرش میشوند و هر سودی که از فروش فرش دستباف عاید شود، به آنها نیز تعلق میگیرد.
عبدالله بهرامی در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به تفاهمنامه چهارجانبه قالیبافان کشور اظهار داشت: ثبتنام از امروز در 7 استان کشور و در طرح ایجاد اشتغال ارزان قیمت صنعت فرش دستباف کشور آغاز میشود.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح 4 هزار و 300 نفر از بافندگان فرش تحت حمایت مالی قرار میگیرند، گفت: در ابتدای طرح دورههای آموزشی برای افرادی که آشنایی تخصصی با بافندگی ندارند و همچنین برای کسانی که اصلا در کار بافندگی نبودند، دوره کاملی برگزار میشود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تولید فرش دستباف با اشاره به اینکه در این طرح هدف ما تولید فرشهایی با کیفیت بالا و طرحهای جدید است، گفت: بر اساس این تفاهمنامه، سازمان آموزش فنی و حرفهای فضای آموزشی را در اختیار میگذارد و اتحادیه امکانات و مربی را برای ارتقای مهارت قالیبافان تامین میکند.
بهرامی با بیان اینکه قبل از شروع این کار، برنامه کاملی برای فروش تولیدات قالیبافان در نظر گرفتهایم، گفت: تمامی فرشهای بافته شده در این طرح قبلا سفارش داده شده و خریداران آن اغلب از کشورهای روسیه، ژاپن و کشورهای عربی هستند و در واقع تمام فرشهای تولید شده توسط قالیبافان پیشفروش شده است.
وی با اشاره به اینکه در این طرح بنا داریم، تولید براساس نیاز بازار انجام شود، گفت: در استانهایی که طرحهای اصیل نیاز به نوآوری دارند، طراح مجرب به آن استانها فرستاده میشود، تا این کار به نحو احسن انجام شود.
این فعال بخش تعاون تصریح کرد: با احیای طرحها و رنگهای با کیفیت تولیدات فرش دستباف کشور ارتقاء خواهد یافت و همچنین برای تمام تولیدات این استانها شناسنامه صادر میشود.
بهرامی در مورد نحوه اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان گفت: با توجه به اینکه مواد اولیه از سوی اتحادیه تامین میشود، هزینه آن در اختیار ما قرار میگیرد و تعاونیها و اتحادیههای استانی به عنوان پشتیبان تولیدکنندگان این وظیفه را برعهده دارند و اتحادیه سراسری نیز بازاریابی، تامین مواد اولیه، قبول سفارشات و قرارداد با پشتیبانان را برعهده دارد.
وی اضافه کرد: بعد از شروع کار قالیبافان با توجه به شرایط قرارداد دستمزد آنها به صورت هفتگی یا ماهانه پرداخت میشود.
به گفته وی، بعد از اینکه بافنده هزینه اجرت و بافت را گرفت، این افراد به عنوان سهامدار تعاونیهای تولید فرش دستباف تلقی میشوند و هر سودی که از فروش فرش دستباف عاید شود، به آنها نیز تعلق میگیرد و این در واقع به نفع تعاونگران و تولیدکنندگان خانگی است.
بهرامی با بیان اینکه پیش از این به دلیل اینکه تولیدات قالیبافان در اختیار تعاونیها قرار نمیگرفت، با قیمت مناسب به فروش نمیرفت و نظارتی هم بر کیفیت تولیدات نبود، اما با اجرای این تفاهمنامه آنها تولیدات با کیفیتی را انجام میدهند و سهامدار تعاونی هم خواهند شد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف در پاسخ به سوالی درباره نحوه ثبتنام متقاضیان گفت: بافندگانی که مایل به انجام کار در استانهای مذکور هستند، میتوانند به ادارات کل تعاون استان خود مراجعه کنند، تا تعاونی تأیید شده و منتخب ما به آنها معرفی شود.
بهرامی خاطرنشان کرد: در این تفاهمنامه 3 نهاد سازمان فنی و حرفهای، صندوق مهر امام رضا(ع) و اتحادیه سراسری فرش بر اجرای این کار نظارت دارند و امیدواریم که اجرای این تفاهمنامه موجب توسعه تولید و اشتغال پایدار در این بخش اقتصاد کشور شود.