kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۱۷۳
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۸

کوتاه از سراسر جهان



  ا نگلیس
گاردین: بررسی‌ها نشان می‌دهد تمسک پلیس لندن به خشونت طی یک سال گذشته افزایش 79 درصدی داشته است. در ۳۹ درصد از این موارد، سیاه‌پوستان هدف رفتار خشونت‌آمیز پلیس بوده‌اند در حالی که این قشر ۱۳ درصد از جمعیت پایتخت انگلیس را تشکیل می‌دهند. سال ۲۰۱۵ نیز روزنامه «ایندیپندنت» با ارائه گزارشی درباره رفتارهای خشونت‌آمیز پلیس انگلیس نوشت این معضل به فرهنگ پلیس انگلیس بدل شده است.
هند
فارس: با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات در کشمیر(هفته دیگر) هند تعداد نیروهای نظامی مستقر در این منطقه را افزایش داده است. نیروهای امنیتی کشمیر شبکه‌های مجازی و خبرگزاری‌ها را محدود کرده‌اند تا اخبار واقعی از خشونت‌های صورت گرفته در این سرزمین منتشر نشود. قرار است در انتخابات کشمیر نمایندگان این منطقه در مجلس ملی هند مشخص شوند. کشمیر بزرگ‌ترین منطقه مسلمان‌نشین هند می‌باشد که بر سر حاکمیت آن با پاکستان دچار اختلاف است. درگیری در کشمیر از سال 1989 بیش از 68 هزار کشته بر جای گذاشته است.
ترکیه
تی آر تی: دادستانی آنکارا در چارچوب تحقیقات درباره سازماندهی طرفداران فتح‌الله‌ گولن در نیروی زمینی ارتش ترکیه حکم بازداشت ۴۹ افسر ارتش و دو تن دیگر را که از آنان به عنوان امامان جماعت قابل اعتماد نام برده می‌شود، صادر کرد. 20 تن از افرادی که حکم بازداشت آنان صادر شده است از نظامیانی هستند که همچنان در نیروی زمینی ترکیه شاغلند. بر اساس آخرین گزارش‌ها، عملیات پلیس مبارزه با تروریسم ترکیه برای بازداشت این افراد در آنکارا و ۲۷ استان دیگر ادامه دارد.
چین
دویچه وله: وزیر خارجه آمریکا در پایان سفرش به آسیا با همتای چینی خود در پکن دیدار کرد. این دیدار در فضایی نه چندان گرم و با انتقادهای دوطرفه همراه بود. وزیر خارجه چین از آمریکا خواست از «اقدامات گمراه‌کننده» دست بردارد. دیدار پمپئو و وانگ با فاصله چند روز از سخنرانی تند مایک پنس، معاون ترامپ صورت می‌گیرد که در آن چین متهم به تجاوز نظامی، سرقت تجاری و نقض حقوق بشر شد. پنس همچنین پکن را متهم به تلاش برای دخالت در انتخابات  آتی آمریکا در ماه نوامبر کرد. چین این اتهام را رد کرده است. دو کشور اخیرا درگیر یک جنگ تجاری شدید شده‌اند.
آمریکا
 واشنگتن اگزماینر: ترامپ در جریان سخنرانی روز دوشنبه خود گفت بر این باور است که جمهوری‌خواهان می‌توانند در انتخابات نوامبر کنگره پیروز شوند، چون اگر دموکرات‌ها کنگره را به دست بگیرند، آمریکا به چیزی شبیه به ونزوئلا بدل می‌شود. رئیس‌جمهوری آمریکا سیاست‌های دموکرات‌ها چون برنامه سلامت و درمان دوران باراک اوباما، رئیس‌جمهوری سابق این کشور را به اصلاحاتی مشابه در ونزوئلا تشبیه کرده که به فقر و مهاجرت گسترده مردم این کشور منجر شده است.