افزایش قیمت هیچ کالایی جز لبنیات قانونی نیست
جریمه 147 میلیارد ریالی تعزیرات برای 13 شرکت متخلف واردکننده تلفن همراه
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران از جریمه 14 میلیارد و 700 میلیون تومانی برای شرکتهای متخلف واردکننده تلفن همراه خبرداد و گفت: این رای قطعی نیست و در صورت اعتراض تجدیدنظر میشود.
محمدعلی اسفنانی به خبرگزاری صدا و سیما گفت: چندی پیش اسامی 40 شرکت واردکننده تلفن همراه اعلام شد که تخلف 25 شرکت که با ارز 4 هزار و 200 تومانی گوشی تلفن همراه وارد کرده بودند و به قیمت بالاتر فروخته بودند محرز شد. در همین خصوص 25 فقره پرونده به تعزیرات ارسال شد که 13 فقره تاکنون رسیدگی شده است و 12 فقره از پروندهها نیز به لحاظ نقص تحقیقات به سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان اعاده داده شد که پس از رفع نقص مجدد به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال کنند.
اسفنانی افزود: جریمهای که درخصوص این 13 فقره پرونده تعیین شده 14 میلیارد و 700 میلیون تومان است.وی درخصوص تخلفات مرتبط با رجیستری تلفن همراه نیز اظهارداشت: در این خصوص هم 6 فقره پرونده رسیدگی شد که حکم هم صادر شده است و بر همین اساس یکی از این شرکتها به 3 میلیارد و 900 میلیون تومان، شرکتی دیگر به یک میلیارد و 100 میلیون تومان، شرکتی دیگر به 3 میلیارد و 700 میلیون تومان، شرکتی دیگر به یک میلیارد و 300 میلیون تومان، شرکتی دیگر به 2 میلیارد و 700 میلیون تومان و شرکتی دیگر به یک و نیم میلیارد تومان جریمه محکوم شدند که این آرا در شعب بدوی صادر شده است و اگر در شعب تجدیدنظر تایید شوند بطور قطع و یقین اجرا خواهند شد.مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: درباره این پروندهها هم اکنون تعداد زیادی گوشی تلفن همراه توقیف شده و بخشی از گوشیها هم با قیمت بالاتر از قیمت قانونی فروخته شده است که مبالغ اضافه دریافتی به شاکیان پرونده مسترد میشود.
افزایش بلیت پروازهای خارجی با رضایت وزارت راه
اسفنانی در پاسخ به سؤالی اینکه آیا قیمت بلیت هواپیمای ویژه اربعین (تهران به نجف و بالعکس) که از سوی یکی از مدیران شرکتهای هواپیمایی به مبلغ دو میلیون و 400 هزار تومان تا دو میلیون و 700 هزار تومان اعلام شد، قانونی است؟ گفت: باید میان پروازهای داخلی و خارجی تفکیک قائل شد و توجیهی که ایرلاینها داشتند این بود که به لحاظ افزایش قیمت ارز باید بنزین براساس آن قیمت خرید کنند و بر همین مبنا اجازه قیمت داشتند اما چون دولت پذیرفت که بنزین را درخصوص پروازهای داخلی با ارز 4 هزار و 200 تومانی در اختیار آنها قرار دهد افزایش قیمت در بلیت پروازهای داخلی به هیچ وجه موجه نیست و غیرقانونی است. اما در پروازهای خارجی از آنجا که مجبورند گاهی در کشورهای خارجی سوختگیری و برخی قطعات مورد نیاز را با ارز آزاد تهیه کنند مبلغ بلیت تابع عرضه و تقاضاست و نهایت افزایشی که در بحث بلیتهای پروازهای خارجی صورت گرفته همین رقمی بود که اعلام شد که تقریبا در مسافتهای طولانی کمی بیشتر است و در مسافتهای نزدیک مانند بغداد و نجف کمتر از میزانی است که اجازه افزایش قیمت داده شده است.وی در پاسخ به اینکه آیا این افزایش قیمت صددرصدی در مقایسه با سال گذشته قانونی است؟ گفت: قیمت تابع عرضه و تقاضاست و وزیر راه و شهرسازی دستورالعملی صادر کرد و اجازه دادند براساس عرضه و تقاضا، میزان بلیت پروازهای خارجی تعیین شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران در پاسخ به اینکه هنوز که تقاضا و عرضهای برای بلیت اربعین آغاز نشده است پس چرا قیمت تعیین شد؟ اظهارداشت: در هر حال اگر استقبال کم باشد مجبورند قیمتها را کم کنند اما ظاهرا مسئولان، تمهیداتی را درخصوص اربعین درنظر گرفتهاند که اعلام خواهد شد.
افزایش قیمت هیچ کالایی
جز لبنیات قانونی نیست
اسفنانی در پاسخ به اینکه آیا افزایش قیمت کالا و تجهیزات در چند ماه اخیر به تایید سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان رسیده است؟ گفت: هر گران فروشی غیراز لبنیات و برخی کالاهای مرتبط با فولاد، تخلف محض است و با آن برخورد میشود و مردم اگر مشاهده کردند به سامانه 135 سازمان تعزیرات حکومتی و به اتاق اصناف و اتحادیهها گزارش کنند.
وی در پاسخ به اینکه چرا عرضه گوشتهای گرم وارداتی همچنان سامان پیدا نکرده است و برخی مواقع این گوشتها سر از قصابیها درمیآورد و به عنوان گوشت داخلی فروخته میشود؟، بیان کرد: ما در این خصوص به مشکلی برخوردیم مبنی بر اینکه وقتی گوشتهای گرم وارداتی وارد میشود به برخی انجمنهای بسته بندی توزیع میکنند تا آنها این گوشتها را تفکیک شده بسته بندی کنند و ما در مجموع مشاهده کردیم که همین بسته بندیها موجب افزایش قیمت میشد و به جای اینکه مردم منتفع شوند انجمنها و فروشگاهها، سود عمده را میبردند. این موضوع در روزهای گذشته از طریق جهاد کشاورزی و دامپزشکی پیگیری شد و قرار شده است هم گوشت گرم وارداتی و هم منجمد در میادین میوه و تره بار فروشگاههای زنجیرهای توزیع شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران از جریمه یک میلیارد و 100 میلیون تومانی یکی از شرکتهای فروشنده تجهیزات پزشکی به علت گرانفروشی خبر داد.
درج نکردن قیمت روی کالا تخلف است
اسفنانی درباره اقدام اخیر برخی تولیدکنندگان مواد غذایی مبنی بر درج نکردن قیمت روی کالا گفت: سال گذشته بحثی مطرح شد مبنی بر اینکه قیمت مصرفکننده روی کالا درج نشود و قیمتها براساس رقابتی که در بازار ایجاد میشود تعیین شود و این موضوع موافقان و مخالفان زیادی داشت و در نهایت این طرح به تصویب نرسید و منتفی شد و هم اکنون درج نکردن قیمت مصرفکننده روی کالا قطعا تخلف است.
وی افزود: یک مورد از این تخلف درخصوص رب گوجه فرنگی رخ داد که خوشبختانه برخورد شد. البته غیراز این تخلف اگر برخی فروشندگان قیمت جدیدی روی قیمت مصرفکننده درج کنند نیز تخلف است و مردم اگر مواردی را مشاهده کردند به سامانه 135 تعزیرات گزارش کنند.مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران تصریح کرد: مجازات گران فروشی فوقالعاده سنگین است و هرچه گران فروشی در زمان بیشتری صورت گرفته باشد مجازات شدیدیتری دارد.
نقش مردم در تنظیم بازار
اسفنانی در پاسخ به اینکه چرا با وجود کشف انبارهای احتکار شده و توزیع مقادیر زیادی از این کالاها به بازار همچنان شاهد گران فروشی در بسیاری از کالاها و تجهیزات هستیم و قیمتها به دو ماه ابتدایی امسال باز نمیگردد؟ گفت: امروز اوضاع به گونهای است که هر مقدار کالا وارد بازار شود متاسفانه ظرف چند ساعت و یا چند روز خریداری و در منازل تجمیع میشود و ما از مردم استدعا میکنیم تا آنجا که نیاز دارند خرید کنند.
وی با بیان اینکه ما هیچ نگرانی از بابت وجود کالاهای اساسی در کشور نداریم و مایحتاج مردم هم موجود و هم در حال ورود و هم در حال تامین است،گفت: آنچه هم که در انبارها به عنوان احتکار کشف و عرضه میشود به نسبت میزان مصرف جامعه نیست و مثلا ما سنگینترین انباری که اخیرا کشف کردیم انباری محتوی 50 هزار دستگاه یخچال ساید و دیگر لوازم خانگی وارداتی بود که اگر قرار بود همان روز آن کالاها در شهر تهران توزیع شود شاید نمودی نداشت.