اولین جلسه محاکمه۱۹ متهم اخلال ۲۵۰۰ میلیارد تومانی در نظام ارزی
جلسه محاکمه ۱۹ توزیعکننده ارز در بازار آزاد و خارج از سیستم قانونی، دیروز به صورت علنی و به ریاست قاضی سید احمد زرگر در شعبه دوم دادگاه ویژه اخلالگران اقتصادی برگزار شد.
به گزارش میزان، در این جلسه قاضی زرگر گفت: جلسه امروز در ارتباط با افرادی که درخصوص توزیع غیرمجاز ارز با شگردهای مختلف فعالیت داشتهاند، تشکیل شده است.تعداد این متهمان ۱۹ نفر است و ارزش ریالی فعالیتهای این افراد که باعث شده است به نظام ارزی کشور لطمه وارد شود دو هزار و پانصد میلیارد تومان است.
وی تاکید کرد: البته هرکدام از آنها شاید خبر نداشتهاند که دیگرانی هم هستند؛ لذا با فعالیت این افراد دو هزار و پانصد میلیارد تومان از ارزهای کشور که باید برای اموری همچون بهداشت، آذوقه و معیشت مردم خرج میشد توسط آنها به صورت دیگری استفاده شد که باعث لطمه به نظام ارزی کشور گردید.
در ادامه نماینده دادستان برای قرائت کیفرخواست در جایگاه حاضر شد و گفت: در ابتدا باید بگویم یک پرونده نسبت به برخی از متهمان که شرکای جرم هستند و عمدتا شامل صرافیهایی میباشند که این متهمان با آنها همکاری داشتهاند در دادسرا مفتوح است و تحقیقات آن پرونده در مرحله پایانی است و به زودی دادسرا برای آن اظهارنظر خواهد کرد.
اتهام خرید و فروش غیر قانونی
بیش از 253 میلیون دلار توسط 19 نفر
حسینی نماینده دادستان در ادامه مشخصات ۱۹ متهم این پرونده را به شرح زیر اعلام کرد:
1. «ولی صدفی» فرزند علیاکبر، بازداشت در تاریخ ۱/۵/۹۷ متولد سال ۴۶ متاهل، دیپلم و فاقد سابقه کیفری، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ ۵۰ میلیون دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
2. «علیرضا حسنزاده» فرزند سعید، بازداشت در تاریخ ۳/۵/۹۷ متولد سال 70، ساکن تهران با مدرک تحصیلی دیپلم و فاقد سابقه کیفری با اتهام شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ ۵۰ میلیون دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
۳. «علیرضا لوئینی» فرزند حسین، بازداشت در تاریخ ۱۰/۵/۹۷ متولد سال ۴۸ اهل تهران، متاهل، لیسانسه، فاقد سابقه کیفری به اتهام شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ ۲۲ میلیون و 316 هزار و 405 دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملی اشخاص متعدد.
۴. «محمد راستگوی» فرزند حیدرعلی، بازداشت در تاریخ 8/5/97 متولد سال 53، ساکن تهران، متاهل، فاقد سابقه کیفری به اتهام شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ ۱۷ میلیون دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
۵. «نوید فرشید ترکمانی» فرزند مهدی، بازداشت در تاریخ ۷/۵/۹۷ متولد سال ۷۱، ساکن تهران، متاهل، با مدرک کارشناسی فاقد سابقه کیفری به اتهام شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ ۱۵ میلیون دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
6. «علیرضا پرونده» فرزند محمدعلی، بازداشت در تاریخ 8/5/97 متولد سال 54، ساکن تهران، متاهل، با مدرک دیپلم، فاقد سابقه کیفری، به اتهام شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 15 میلیون دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
7. «مجتبی نوروزی» فرزند نعمت، متولد 1370، بازداشت در 2/5/97، اهل و ساکن تهران، مجرد، دارای مدرک تحصیلی دیپلم، فاقد سابقه کیفری به اتهام شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور بهصورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 11 میلیون دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
8. «نوید زهرهوند» فرزند حاجی احمد، بازداشت از تاریخ 7/5/97، متولد 1370، اهل و ساکن تهران، مجرد، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی، فاقد سابقه کیفری متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 10 میلیون دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
9. «محمد هاشمی» فرزند حمداله، بازداشت از تاریخ 10/5/97، متولد 1350، دارای تحصیلات دیپلم، فاقد سابقه کیفری، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور بهصورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 10 میلیون دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
10. «رحمت میرزایی»، آزاد با قرار وثیقه، متاهل، دارای تحصیلات لیسانس، فاقد سابقه کیفری متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور بهصورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 8 میلیون و 516 هزار و 575 دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
11. « محمد رحمتی» فرزند غلام، بازداشت از تاریخ 10/5/97، متاهل، فاقد سابقه کیفری متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور به صورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 8 میلیون دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملی اشخاص متعدد.
12.«حمید خسروی» فرزند علی مروت، بازداشت از تاریخ 10/5/97، اهل بروجرد، ساکن تهران، فاقد سابقه کیفری متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور بهصورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 7 میلیون و 229 هزار و 450 دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
13. «محبوب کاظمی» فرزند حسین، متاهل، بازداشت در تاریخ 8/5/97، دارای مدرک فوقدیپلم، متولد سال 51، فاقد سابقه کیفری متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور بهصورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ یک میلیون و 927 هزار و 70 دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
14. «مهدی علیپور» فرزند علی، بازداشت از تاریخ 8/5/97، متولد سال 69، اهل تهران، دارای مدرک تحصیلی، فوق دیپلم فاقد سابقه کیفری متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور بهصورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 4 میلیون و 670 هزار و 767 دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
15. «سعید کاظمی» فرزند حسین، بازداشت از تاریخ 8/5/97، متولد سال 65 اهل هشترود، ساکن تهران، متاهل، دارای مدرک تحصیلی دیپلم، فاقد سابقه کیفری متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور بهصورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 5 میلیون و 593 هزار و 170 دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
16. «شاهین بنیجمالی» فرزند محمد، بازداشت از تاریخ 9/5/97، متولد سال 66، اهل تهران، مجرد، دارای مدرک دیپلم، فاقد سابقه کیفری، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور بهصورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 4 میلیون و 829 هزار و 900 دلار و یک میلیون و 29 هزار و 260 یورو به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
17. «غلامرضا حقیقتپژوه» فرزند حبیب اله، بازداشت از تاریخ 2/5/97، اهل تهران، متولد 44، دارای مدرک دیپلم، مجرد، فاقد سابقه کیفری متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور بهصورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 4 میلیون و 500 هزار دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
18. «احمد طاهری» فرزند مسیح، بازداشت از تاریخ 10/5/97، متولد 69، اهل دامغان و ساکن تهران، متاهل، دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم، فاقد سابقه کیفری متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور بهصورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 4 میلیون و 444 هزار و 251 دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
19. «نریمان آرزومند» فرزند محمدرضا، بازداشت از تاریخ 7/5/97، متولد سال 70، ساکن تهران، مجرد، دارای مدرک فوق دیپلم، متهم است به شرکت در اخلال در نظام ارزی کشور بهصورت عمده از طریق خرید و فروش غیرقانونی مبلغ 3 میلیون دلار به طور صوری و با سوءاستفاده از کارتهای ملیاشخاص متعدد.
نماینده دادستان در ادامه به تشریح اقدامات این افراد پرداخت و گفت: متعاقب با استعلام اولیه از بانک مرکزی و اعلام این بانک مبنی بر اینکه عدهای از افراد سودجو در سال ۹۶ از طریق سیستم سنا به خرید ارز اقدام نموده که با توجه به نوع فعالیت اجتماعی آنان مشخص نیست کجا مصرف شده است، پروندههای حاضر به عنوان پروندههای ارزی تشکیل شد. با صدور دستور قضایی مشخص شد بخشی از ارزهای خریداری شده به ناماشخاصی است که اقشار کم درآمد بوده و کارت ملی و کارت بانکی خود را در اختیار توزیع کنندگان ارز قرار دادهاند و ارز دریافتی به نام ایناشخاص در سامانه سنا ثبت شده است، بدون در اختیار گذاشتن ارز اقدام به جابجایی ارز نموده به نحوی که سرنوشت ارزها نامشخص است.
حسینی افزود: متهمان حاضر فعالان بخش توزیع غیرقانونی ارز هستند که با همکاری برخی صرافیهای خاص مبالغی را در سامانه سنا به صورت صوری خریداری و توسط صرافی مورد نظر تصاحب شده است.
وی گفت: به دلیل اینکه وجوه دریافتی از متهمان در جایی ثبت نشده، این مطالب با اقرار متهمان به دست آمده است. همچنین گزارش مرجع انتظامی نشان میدهد متهمان در بازار ارز به استفاده از کارتهای ملی استیجاری شهرت داشتند و اظهارات متهمان نزد بازپرس از دیگر موارد است و متهمان به همکاری خود با صرافیهای مورد نظر برای خرید ارز از سامانه سنا به شکل صوری اعتراف کردند.
نماینده دادستان تاکید کرد: اظهارات و اقاریر متهمان در پرونده و نزد بازپرس نشان میدهد متهمان با علم به غیر قانونی بودن فعالیت و اینکه ارز تخصیص یافته از بانک مرکزی متعلق به نیازمندان است و با در اختیار گرفتن اوراق هویتی افراد و تحویل آن به صرافیهای خاص مبادرت به معامله صوری کرده و با همکاری صرافیهای مورد نظر ارز را با نرخ بالاتر از بهای واقعی بهاشخاص دیگری تحویل دادهاند که نشان میدهد اقدامات متهمان به گونهای است که در عنصر اخلال در نظام ارزی مداخله کرده و با همدستی صرافیهایی که اسامی آنها در پرونده موجود است به جهت میزان ارز مورد معامله موجب اخلال در نظام ارزی شدهاند.
در ادامه قاضی زرگر گفت: ختم جلسه را اعلام میکنم و به تدریج از هفته آینده متهمان با حضور وکلا دعوت میشوند و به پرونده تک تک آنها رسیدگی خواهد شد.