kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۰۶۹۵
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۹
رئیس ‌اتحادیه فروشندگان تلفن همراه:

قیمت‌های موبایل با توان خرید اغلب مردم همخوانی ندارد

رئیس ‌اتحادیه فروشندگان تلفن همراه با بیان اینکه «در شرایط فعلی قیمت گوشی‌ها دیگر با توان خرید اغلب مردم همخوانی ندارد»، گفت: امیدواریم بازار از حالت انتظار و رکود خارج شود.

ابراهیم درستی در گفت وگو با خبرگزاری فارس درباره وضعیت خرید و فروش در بازار موبایل با توجه به نوسان‌ نرخ ارز، اظهار کرد: پس از افزایش دو برابری نرخ ارز، بازار موبایل راکد شده است.
وی گفت: پیش از این، خریداران در انتظار تعیین وضعیت بازار برای خرید دست نگه داشته بودند اما در شرایط فعلی قیمت گوشی‌ها دیگر با توان خرید اغلب مردم همخوانی ندارد.
درستی افزود: گوشی تلفن همراه از جمله کالاهای به شدت وابسته به ارز است و هر میزان تغییر قیمت ارز روی قیمت این گوشی اثر مستقیم دارد.
رئیس ‌اتحادیه فروشندگان تلفن همراه با‌اشاره به نظارت جدی سازمان حمایت بر قیمت‌ کالاها، تصریح کرد: امیدواریم با ثبات نرخ ارز و روشن شدن وضعیت ارز گوشی موبایل، هر چه زودتر قیمت کالا و وضعیت واردات و توزیع کالا شفاف شده و بازار از حالت انتظار و رکود خارج شود.
گفتنی است در ماه‌های گذشته دو موضوع به طور عمده بر قیمت‌های بازار موبایل اثر گذاشته است. یک مورد بحث طولانی مدت درباره طرح رجیستری موبایل بود که سرانجام به مرحله اجرا رسید و مدتی بازار را با نوسان قیمت مواجه کرد.
موضوع دوم‏ نوسانات شدید بازار ارز بود که از ابتدای سال جاری شدت گرفت. قیمت موبایل مانند بسیاری از کالاهای الکترونیکی وارداتی‏ تأثیر زیادی از تغییرات بازار ارز می‌پذیرد.
در ادامه دولت تصمیم گرفت نرخ ارز را در قیمت 4 هزار و 200 تومان تثبیت کند. این تصمیم با هشدار اقتصاددانان مواجه شد، ولی اسحاق جهانگیری اعلام کرد دولت برای همه کالاها ارز دولتی تخصیص خواهد داد. هر چند دولت بعدا به مشکل برخورد و با دادن هزینه زیاد و توزیع رانت گسترده، از تصمیم خود عقب‌نشینی کرد.
بر اساس برنامه دولت، قرار بود واردکنندگان ارز 4 هزار و 200 تومانی دریافت کنند و کالای خود را با احتساب هزینه‌های واردات، به فروش برسانند، اما بسیاری از این افراد موبایل‌ها را به قیمت دلار آزاد عرضه کردند.
البته مدتی بعد، وزیر ارتباطات درباره برخی از این شرکت‌ها دست به افشاگری زد و اکنون هم تعدادی از افرادی که از سوی قوه قضائیه درباره اختلال در بازارهای اقتصادی در هفته‌های گذشته بازداشت شده‌اند، از بین همان واردکنندگان موبایل
هستند.
از سوی دیگر، در هفته‌های گذشته تعداد زیادی گوشی در گمرکات کشور توقیف شد که گفته می‌شد با ورود آنها به بازار، قیمت‌ها تعدیل خواهد شد.
اواسط مردادماه، ابراهیم درستی، رئیس‌اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری و تلفن همراه اعلام کرد که با رفع توقیف 130 هزار دستگاه تلفن همراه، کاهش قیمت را در روزهای آینده در بازار شاهد خواهیم بود.
پس از آن، مهدی محبی، رئیس ‌اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی و گوشی تلفن همراه نیز اعلام کرد: بازار گوشی فعلا از نظر قیمتی تغییری را شاهد نبوده و در انتظار ورود گوشی‌هایی است که قرار است توزیع شود. مطابق با وعده مسئولان دولتی، قرار است ۱۱۰ هزار گوشی که پیش از این توقیف شده بود به بازار عرضه شود، در همین حال ۶۰۰ هزار گوشی نیز به تازگی از گمرک وارد کشور شده است.
با همه این وعده‌ها، ظاهرا هنوز قیمت‌ها کاهش قابل توجهی نداشته که رئیس‌اتحادیه فروشندگان تلفن همراه می‌گوید در شرایط فعلی قیمت گوشی‌ها دیگر با توان خرید اغلب مردم همخوانی ندارد.