پزشکیان:
سؤال از رئیسجمهور را سیاسی نکنیم
نائب رئیسمجلس گفت: من اگر جای رئیسجمهور بودم در همان یک سال پیش در مجلس حاضر میشدم و حرفها را میزدم.
مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز و نایب رئیسمجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس درباره موضوع طرح سؤال از رئیسجمهور اظهار داشت: سؤال از رئیسجمهور هیچ ایرادی ندارد؛ من اگر جای رئیسجمهور بودم در همان یک سال پیش در مجلس حاضر میشدم و حرفها را میزدم.
وی افزود: به نظر من اصلا الزامی ندارد سؤال از رئیسجمهور را به این شکل سیاسی کنیم. اصولا اینکه رئیسجمهور هر 6 ماه و یا یک سال یک بار در مجلس حضور یافته و نمایندگان از او سؤال کنند و او پاسخگو باشد اصلا ایرادی ندارد و اتفاقا جو تفاهم و دوستی به وجود میآید تا اینکه بخواهیم جوی ایجاد کنیم که مثلا حالت تقابل بخواهد داشته باشد.
پزشکیان ادامه داد: سؤال کردن به خودی خود، وظیفه نماینده مجلس است و البته پاسخگویی هم وظیفه دولت است، اما این روند را به تقابل کشاندن و حالت جناحی دادن و یا خدای ناخواسته به فضایی تبدیل شود که احساس خوبی از آن نداشته باشیم، کار خوبی نیست.
جابجایی مرزهای فرافکنی!
نایب رئیسمجلس در اظهارنظر عجیب و غریب گفت: به هر حال تعداد سؤالاتی که برای طرح از رئیسجمهور مطرح شده است، اصلا ارتباطی به رئیسجمهور ندارد. گفتنی است، محورهای سؤال از رئیسجمهور عبارتند از: عدم موفقیت دولت در مدیریت قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریمهای بانکی، عدم موفقیت دولت در کاهش نرخ بیکاری در چند سال اخیر، رکود اقتصادی شدید چندساله و افزایش روزافزون نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی. این معضلات دقیقا پیوند، ارتباط و اتصال تام با حوزه مسئولیت رئیسجمهور دارد. گرچه آقای پزشکیان با این صحبت غیر منطقی، مرزهای فرافکنی را جابجا کرده است.
وی در پاسخ به این مطلب که 5 محور طرح شده در سؤال از رئیسجمهور تماما اقتصادی است؛ به این اعتقاد دارید؟ گفت: خب همه این اقتصاد صرفا به رئیسجمهور مربوط نمیشود. ما در وضعیتی قرار گرفتیم که هر دولتی هم که روی کار میآمد با این مشکلات اقتصادی مواجه میشد.
برخلاف این ادعا، وضعیت فعلی حاصل اعتماد بیجای دولت به آمریکا و اروپا بود و اینکه دولت تدبیر، همه امیدش را به مذاکره و رفع تحریم از سوی آمریکای عهدشکن بست.
پزشکیان همچنین در پاسخ به اینکه در شرایط فعلی که به قول خودتان نابسامانی زیادی وجود دارد و لازم است...، اظهار داشت: این نابسامانی را دولت ایجاد کرده است یا از خارج بر ما اعمال کردهاند؟
پزشکیان گرچه در بخش دیگری از مصاحبه سوءمدیریت دولت را تلویحا میپذیرد، اما در مطلب فوق سعی در حواله دادن علت وضعیت موجود به خارج را دارد. نابسامانی اگر هم از خارج بر ما اعمال شده باشد و دولت سوء مدیریتی نداشته است، این همان خارجی است که آقای روحانی علیرغم هشدارهای منتقدان و دلسوزان به آن اعتماد کرد و تیم مذاکرهکننده در ازای وعده نسیه رفع تحریمها حتی حاضر شد به گفته وزیر امور خارجه از برخی خط قرمزها هم عبور کند.
چرا آن زمان که منتقدان را زیر میگرفتید
فکر اتحاد مقابل آمریکا نبودید؟!
نایب رئیسمجلس در پاسخ به این سؤال که قبول دارید که سوء مدیریت در شرایط فعلی توانسته سبب بروز بحرانهای اقتصادی شود؟ گفت: هر چه بگوییم که بخشی از آن مربوط به همین موضوع است. درست است. اما در چنین وضعیتی که همه باید در مقابل آن توطئه آمریکا متحد شویم، بیاییم و همه مسائل را به گردن مشکل مدیریتی بیندازیم درست است؟ آیا این افراد را عوض کنیم و مدیریت جدید روی کار بیاید، مشکل حل میشود؟
مقامات ارشد دولت و مدعیان اصلاحات آن زمان که منتقدان نسبت به بدعهدی آمریکا و غرب هشدار میدادند و تأکید داشتند که قواعدی چون توازن تعهدات، همزمانی اجرای تعهدات و... در توافق هستهای گنجانده شود و تصریح میکردند که از حریف باید تضمین گرفته شود، در جاده یکطرفه این طیف را زیر میگرفتند و با زدن برچسب تندرو آنها را به جهنم حواله میدادند؛ امروز که باید پاسخگوی وعدههای بر زمین مانده و بیدستاوردی برجام و شرایط نابسامان اقتصادی باشند، از پیگیری طرح سؤال از رئیسجمهور برافروخته میشوند و میگویند مقابل آمریکا متحد باشیم! حامیان دولت چرا آن روزها فکر اتحاد مقابل آمریکا نبودند؟