وقتی نظارت کافی وجود ندارد خود مردم درِ شورای شهر را گل میگیرند!(خبر ویژه)
محافل رسانهای مختلف معتقدند فقدان نظارت، برخی شوراهای شهر را به فساد و سقوط کشانده است.
«راه دانا» در این زمینه نوشت: چند ماهی است که اخبار و حواشی زیادی شوراهای شهر استانهای مختلف در صدر اخبار رسانهها قرار میگیرد و به سوژه داغ رسانهها و کاربران شبکههای اجتماعی تبدیل میشود. اخباری که خبر از تخلفات اخلاقی و اقتصادی در بین اعضای شورای شهر میدهد.
از جمله این اخبار میتوان به خبر دستگیری عضو شورای شهر مشهد در پارتی مختلط اشاره کرد.
این فرد که به همراه جمعی از زنان و مردان بدپوشش در یک پارتی شبانه در یکی از باغات اطراف مشهد حاضر شده بود دستگیر شده و در این محل انواع بطریها و مشروبات الکلی کشف و ضبط شد.
اخیراً هم خبر دستگیری تعدادی از اعضای شوراهای شهر استان تهران در رسانهها سر و صدای زیادی به پا کرد. اواخر مرداد ماه بود که استانداری تهران از بازداشت 9 نفر از اعضای شوراهای استان تهران به علت تبانی، سوءاستفاده از موقعیت شغلی و اعمال خارج از روابط قانونی خبر داد.
هفته گذشته نیز رسانهها از بازداشت 5 عضو شورای شهر بابل به علت تخلفات اقتصادی خبر دادند. نخستین جلسه رسیدگی به موارد مطروحه اعضای شورا همان روز در یکی از شعب دادگاه کیفری استان مازندران برگزار شد.
امام جمعه بابل «فساد جنسی» را به عنوان اتهام اعضای بازداشت شده شورای شهر بابل اعلام کرد و گفت: «این افراد در شورای شهر با همکاری برخی از افراد در بیرون، گردن کلفتی کردند، زنی را در این رابطه به فحشا کشاندند و دام پهن کردند، پولهای کلانی برای حذف فیلمهای غیراخلاقی خود رشوه دادند. اعضای شورا به هم رحم نکردند. یکی ٣٧٠ میلیون، یکی ۴۵٠ میلیون تومان و یکی دیگر یک میلیارد و 200 میلیون تومان برای محو فیلم هزینه داد.»
پس از انتشار این اخبار توجه بسیاری از اهالی رسانه و کاربران شبکههای اجتماعی به مسئله احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات شورای شهر جلب شده است، انتخابات شوراها انتخاباتی است که شورای نگهبان بر آن نظارتی ندارد و امر نظارت در این انتخابات بر عهده مجلس گذاشته شده است. عدهای عدم نظارت کافی و سیاسیکاری در بررسی کاندیداها را علت اصلی ورود چنین افرادی به شورای شهر میدانند.
خبر آنلاین سایت نزدیک به دولت نیز در گزارشی نوشت: از بابل تا زابل، از کرمانشاه تا بروجرد، در چهارگوشه کشور، این روزها شوراهای شهر حال و روزگار خوشی ندارند. اینطور که از شواهد پیداست، شوراهای شهر و روستا در مسیر سراشیبی قرار گرفتهاند.
در روزهای اخیر اخبار تکاندهندهای از رسوایی اخلاقی در شورایشهر بابل منتشر شده است. 4 یا به روایتی 5 نفر از اعضای شورای این شهر به همراه 2 نفر بیرون از شورا (برادر یکی از اعضای شورا و شهردار سابق این شهر) با برقراری روابط غیراخلاقی با یک زن که گفته میشود آتلیه عکاسی و فیلمبرداری دارد، فضای افکار عمومی این شهر را به تشنج کشیدند.
بروجرد از استان لرستان هم دچار بحران مدیریت شهری است. شورای این شهر بیش از 2 ماه است تشکیل جلسه رسمی نداده و دعوا بر سر برکناری شهردار و تعیین شهردار جدید، همچنان ادامه دارد.
کلانشهر کرج هم در دوره شورای پنجم دچار تنشهای زیادی در مدیریت شهری شده است. این نهاد شهری از ابتدای دوره پنجم (شهریور 96) تاکنون 3 شهردار را انتخاب و مجبور به استعفا کرده است.
ماجرای پرسر و صدای کشف اختلاس چند میلیاردی در مدیریت شهری زابل، آنچنان تنشزا بود که منجر به بیاعتمادی شهروندان آن خطه نسبت به منتخبان خود شد. شهردار زابل به همراه چند تن از همکارانش بازداشت شد.
اختلاس چند میلیاردی در شهرداری، کبریتی بود که به ناگاه بشکه باروت خشم مردم را منفجر کرد و آنها با حضوردر مقابل ساختمان شورای شهر، تجمع بزرگی را ترتیب دادند. پس از آنکه یکی دو ساعت، شعارهای تند و تیز علیه اختلاس و دزدی و فساد مالی سر دادند، بلوک و سیمان آوردند و ورودی شورای شهر را تیغه گرفتند و یکی دو شهروند زابلی هم در اعتراض به عملکرد ضعیف این نهاد، تابلوی شورای شهر را با گِل، پوشاندند و رسانهها هم خبر نوشتند: مردم زابل، شورای شهر را گِل گرفتند. اختلاس مشابهی نیز در شورای شهر مرودشت رخ داده است.