kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۴۵۴
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۲

آتش در دل هورالعظیم گسترده‌تر شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از گسترده شدن آتش در هورالعظیم خبر داد و گفت: انجام دوباره عملیات اطفا، مستلزم هماهنگی دوباره با کشور عراق است.




احمدرضا لاهیجان زاده شامگاه یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: آخرین تصاویر ماهواره‌ای که بعد از ظهر روز یکشنبه دریافت شد نشان می‌دهد آتش سوزی گسترده در عمق حدود 20 کیلومتری هورالعظیم در بخش عراقی را نشان می‌دهد.وی افزود: این تصاویر همچنین نشان می‌دهد که دود غلیظی که شنبه شب تا صبح روز یکشنبه در اهواز منتشر شده بود ناشی از همین آتش سوزی است.
لاهیجان زاده اضافه کرد: با توجه به تصاویر گذشته از تالاب، به نظر می‌رسد که این آتش سوزی قبلا با وسعت کم وجود داشته که اکنون گسترده شده است.
وی با‌اشاره به لزوم تصمیم گیری برای انجام دوباره عملیات اطفای حریق گفت: در دور اول عملیات اطفای حریق در زمینه مختصات مکانی مناطقی که عملیات اطفای حریق انجام می‌شود (تا عمق 9 کیلومتر در آن‌سوی مرز) با کشور عراق مذاکره و توافق صورت گرفته بود، بدین ترتیب انجام عملیات دوباره مهار آتش در خاک عراق مستلزم هماهنگی‌های مجدد است.
به گفته وی، وسعت آتش سوزی هنوز مشخص نشده و در دست بررسی است.این مقام مسئول نسبت به گسترده شدن آتش سوزی در هورالعظیم هشدار داد و افزود: براساس پیش‌بینی‌های هواشناسی احتمال وزش باد شدید در منطقه وجود دارد، به همین دلیل نگرانی از بابت تشدید حریق بوجود می‌آید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه آتش سوزی در هورالعظیم مجددا از روز شنبه آغاز شده است توضیح داد: دود از چند نقطه وارد استان می‌شود و مسیر حرکت دود از کوت عبدالله به سمت جنوب شرق اهواز است.
لاهیجان زاده، افزود: اگر آتش سوزی در هورالعظیم 100درصد هم مهار شود با توجه به اینکه شرایط و هر سه راس مثلث آتش سوزی یعنی باد، دمای‌اشتعال، و نیزار در محیط وجود دارد باز شاهد رخ دادن آتش سوزی خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: در محیط تالاب فعل و انفعالات شیمیایی رخ می‌دهد و شرایط را برای آتش سوزی مهیا می‌کند. وی توضیح داد: در حال حاضر تنها می‌توانیم کنترل آتش سوزی را از طریق نیروهای هوافضای سپاه داشته باشیم و تقاضا می‌کنیم هواپیمای آب پاش چهار تا پنج روز در چند نوبت منطقه را آبپاشی کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان توضیح داد: با توجه به اینکه مرکز آلودگی و بحران در عراق است بخش زیادی از کنترل آن از توان ما خارج است.
لاهیجان زاده گفت: در نشستی که با سازمان آب و برق استان داشتیم اعلام شد با توجه به اینکه کشت تابستانه را در پیش رو داریم و آب موجود برای کشاورزان برنامه‌ریزی شده لذا در حال حاضر آبی برای رها‌سازی نیست.