آیتالله خاتمی:
روحانی اعلام کرد که در اجلاسیه خبرگان شرکت نمیکند
سخنگوی هیئترئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: دو هفته پیش رئیسجمهور اعلام کرد که از حضور در این اجلاسیه معذور است ولی ما علت عذر ایشان را نفهمیدیم.
آیتالله سیداحمد خاتمی در نشست خبری که در دبیرخانه مجلس خبرگان برگزار شد، اظهار داشت: در آستانه پنجمین نشست رسمی خبرگان رهبری در دوره پنجم در خدمت شما هستیم. این نشست تنها ارتباط ما با مردم است گرچه باید ارتباط ما با رسانهها از طریق رادیو و تلویزیون بیشتر باشد.
به گزارش تسنیم، سخنگوی هیئترئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: برنامه رسمی اجلاس آینده خبرگان رهبری راس ساعت 8صبح سهشنبه 13 شهریور برگزار میشود. دستور اجلاس به طور طبیعی ابتدا نطق رئیس مجلس خبرگان و سپس نطقهای سایر اعضا به مدت 15 دقیقه در دستور است. بعد از آن، سخنرانی شخصیت مدعو را داریم. طبیعی است با توجه به دغدغه اعضای خبرگان نسبت به وضع اقتصادی کشور این موضوع مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه برخیها میگویند مجلس خبرگان درباره همه مسائل از جمله مسائل اقتصادی نباید ورود کند، بیان داشت: در ماده 52 آییننامه خبرگان رهبری آمده است که به منظور آگاهی اعضا از مشکلات امنیتی و اقتصادی، کمیسیونی به نام کمیسیون سیاسی اجتماعی شامل 11 نفر از اعضا تشکیل شود. بنابراین هدف از این اجلاس حل مشکلات معیشتی مردم و پیگیری مطالبات رهبری در حوزه مشکلات کشور است.
آیتالله خاتمی با بیان اینکه از رؤسای سه قوه دعوت شده تا با حضور در این اجلاسیه توضیحاتی درباره اقداماتی که برای رفع مشکلات اقتصادی انجام شده بیان کنند، گفت: دو هفته پیش رئیسجمهور-که نماینده مردم تهران در خبرگان است- اعلام کرد که معذور از حضور در این اجلاسیه است ولی ما علت عذر ایشان را نفهمیدیم. به اعتقاد ما این یک فرصت خوب است تا در این اجلاس که با حضور بزرگان کشور است، توضیحاتی در رابطه با اقدامات اقتصادی بیان شود. سخنگوی هیئترئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: رئیسقوه قضائیه و رئیسقوه مقننه قول دادند که تشریف بیاورند. هیچکس در مجلس خبرگان به دنبال مچگیری نیست. وی ادامه داد: در این اجلاس انتخابات کمیسیونهای مجلس خبرگان نیز برگزار میشود.
آیتالله خاتمی در پاسخ به این سؤال که راهکارهای عملی مجلس خبرگان برای ملزم کردن سران سه قوه برای اجرای فرمایشات رهبری چیست؟، گفت: وظیفه قانونی مجلس خبرگان انتخاب رهبری و بررسی عملکرد رهبری بر اساس معیارها است. مقام رهبری برای خبرگان، فراتر از این وظیفه را دیدند و مطالبهگری را هم جزء وظایف این مجلس قرار دادند و گفتند که علاوهبر بیانیه، قطعنامه هم صادر کنید.
سخنگوی هیئترئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: مجلسی با این عظمت، میتواند زمینهساز برطرف شدن برخی از مشکلات باشد. راهکاری که ما داریم این است که از ظرفیت خبرگان برای گفتمانسازی استفاده کنیم.
جلسه سؤال از رئیسجمهور
یک مانور دموکراسی است
وی درباره جلسه سؤال از رئیسجمهور، گفت: به عنوان شخص خودم و نه سخنگوی مجلس خبرگان انتظاری که از نمایندگان میرود این است که منطقی، مستند و با متانت سؤالات خود را مطرح کنند. رئیسجمهور بدون اینکه عصبی شوند، جوابهای منطقی دهند و ما باید باور داشته باشیم که در یک کشتی هستیم. این جلسه یک مانور دموکراسی است. امیدواریم که تمرین مردمسالاری باشد.