kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۰۶۵۷
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۲
رای الیوم:

جنگنده ایرانی کوثر نشانه پیشرفت ایران همزمان با اعمال تحریم‌هاست

نشریه عرب زبان با اشاره به رونمایی از جنگنده ایرانی کوثر در مقاله‌ای نوشت: هدف هوشمندانه ایران از نمایش قدرت نظامی، موشکی و هوایی‌اش، جلب توجه دشمنان آن، به سمت این توانایی‌هاست، ولو اینکه ظرفیت‌های هوایی ایران به دلیل تحریم‌ها، نتواند به سطحی عالی برسد.




رای الیوم نوشت: جمهوری اسلامی ایران در ضمن نمایش توانایی‌های نظامی خود، اخیرا از جنگنده کوثر رونمایی کرد که به گفته سازندگان آن، صددرصد تولید داخل است. اولین رونمایی از این جنگنده در شرایطی بود که حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در آن نشسته بود و بر این مسئله تاکید کرد که دشمنان می‌دانند تجاوز به ایران هزینه زیادی دارد.
به گزارش انتخاب، این نشریه عرب‌زبان در ادامه آورده است: نکته قابل توجه پس از رونمایی از این جنگنده آن بود که دشمن اسرائیلی با دقت این تحرکات را زیر نظر گرفته است؛ چرا که ورود جمهوری اسلامی به صنعت ساخت جنگنده‌ها، مسئله بسیار مهمی است که موجودیت رژیم صهیونیستی را تهدید می‌کند، بویژه آنکه ایران در کنار عربستان سعودی، پس از ابر قدرت‌ها، از سلاح هوایی قدرتمندی در سطح جهان برخوردار هستند.
وزیر دفاع اسرائیل، لیبرمن، در مورد جنگنده کوثر گفت: نباید تمام صحبت‌های ایرانی‌ها جدی گرفته شود، اما از سوی دیگر نمی‌توان نسبت به آن بی‌توجه بود.
هدف هوشمندانه ایران از نمایش قدرت نظامی، موشکی و هوایی‌اش، جلب توجه دشمنان آن، به سمت این توانایی‌هاست، ولو اینکه ظرفیت‌های هوایی ایران به دلیل تحریم‌ها، نتواند به سطحی عالی برسد. علت این مسئله آن است که صنعت ساخت سلاح‌های جنگی و بویژه جنگنده‌ها، علاوه بر مغزهای متفکری که ایران داراست، به تجهیزات و موادی نیاز دارد تا امکان تولید برترین سلاح‌های هوایی فراهم شود.
به عقیده ما، خواه جنگنده کوثر ایران صددرصد تولید داخل باشد یا نباشد، در هر صورت، این امر از هیبت حضور ایران به عنوان یک دولت نظامی که هزینه‌های زیادی را صرف تولیدات نظامی می‌کند، نمی‌کاهد، بویژه در این شرایط که تحریم‌های شدیدی علیه آن اعمال شده است.
ارتش ایران حداقل قادر است جنگنده‌های هوایی خود را مجهز به تکنولوژی روز کند. همچنانکه از قدرت حضور طغیانگر ایران در برابر ایالات متحده‌ای که تلاش می‌کند رفتار ایران در منطقه را تغییر دهد، کم نمی‌کند.
ما اگر به جای مسئولان دولتهای عربی بودیم، به دانشمندان داخلی فرصت می‌دادیم و از آن‌ها می‌خواستیم که با تکنولوژی ساخت جنگنده‌ها که پیشرفته‌ترین آن در اختیار آمریکایی‌هاست، آشنا شوند؛ چرا که کسی نمی‌داند چه زمانی این تحریم‌ها متوجه کشورهای عربی خواهد شد و در آن هنگام دیگر پشیمانی اعراب فایده‌ای ندارد.