کوتاه اقتصادی
* عضو هیئت مدیره راهآهن از صفر شدن نرخ مالیات بر ارزش افزوده خدمات ریلی از 31 شهریور ماه خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، سعید رسولی در یک نشست خبری تصریح کرد: اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده صفر باعث کاهش 9 درصدی از مالیات بر ارزش افزوده شرکتهای ریلی میشود و در نتیجه مفهوم مزیت رقابتی در خدمات ریلی اجرایی میشود.
* شاخص کل بورس تهران برای پنجمین روز متوالی نزولی شد و در پایان معاملات دیروز با افت ۱۲۳۳ واحدی به ۱۷۵۱۸۵ واحد رسید. همچنین شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 40 واحدی بر روی رقم یک هزار و 980 واحد متوقف شد. به گزارش فارس، به نظر میرسد روند اصلاح قیمتها در سهمها، با توجه به انتظار برای خروج معاملهگران برخوردار از رفتارهای هیجانی و غیرحرفهایها همچنان ادامه یابد، اما در سهمهای برخوردار از تحلیل بنیادی، روند رشد قیمتها با شیبی ملایم اما همچنان براساس استراتژی کوتاهمدتنگری دنبال شود.
* وزیر صنعت، معدن و تجارت صادرات سیبزمینی، خوراک دام و طیور و ربگوجه فرنگی را ممنوع اعلام کرد. به گزارش فارس، محمد شریعتمداری در نامهای به فرود عسگری رئیسکل گمرک، صادرات سیب زمینی، خوراک دام و طیور و ربگوجه فرنگی را از تاریخ 20/07/97 تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرد.
* رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از تعیین مقرراتی برای آزادسازی تعرفهها خبر داد و گفت: آزادسازی به این معنا نیست که بازار کنترلی نباشد، معنایش این است که جایی که رقابت هست قیمتها در بازار تعیین شود و جایی که رقابت نیست، رگولاتوری تعرفه تعیین کند. حسین فلاح جوشقانی در گفتوگو با ایسنا درباره درخواست اپراتورهای اینترنتی برای اصلاح تعرفه صوت و آزادسازی تعرفه اینترنت اظهار کرد: ما هم متقاضی آزادسازی تعرفه هستیم، مقرراتش را آماده کردیم و این موضوع در دستور کار کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات قرار دارد. اتفاقا بخشهای خصوصی کمی از این موضوع میترسند و احساس میکنند اگر در آزادسازی نظارتی نباشد، شرکتهای بزرگتر با تعرفههای تهاجمی مشکل ایجاد کنند.
* رئیس کمیته پولی، مالی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره طرح جامع اصلاح نظام بانکی در مجلس گفت: با این قانون ساختار بانک مرکزی تغییر میکند و بانک مرکزی با مصوبه کمیسیون اقتصادی کاملاً متحول میشود. حسینزاده بحرینی در یک برنامه تلویزیونی گفت: مجلس یا باید کاملاً منفعل و نظارهگر باشد یا طبق قانون اساسی طرح ارائه دهد. هزاران ساعت متخصصین باتجربه بانک مرکزی در این طرح دخیل بودهاند.
* مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان اظهار داشت: ماهی تیلاپیا چون بومی کشور نیست یکی از ماهیانی است که میتواند برای اکوسیستم ما خطرناک باشد. ارسلان قاسمی در گفتوگو با مهر افزود: مسئله نگرانکننده واردات این ماهی به کشور است که به صورت آماده به مصرف وارد شده و بازار قزلآلا را تحت تاثیر قرار داده است.وی ادامه داد: ضمن اینکه تیلاپیا ماهی باکیفیتی نیست و نمیدانیم چرا به تولید و واردات این ماهی که کیفیت آن نیز زیر سؤال است، این همه اصرار و هزینه میشود و به جای آن به پرورش ماهیان خاویاری یا اصلاح نژاد قزلآلا توجه نمیشود؟ این فعال بخش خصوصی گفت: واقعیت این است که تولید تیلاپیا در کشور بهخاطر توجیه واردات آن انجام میشود.