یک مسئول:
تحریمهای جدید تاثیری در تولید ماشینآلات کشاورزی ندارد
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: اعمال تحریمهای جدید در توسعه مکانیزاسیون تاثیری ندارد و تا حدودی نوسان قیمت را به همراه خواهد داشت.
کامبیز عباسی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت ماشینهای کشاورزی اظهار کرد: طی چهار تا پنج سال اخیر بیش از 6500 میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزه ماشینآلات کشاورزی اتفاق افتاد که بر این اساس حدود 98 هزار دستگاه انواع تراکتورهای کشاورزی و بیش از 25 تا 210 هزار دستگاه انواع ادوات، تجهیزات و لوازم بخشهای مختلف وارد عرصه مزارع کشاورزی شده است.
وی با اشاره به اینکه ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی به 1/7 اسب بخار در هکتار رسیده است، افزود: این امر بیانگر آن است که اتفاقات بزرگی در حوزه مکانیزاسیون بخش کشاورزی رخ داده است چرا که در تولید ماشینآلات، خوداتکایی 90 تا 95 درصدی به صنعت داخل را داریم.
رئیسمرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی بااشاره به اینکه اعمال تحریمهای جدید تاثیر چندانی در فرآیند توسعه مکانیزاسیون ندارد، بیان کرد: البته اعمال تحریمهای جدید تا حدودی بر نوسان قیمت ماشینآلات تاثیرگذار خواهد
بود.
به گفته عباسی، شنیدهها حاکی از آن است که قیمت لوازم جانبی خودرو اعم از لاستیک، باطری و... افزایش غیرمنطقی در بازار داشته است، درحالیکه در حوزه ماشینآلات کشاورزی به سبب نظارت کافی افزایش قیمت چندانی نداشته ایم.
وی از افزایش 9 درصدی قیمت تراکتور و کمباین داخل خبر داد و گفت: اگرچه طی روزهای اخیر کارخانهها درخواست افزایش قیمت را داشتند، اما به سبب آنکه بخشی از فرآیند تولید با ارز دولتی و سرمایهگذاری قبلی صورت پذیرفته است، تا حد توان از افزایش قیمت جلوگیری خواهیم کرد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی طی نامهای خواستار اختصاص ارز دولتی به واردات تجهیزات ماشینآلات کشاورزی شده است و انتظار میرود به سبب واردات محدود این تجهیزات، ارز دولتی کماکان به آن اختصاص یابد چرا که این امر در استمرار ثبات بازار ماشینآلات تاثیر بهسزایی دارد.
عباسی بااشاره به اینکه تاکنون کاهشی در روند توسعه مکانیزاسیون رخ نداده است، بیان کرد: ماشینهای کشاورزی همچنان توسط تولیدکنندگان داخلی در بازار عرضه میشود و در برخی موارد عرضه کنندگان تقاضای افزایش قیمت را داشتند که به صورت منطقی با آنها برخورد میکنیم تا افزایش متعادلی در قیمتها صورت گیرد.
وی از افزایش 20 تا 25 درصدی قیمت ماشینآلات داخل خبر داد و گفت: از عرضهکنندگان انتظار میرود که در راستای تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی به کشاورزان کمک کنند چرا که در شرایط سخت تحریم برای پیمودن مسیر توسعه نیاز داریم که همه کنار هم باشیم.