گزارش کیهان از نشست مشترک اتاق بازرگانی و وزیر کشاورزی
انتقاد فعالان بخش خصوصی از تصمیمات خلقالساعه دولت
اعضای اتاق بازرگانی ایران طی نشست مشترک خود با وزیر کشاورزی ضمن بیان انتقاداتشان از تصمیمات خلقالساعه دولت گلایه کردند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی روزنامه کیهان، روز گذشته نشستی در اتاق بازرگانی ایران با حضور محمود حجتی برگزار شد که فعالان بخش خصوصی و اعضای اتاق بازرگانی نیز در این جلسه انتقادات خود را نسبت به عملکرد دولت مطرح کردند.
در ابتدای این جلسه، غلامحسین شافعی، رئیساتاق بازرگانی ایران، با اشاره به اینکه برخلاف شعار برنامهریزان درخصوص حمایت از بخش کشاورزی، در 10 سال گذشته سیاستگذاران پولی، به بخش کشاورزی جفا کردند؛ اظهار داشت: سهم مانده تسهیلات بانکی در بخش کشاورزی از سال 85 تا 95 نزولی بوده است.
وی افزود: برخی فکر میکنند اگر برای برنامهها یک هفته کار مطالعاتی شود، کشور نابود میشود! لذا بخش کشاورزی با توجه به اینکه سهم قابل توجهی از صادرات غیرنفتی را تشکیل میدهد با ادامه این روش- به مشکل بر میخورد.
در ادامه، غلامعلی فاروقی، رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه بیان کرد: وقتی ترامپ خواست ما را تحریم کند، از شش ماه قبل اعلام کرد، اما بخشنامهها وتحریمهای داخلی، خلقالساعه است و اول صادر میکنند، بعد میگویند بیایید ببینیم چکار باید بکنیم؟!
وی ادامه داد: ناپایداری سیاستهای فعلی از قبیل ممنوعیتهای واردات و صادرات، تاخیر در ثبت سفارش و موضوع تامین و تخصیص ارز مشکل ایجاد میکند. همچنین سرکوب قیمتها در صنعت مرغداری از مشکلات بزرگ ماست.به گفته رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه، طی پنج سال اخیر، صنعت مرغداری هیچ سودی به دست نیاورده و با در نظر گرفتن تورم، ضرر هم کرده است. همچنین، سید مهدی طبیبزاده از اتاق بازرگانی استان کرمان به مشکلات تولید پستهاشاره کرد و خطاب به وزیر کشاورزی گفت: پسته کرمان به کمتر از پنج درصد سال گذشته رسیده و اگر به داد پسته کاران نرسید، صادرات پسته یک میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: در این میان پیمان سپاری ارزی هم باعث شده مشکلات افزایش یابد. تاکنون تسهیلاتی به این بخش پرداخت نشده است.
در همین جهت، محمدحسن شمسفرد، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران بیان کرد: دردسر صادرکنندگان کم نیست؛ اما دردسر آنجایی بیشتر شد که ارز چهار هزار و 200 تومانی به وجود آمد. با قاطعیت عرض میکنم اگر این نرخ اعلام نمیشد، قیمت دلار از هفت هزار تومان بالاتر نمیرفت. به گفته وی، پیمان سپاری در قانون صادرات ممنوع شده، اگر قانون است پس چرا اجرا نمیشود؟ از زمان اعلام پیمان سپاری، صادرکنندههای واقعی یک کیسه هم صادر نکردند و فقط کسانی که کارت یکبار مصرف داشتند موفق به صادرات شدند. در ادامه، فرهاد آگاهی، نایب رئیسکمیسیون کشاورزی اتاق ایران، اعلام کرد: قیمت گوشت به کیلویی 70 هزار تومان رسیده و وسع مردم نمیرسد گوشت بخرند. دام سنگین و دام پروار نسبت به سال قبل 200 درصد و 140 درصد گرانتر شدهاند.
نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی افزایش مییابد
به گزارش خبرگزاریها، در ادامه این جلسه، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه روش خرید تضمینی در برخی محصولات کشاورزی با توجه به قانون جدید مورد بررسی قرار میگیرد که میتوان به اعمال قیمت تضمینی و عرضه بورسی جو و ذرتاشاره کرد، گفت: بررسی و تصویب نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در شورای اقتصاد به دلیل برخی مشغلههای کاری و مشکلات موجود هنوز تصویب و ابلاغ نشده است، اما امسال قطعا افزایش قیمت نسبت به سال گذشته خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در حوزه کالاهای اساسی هیچ نگرانی وجود ندارد و همانگونه که رئیسجمهوری مطرح کردند ذخائر کالاهای اساسی به اندازه کافی وجود دارد.
وزیر کشاورزی اضافه کرد: ۶۱۰ دشت در کشور داریم که اگر برای هر دشت مطالعه انجام شود میتوان فرمول خاصی برای تعادلبخشی به آنها ایجاد کرد.
حجتی در پاسخ به کسانی که از بهرهوری آب در بخش کشاورزی انتقاد دارند، گفت: طی پنج سال گذشته سالانه شش درصد بهرهوری آب را افزایش دادیم که در هیچ جای دنیا چنین مسئلهای وجود نداشته است، راندمان انتقال آب را هم از ۳۷ به ۴۴ رساندهایم که در نوع خود بینظیر است.
وی افزود: توانستیم تولید گندم را یک میلیون تن نسبت به سال گذشته افزایش دهیم و میزان تولید امسال به 9/5 میلیون تن رسید، همچنین تولید شکر نیز به 2/5 میلیون تن افزایش یافت و تولید کلزا هم از ۶۰ هزار تن به ۳۴۰ هزار تن رسید. وزیر کشاورزی این عملکرد خوب را مرهون همکاری بخشهای مختلف کشاورزی و به ویژه سرمایهگذاری ۹ هزار میلیارد تومان در مزرعه و در بخش آب و خاک عنوان کرد.