معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی خبر داد
کمک مالی به افراد ناتوان از پرداخت هزینه آزمایشهای غربالگری بیماریهای ژنتیکی
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی از فعالیت ۲۷۰ مرکز مشاوره ژنتیک در کشور خبر داد.
مینو رفیعی با بیان اینکه ۲۷۰ مرکز مشاوره ژنتیک در کشور داریم که اکثر این مراکز غیردولتی است، اظهارداشت: در بیش از چهار سال پیش افرادی به این مراکز مراجعه میکردند که فرزندان مبتلا به اختلالات ژنتیکی و معلولیت داشتند ولی امروزه به دلیل افزایش آگاهیها، تیمهای ژنتیک در مراکز پیش از ازدواج مستقر شده و مردم از خدمات این افراد بهرهمند میشوند.
رفیعی ادامه داد: بر اساس ماده ۷۵ قانون برنامه ششم توسعه، زوجین قبل از ازدواج باید غربالگری اجباری بیماریهای ژنتیک انجام دهند و در صورت شناسایی عوامل پرخطر به مشاوره ژنتیک ارجاع میشوند. وی با بیان اینکه در مشاوره ژنتیک شرح حال خانوادگی فرد و در واقع شجرهنامه آن به لحاظ مشکلات ژنتیکی و سلامتی بررسی میشود، افزود: پزشکانی در این زمینه دورههای ۳۰۰ ساعته تئوری و عملی گذراندهاند.
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی عنوان کرد: در صورتی که پس از مشاوره ژنتیک نیاز به انجام آزمایشی باشد پزشکان و مشاوران آن را توصیه کرده ولی از آنجایی که برخی از این آزمایشها بسیار گران است در سازمان بهزیستی اگر محرز شود فرد توانایی پرداخت آن را ندارد کمکهای مالی به آن انجام میگیرد.رفیعی با اشاره به اینکه ۲۰ هزار بیماری ژنتیکی داریم ولی همه این بیماریها معلولیت ایجاد نمیکند، گفت: سازمان بهزیستی بخش پیشگیری از معلولیتها را برعهده دارد و بیماریهایی همچون تالاسمی را وزارت بهداشت ورود میکند چرا که عقبماندگی ذهنی ایجاد نمیکند.
وی اعلام کرد: ۵۰ درصد عقبماندگیهای ذهنی، ۵۰ درصد ناشنوایی و ۵۰ درصد نابینایی ژنتیکی است که میتوان با انجام مشاوره ژنتیک از بروز این بیماریها تا حدود زیادی پیشگیری کرد.