kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۶۱۱
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۹
با وجود ذخایر 1/2 میلیارد تنی داخلی صورت می‌گیرد

ورود 500 هزار تن زغال سنگ خارجی به کشور

رئیس‌کمیته معدن خانه اقتصاد گفت: تولید سالانه یک و نیم میلیون تن زغال سنگ در مقابل ذخایر یک میلیارد و دویست هزار تنی کشور هیچ است.

 سعید صمدی در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت ذخایر، تولید و بازار زغال سنگ اظهارداشت: ایران حدود یک میلیارد و دویست میلیون تن ذخیره قطعی زغال سنگ دارد اما در حال حاضر کل تولید زغال سنگ ما یک و نیم میلیون تن در سال است که نسبت به یک میلیارد تن اصلا عدد قابل  توجهی نیست.
 وی افزود: در شرایط  فعلی مصرف زغال سنگ در کشور حدود دو میلیون تن  در سال است یعنی 500 هزار تن وارد می‌کنیم. در آینده نزدیک با راه‌اندازی برخی طرح‌های فولاد‌سازی کوره بلند این مصرف به سه ونیم میلیون تن می‌رسد و اگر قرار است از بخش معدن ارزش افزوده ایجاد شود باید از همین امروز به سمت ظرفیت‌های جدیدتولید زغال سنگ  برویم  و آن را باتوجه به ذخایری که داریم ایجاد کنیم.
رئیس‌کمیته معدن خانه اقتصاد ادامه داد: باید قیمت محصولات واقعی شود. در حال حاضر هرتن زغال سنگ که وارد کشور می‌شود حدود دومیلیون تومان قیمت آن برای فولاد ساز حساب می‌شود و این در حالی است که قیمت  داخلی زغال سنگ  تنی 610 هزار تومان است و تازمانی که چنین اختلاف قیمتی باشد کسی دنبال توسعه معدن زغال سنگ و تجهیز و سرمایه‌گذاری در حوزه زغال سنگ  نمی‌رود، ولی اگر این قیمت را با توجه به قیمت‌های جهانی واقعی کنیم علاوه‌بر اینکه پاسخگوی صفر تا صد نیازهای زغال سنگ کشور خواهیم بود حتی می‌توانیم به یک صادرکننده جدی نیز تبدیل شویم.
صمدی تصریح کرد: تکنولوژی تولید زغال سنگ در کشور ما متعلق به 50 سال پیش است  و با این تکنولوژی نمی‌توان با بازار جهانی رقابت کرد.
وی افزود: این در تمام حوزه‌های معدنی که صادرات محور هست  صدق می‌کند یعنی معادن فلزی  از سنگ آهن گرفته تا سرب ،روی، مس و معادن غیرفلزی مثل زغال سنگ همه این‌ها قابلیت صادراتی و ایجاد ارزش افزوده  دارند و مستلزم این است که در داخل کشور مورد توجه قرار گیرد و توسط بخش خصوصی واقعی  اداره شود بعبارتی خصوصی‌سازی کامل داخل آن اجرا شود.
رئیس‌کمیته معدن خانه اقتصاد افزود: معدن زغال سنگ را برمبنای تولید در نظرمی گیریم. چیزی حدود یک و نیم میلیون تن زغال سنگ تولید می‌کنیم که 90 درصد آن از پنج تا شش معدن بزرگ کشور استخراج می‌شود و  بقیه معادن حدود 10 درصد تولید این محصول را انجام می‌دهند.