سخنگوی وزارت بهداشت:
خجالت میکشم که برخی مطبها هنوز از دستگاه کارتخوان استفاده نمیکنند
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: توصیه اخلاقی وزارت بهداشت این است که پزشکان در مطبهای خود دستگاههای کارتخوان داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، ایرج حریرچی در نشست خبری گفت: توصیه وزارت بهداشت این است که پزشکان در مطبهای خود دستگاههای کارتخوان داشته باشند، اما برای الزام قانونی، باید مستندات قانونی مجلس و دستگاههایی که مقررات را وضع میکنند، استفاده از دستگاههای کارتخوان را الزام کنند.
حریرچی افزود: به عنوان یک پزشک، شرمنده هستم و خجالت میکشم که در شرایط فعلی که امکان تهیه آسان دستگاههای کارتخوان فراهم و مورد نیاز و تقاضای مردم است، برخی مطبها هنوز از این امکان استفاده نکردهاند.
وی ادامه داد: اینکه نصب دستگاه کارتخوان در مطبهای پزشکی الزام است یا خیر، موضوع دیگری است اما از نظر اخلاقی و عرفی، این دستگاهها میتوانند نصب شده و مورد استفاده قرار گیرند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه از نظر قانونی، سازمان امور مالیاتی کشور 38 شغل و صنف را موظف کرده که صندوق یا دستگاه کارتخوان داشته باشند اما هنوز برای صنف پزشکی این اتفاق رخ نداده است، اظهارداشت: درخواست اخلاقی و توصیه ما به پزشکانی که دستگاههای کارتخوان ندارند این است که این دستگاهها را نصب کنند.
حریرچی با بیان اینکه گله داریم که رفتار 10 تا 20 درصد از پزشکان موجب واکنشهای اجتماعی و سیاسی میشود، گفت: ارتباطی بین مالیات و نصب دستگاه کارتخوان در مطبهای پزشکی وجود ندارد چون مالیات پزشکان همانند سایر صنوف و مشاغل و بر اساس توافق نامه سازمانهای نظام پزشکی و امور مالیاتی محاسبه
میشود.
منع تبلیغ کالاهای آسیبرسان
به معنی ممنوعیت تولید نیست
وی درخصوص قانون منع تبلیغ کالاهای آسیبرسان به سلامت گفت: قانون ما را مکلف کرده که کالاهای آسیبرسان به سلامت مردم را مشخص کرده و عوارض وضع کنیم و تبلیغات آنها در رسانهها و مطبوعات، ممنوع شود. اینکه برخی با طرح مسائلی مانند گز اصفهان و سوهان قم، موجب نگرانی مردم میشوند، کار درستی نیست و قصد مناقشه و شیطنت دارند. غذاهای شیرین، پرشکر، پرنمک و چرب، برای سلامتی مضر است و تبلیغ آن در رسانهها و مطبوعات، ممنوع شده اما این به معنی عدم تولید این محصولات نیست.