kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۷۸
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۰

بازار دارایی فکری رسما افتتاح شد

بازار دارایی فکری با حضور تعدادی از مسئولان رسما افتتاح شد.
این بازار دیروز با انجام معامله بلوکی یک اختراع در حوزه قطعه‌سازی خودرو به بهره‌برداری رسمی رسید.
این اولین معامله در حوزه دارایی فکری در تاریخ فرابورس بوده که کارگزاری سهم آشنا فروشنده و کارگزاری تامین سرمایه نوین خریدار آن بود. ارزش این معامله 200 میلیارد تومان برآورد شد که با توجه به عرضه بلوکی قطعیت معامله طی تشریفات خاصی انجام می‌شود.
قیمت هر ورقه دارایی فکری اختراع فوق هم 200 میلیون تومان ارزش‌گذاری شد.
این اختراع که گواهی ثبت آن نزد مالکیت صنعتی فکری به ثبت رسیده و مجوز آن در کمیته عرضه فرابورس صادر شده است برای اولین بار در پارک فناوری لرستان به ثبت رسید.
قرار است در این بازار اختراعات و ایده‌های مخترعان و نوآوران ارزش‌گذاری شده و به فروش رسد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم، فوق، راه‌اندازی بازار دارایی‌های فکری را یکی از اقدامات ارزشمند شرکت فرابورس کشور خواند و گفت: قطعا ایده‌پردازان، مبتکران، صاحبان اندیشه و کارآفرینان از نتایج مثبت این اقدام بهره فراوانی خواهند برد.
محمدحسن ابوترابی بیان داشت، ما با مخترعان بسیاری روبه‌رو می‌شویم که نگران بر زمین ماندن ایده‌ها و اختراعات خود هستند و امروز راه برای ارزش‌گذاری دانش آنها در بازار دارایی فکری هموار می‌شود.
ابوترابی فرد ادامه داد: فرابورس و عرضه بازار دارایی فکری یک فرصت جدید برای کارآفرینان و صاحبان سرمایه خلق کرده و امیدواریم با یک رقابت جدی، بستر مناسبی برای ارزش‌گذاری واقعی این دارایی‌ها فراهم شده و در نهایت صاحبان فکر و ایده نیز خلاقیت‌های خود را بروز داده و در یک رقابت سالم، اقتصاد دانش بنیان را به معنی واقعی کلمه در کشور رقم بزنند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار هم در مراسم افتتاح بازار دارایی فکری گفت: این بازار محصول همکاری حداقل سه حوزه معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور، پارک علم و فناوری پردیس و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است که کمک مطلوبی در جهت شکل‌گیری این بازار کردند.
صالح‌آبادی اظهار کرد: با این حال انتظار نداریم که این بازار در هفته‌ها و ماه‌های اولیه به اوج خود برسد ولی انتظار داریم که در طول زمان جای خود را باز کرده و بتوانیم اقتصاد دانش‌بنیان را پررنگ‌تر در اقتصاد ملی داشته باشیم.
صالح‌آبادی با بیان این که علائم تجاری و برند می‌تواند در این بازار مورد داد و ستد قرار گیرد عنوان کرد: این بازار محلی برای عرضه اکتشافات، علائم تجاری و برند است و هدف اصلی از راه‌اندازی این بازار این است که از دارندگان ایده حمایت شده و به سمت هدفمند شدن اختراعات در کشور و تشویق آنها حرکت کنیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: باید مخترعان را تشویق کرده و محلی را فراهم کنیم تا مخترعین بتوانند هم اختراعات خود را تامین مالی کنند و هم آن را به سایر بنگاه‌ها واگذار کنند.
وی یادآور شد: این بازار به تجاری‌سازی اختراعات کمک کرده و برندهای خاص می‌تواند در این بازارها به صورت معین و نامحدود مورد معامله قرار گیرد.
به گفته صالح‌آبادی، این بازار همچنین می‌تواند به کشف قیمت کمک کند زیرا در این بازار شفافیت وجود دارد و احساس شفافیت در نقل و انتقالات جزو ذات بازار سرمایه است لذا با راه‌اندازی این بازار انتظار داریم که تحقیقات به سمت کاربردی شدن حرکت کند.