تعداد دوپینگیهای وزنهبرداری به عدد 4 رسید
رضازاده: از غفلت وزنهبرداران سوءاستفاده شده است
رئیس فدراسیون وزنهبرداری با تایید خبر دوپینگ چهار وزنه بردار ایرانی عنوان داشت مسبب اصلی این اتفاق تلخ شناسایی شده است.
سرویس ورزشی-
رئیس فدراسیون وزنهبرداری با تایید خبر دوپینگ چهار وزنه بردار ایرانی عنوان داشت مسبب اصلی این اتفاق تلخ شناسایی شده است.
خبری که پیش از این زمزمههایش به گوش میرسید، سرانجام روز گذشته رسانهای شد؛ خبری با این مضمون که یکی دیگر از ورزشکاران رده پایه وزنهبرداری ایران دوپینگی است.
این خبر در شرایطی رسانهای شد که پیش از این نیز یکی دیگر از وزنهبرداران رده سنی پایه دوپینگش مثبت اعلام شده بود. در متن خبر دوپینگی اعلام شدن ولیپور آمده بود: «پس از این که آزمایش دوپینگ مهدی فروتن به عنوان اولین وزنهبردار نوجوان ایران مثبت اعلام شد، رامین ولیپور دومین وزنهبردار نوجوانی است که تست دوپینگ وی مثبت اعلام شده است. ولی پور در جریان مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا به مقام نایب قهرمانی رسیده بود.»
واکنش فدراسیون وزنهبرداری
فدراسیون وزنهبرداری نسبت به این خبر خیلی زود واکنش نشان داد، تا جایی که حسین رضازاده در گفتوگویی اظهار داشت: متاسفانه تعداد وزنه برداران دوپینگی تیم نوجوانان چهار نفر است و ما در این مدت پس از برگزاری جلسات متعدد توانستیم مسبب اصلی این رفتار غیر ورزشی را شناسایی کنیم.
حسین رضازاده با بیان اینکه علاوه بر مهدی فروتن و رامین ولیپور، نمونه دوپینگ مصطفی خلیلی و مهرشاد محمودی هم مثبت اعلام شده است خاطرنشان کرد: ما تمام تلاشمان را برای مبارزه با دوپینگ، به خصوص در ردههای سنی پایه انجام دادیم اما متاسفانه خود ورزشکاران نسبت به این موضوع بی توجه بودند. ما جلسات متعددی با ورزشکاران خاطی و شخص حسین توکلی برگزار کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که سرمربی تیم ملی هم مقصر نبوده است. به گفته این ورزشکاران که اتفاقا هر چهار نفر مازندرانی هستند، یکی از مربیان مازندرانی از غفلت و ناآگاهی آنها سوءاستفاده کرده و به بهانه افزایش رکوردهایشان، داروهایی را به آنها داده که غیرمجاز بودهاند. او برای این کار غیراخلاقی از وزنهبرداران مبالغی نیز دریافت کرده است. این اتفاق در خارج از اردوی تیم ملی صورت گرفته و هر چهار وزنهبردار دوپینگی، با امضای نامهای، کتبا نسبت به این موضوع اعتراف کردهاند.
برخورد با مربی خاطی
رضازاده با بیان اینکه به زودی درباره مربی خاطی که در پرونده دوپینگ وزنهبرداران نوجوانان نقش داشتند تصمیمگیری خواهد شد گفت: از زمانی که ریاست فدراسیون وزنهبرداری به بنده واگذار شد، توجه به ردههای سنی پایه همیشه در اولویتهای کاریام قرار داشته است. این توجه در دو بخش صورت گرفته؛ اول بحث استعدادیابی و پرورش آن و دیگری بحث مبارزه با دوپینگ. ما در این چهار سال هشت اعزام مهم جهانی و آسیایی در ردههای سنی پایه داشتیم اما جز رقابتهای اخیر قهرمانی نوجوانان آسیا در تایلند، هیچ یک از نمونههای ورزشکاران کشورمان مثبت اعلام نشده که این خود گویای اهمیت بحث مبارزه با دوپینگ در فدراسیون وزنهبرداری است.
رضازاده با اشاره به امضای تفاهم نامه با فدراسیون پزشکی ورزشی و بیان این موضوع که پرونده نتایج تمام این نمونهها در فدراسیون پزشکی موجود است ادامه داد: فدراسیون وزنهبرداری در این سالها بخش زیادی از توان خود را صرف مبارزه با دوپینگ کرده است اما باید پذیرفت که در بحث استفاده از مواد نیروزا، خود مربیان و ورزشکار هم باید رفتاری صادقانه و حرفهای داشته باشند و با جدیت و احساس مسئولیت بیشتری به موضوع نگاه کند.
رضازاده در پایان با تکذیب شایعه تعلیق فدراسیون وزنهبرداری گفت: بحث تعلیق به هیچ عنوان مطرح نیست اما به دلیل اشتباه یک مربی و چهار وزنهبرداری که از روی ناآگاهی مبادرت به استفاده از داروهای نیروزا کردهاند فدراسیون وزنهبرداری باید طبق مقررات فدراسیون جهانی مبلغی را به عنوان جریمه بپردازد که ما مشغول رایزنی برای نحوه پرداخت این جریمه هستیم.
پرداخت جریمه 100 هزار دلاری
اما رقم این جریمه چقدر خواهد بود؟! روز گذشته مشخص شد که بر اساس قوانین مبارزه با دوپینگ فدراسیون جهانی وزنهبرداری اگر کشوری 4 نمونه دوپینگ مثبت داشته باشد، 100هزار دلار جریمه خواهد شد بنابراین ایران با 4 نمونه تست دوپینگ مثبت 100هزار دلار جریمه میشود و در صورتی که فدراسیون ایران جریمه خود را پرداخت کند، هیچ خطر دیگری از جمله تعلیق ایران را تهدید نخواهد کرد.