kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۶۳۲
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۷
شایانفر در دانشکده رسانه فارس:

مدعیان امروز دموکراسی همه از تبار رسانه‌های «رستاخیزی»‌اند

رئیس دفتر پژوهش‌های مؤسسه کیهان گفت: مدعیان آزادی‌خواهی امروز در لندن، رادیو بی بی سی، صدای آمریکا و... که برای آزادی اشک می ریزند و کارشناس شده اند، همه از رسانه های رستاخیزی عصر پهلوی هستند.

حسن شایانفر رئیس دفتر پژوهش‌های موسسه کیهان در نشست جریان شناسی رسانه های پهلوی، در جمع دانشجویان دانشکده رسانه فارس و کارآموزان باشگاه توانا، عنوان کرد: امام خمینی(ره) در خرداد 60 و پس از واکنش مردم به غیر انسانی خطاب کردن لایحه قصاص از سوی جبهه ملی بیانیه ای دادند که این انقلاب دوم است و از اکنون انقلاب این ملت پیروز شد و دلیل این فرمایش امام(ره) این بود که نهضت خالص شد.
شایانفر با بیان اینکه اکنون باید بررسی شود که این ناخالصی از چه بوده که خود نیاز به بحث مفصل دارد، گفت: در 15 خرداد و نهضت برخاسته از آن که مبدا تاریخ انقلاب بوده رسانه ها معارض با رژیم پهلوی نبودند بلکه در دست صاحب منصبان و سناتور ها بودند.
وی با اشاره به اینکه در آن زمان روزنامه های کیهان و اطلاعات در دست سناتورها بوده و روزنامه هایی چون «پیغام امروز» و «آیندگان» در دست ایادی صهیونیست ها بود، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال «عبدالله والا» سرپرستی تهران مصور را به دست داشت که خود از نمایندگان مجلس آن زمان و عضو «کلوپ صهیونیستی روتاری» بود.
مشاور فرهنگی مدیر مسئول کیهان با اشاره به اینکه رسانه هایی چون «فردوسی» و «سپید و سیاه» در دست علی بهزادی و تحت حمایت عیسی بهزادی، سلطان آجر و از ماسون های آن عصر بود، اظهار کرد: مجله سخن نیز از ناصر خانلری وزیر فرهنگ آن زمان بوده که بررسی عملکرد آنها، زمان مناسب می طلبد.
شایانفر با بیان اینکه دکتر خانلری عضو شورای بنیاد فرهنگ و سناتور انتصاب شده توسط شاه بود، تصریح کرد: براساس آنچه در خاطرات خانلری در خصوص قیام 15 خرداد آمده، در جلسه هیئت دولت 15 خرداد به ریاست اسدالله علم تشکیل می شود، از رسول پرویزی مدیر مجله سخن که جزو توده ای های آنگلوفیل (طرفداران انگلستان) بوده و نمایندگی وزیر فرهنگ را داشته، نقل می‌شود که روشنفکران سخت عصبانی هستند که چرا مردم بطور جدی سرکوب نمی شوند؟ وی ادامه داد: این موضع گیری‌ها نشان می دهد که روشنفکران ما در آن مقطع تمام عیار در خدمت رژیم پهلوی و دور از مردم بودند.
رئیس دفتر پژوهش های کیهان در ادامه گفت: در جلد سیزدهم اسناد لانه جاسوسی آمده است که سناتور مصباح زاده در مقطع پیروزی انقلاب با سفیر آمریکا دیدار و اعلام می کند که ما حاضریم برای جلوگیری از این حرکت انقلابی، جریان دیگری را موازی با آن علم کنیم که مایه های ملی گرایی داشته باشد. در همین راستا دیدیم که در مهر 1357 روزنامه های ملی گرایی پر رنگ تر می شوند و در شرایطی که اجازه چاب عکس امام داده نمی شود عکس مصدق روی جلد می رود و چاپ می شود.
شایانفر بیان داشت: جمعی از روزنامه نگاران مانند سیروس شرفشاهی، مسعود بهنود، عبدالکریم لاهیجی با مسئولیت احسان نراقی ماموریت داشتند تا گروهی را با نام سام (سازمان آزادگان متحد) راه اندازی کنند که در تلاش بودند تا با مقابله با ناهنجاری‌ها، شاه را حفظ کنند. وی با تاکید بر اینکه اسناد این مطالب در دفتر ادبیات انقلاب اسلامی موجود است، تصریح کرد: این گروه اعلام می کنند که یکی از شماره های نشریه‌هایی که از جانب ما منتشر می شود را توقیف کنید تا مخاطب بیشتری جذب کنیم.
رئیس دفتر پژوهش های کیهان با تاکید بر اینکه این مدعیان آزادی خواهی امروز در لندن، رادیو بی بی سی، صدای آمریکا و... مدیریت می شوند و برای آزادی اشک می ریزند و کارشناس شده اند، همه از رسانه های رستاخیزی عصر پهلوی هستند، افزود: آغاز بکار آنها از طریق رسانه های آن زمان بود. ما نباید اهمیت رسانه را کم بدانیم. امروزه رسانه محدود به مطبوعات نیست. بحث دنیای مجازی ، شبکه های ماهواره ای همه این ها بحثی جداگانه دارد. با این ابزار امپراطوری رسانه تشکیل می دهند و افکار عمومی را دچار تردید می کنند. این گونه که تا مخاطب در حال واکاوی موضوع است موضوع جدید را بیان می‌کند و اجازه عمیق شدن مخاطب را نمی دهند.