kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۷۹۶۳
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۴
با رای نمایندگان مجلس:

دستگاه‌های دولتی باید با بازنشستگان خداحافظی کنند

مجلس شورای اسلامی در جلسه دیروز طرح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان را به تصویب رساند که اقدام مهمی به شمار می‌رود همچنین دیروز نادرقاضی پور در جریان سؤال خود از وزیر نفت به خریدهای این وزارتخانه از شرکت‌های خارجی به رغم وجود مشابه داخلی آنها‌اشاره کرد و دیگر اینکه محمد دهقان و طرقبه از نشست کمیسیون قضایی با عراقچی درباره پالرمو خبر داد.



سرویس سیاسی-

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در جلسه علنی دیروز طی تذکری خطاب به لاریجانی گفت: ‌انتظار داشتیم شما به عنوان رئیس‌مجلس به یاوه‌گویی‌های ترامپ پاسخ می‌دادید تا اینها فکر نکنند جایگاهی دارند.
علی لاریجانی در پاسخ به تذکر حاجی‌دلیگانی اظهار داشت: ما جواب هر حرف مفتی را نمی‌دهیم. ‌حرف‌هایی که ترامپ زد اصلا سطح دیپلماتیک نداشت.
همچنی در جلسه دیروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان را بررسی و اصلاح کرده و ماده واحده این طرح را به تصویب رساندند.
بر اساس این مصوبه به کارگیری بازنشستگان در دستگاه‌های اجرایی به استثنای روسای قوا، معاون اول رئیس‌جمهور، نواب رئیس‌مجلس، اعضای شورای نگهبان، وزرا، نمایندگان مجلس و معاونان رئیس‌جمهور تصویب شد.
براین اساس حسین مقصودی نماینده سبزوار در گفت وگو با خانه ملت گفته است: طبق آمار غیررسمی حدود 17 استاندار، نزدیک به 80 معاون استاندار و 1200 مدیربازنشسته باید از پست‌های مدیریتی خود کنار روند، البته لابی‌های بسیاری توسط مدیران بازنشسته درمجلس برای جلوگیری از تصویب این قانون صورت گرفت؛ اما مجلس تحت تاثیر این فضا قرارنگرفت و فضای جامعه نشان می‌دهد که باید دراین سیاست‌ها تغییرات اساسی حاصل شده و مطابق با فرمایشات مقام معظم رهبری درجهت به کارگیری جوانان درمبارزه با فساد استفاده کرد.
دیگر اینکه نمایندگان با بررسی طرح حمایت از کودکان و نوجوانان در کمیسیون قضایی مجلس مخالفت کردند. لازم به یادآوری است که نمایندگان روز یکشنبه گذشته با بررسی اولویت دار لایحه مذکور موافقت کرده بودند که در این میان برخی از نمایندگان درخواست بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در کمیسیون تخصصی حقوقی و قضایی را براساس اصل 85 قانون اساسی ارائه دادند که با این موضوع مخالفت شد. به این ترتیب این موضوع در صحن مجلس باید رسیدگی شود.
رئیس ‌FATF معاون خزانه‌داری آمریکا
محمد دهقان نماینده مردم چناران، طرقبه و شاندیز در مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست دیروز کمیسیون قضایی مجلس گفت: در این جلسه لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (کنوانسیون پالرمو) اعاده شده از سوی شورای نگهبان با حضور مقاماتی از وزارت امور خارجه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
عضو کمیسیون قضایی مجلس اظهار داشت: سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه در این جلسه استدلالش بر این بود که تصویب پالرمو مورد نیاز ما است و بر این موضوع اصرار داشت که با توجه به مصوبه قبلی مجلس در این باره و ایراد شورای نگهبان به لایحه چنانچه این موضوع در کمیسیون تصویب شود مورد موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام یا شورای نگهبان قرار خواهد گرفت و عنوان کرد که شما موضوع را در اینجا تصویب کنید کار در آنجا مورد تایید قرار خواهد گرفت.
دهقان خاطرنشان کرد: نمایندگان کمیسیون بر این اعتقاد بودند باید تکلیف به لحاظ کارشناسی روشن شود و بررسی‌های لازم صورت گیرد و جمع‌بندی‌های لازم در درون نظام انجام شود و بعد در این باره تصمیم‌گیری شود.
وی افزود: با توجه به اینکه ما در جنگ اقتصادی با آمریکا به سر می‌بریم و رئیس‌FATF معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا است و هر اطلاعاتی که به FATF داده شود در اصل با اتاق جنگ آمریکا علیه ایران داده شده است.
همچنین دهقان دیروز در صحن علنی مجلس در نطق میان دستور خود گفت: نماینده مردم چناران در مجلس گفت: امروز کسانی اطلاعات مالی کشور و مبادلات ارزی ما را در اختیار FATF قرار دهند قطعا خائن به کشور هستند. به ویژه که اکنون رئیس‌FATF معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا یعنی همان اتاق جنگ آمریکا علیه ایران است.
آیا توتال باید برای ما تعیین تکلیف کند؟
نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس دیروز در جریان سؤال خود از وزیر نفت گفت: آقای وزیر چرا سامانه تامین الکترونیکی کالای صنعت نفت اجرایی نمی‌شود تا فسادهای موجود خریدهای خارجی کاهش یابد؟ کارگران، مهندسان، نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان کشور همه در حال از بین رفتن هستند و آقای وزیر شما و مدیران زیرمجموعه شما فقط به دنبال چشم‌آبی‌ها و مو طلایی‌ها هستید.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای وزیر تا به حال تمایل نداشتید شرکت‌های داخلی که تا به این اندازه نیروی متخصص در اختیار دارند مورد استفاده قرار گیرند. الان که تحریم شده‌ایم به نیروهای جوان دانش‌بنیان، جهاد دانشگاهی‌ها که سرمایه‌های کشور هستند چرا کار داده نمی‌شود؟
قاضی‌پور خاطرنشان کرد: در صنعت لوله‌سازی نفت و گاز کشور چند شرکت توانمند همچون شرکت لوله‌سازی اهواز، صفا و ماهشهر پیش از این در فاز 2 و 3  پارس جنوبی توانمندی‌های خود را به اثبات رساندند اما امروز حتی در مناقصه‌ لوله‌های فاز 11 شرکت داده نشدند.
وی افزود: آقای وزیر چرا از شرکت‌های خارجی لوله خریدید مگر طبق مصوبه شورای اقتصاد درباره فاز 11 طرف خارجی باید برای تمامی قراردادهای فرعی شرکت ایرانی داشته باشد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پس از گذشت 40 سال در نقطه‌ای قرار گرفته که شرکت توتال به ما بگوید چه کسی در مناقصه باشد و چه کسی حضور نداشته باشد. آقای وزیر تاریخ ذلتی را که شما به صنعت کشور تحمیل کردید فراموش نخواهد کرد و در تاریخ نام بدی از شما به ثبت خواهد رسید. توتال اطلاعات ایران را گرفت و رفت معلوم است که نمی‌خواهد کار کند.
قاضی‌پور خاطرنشان کرد: آقای وزیر با قراردادی که نوشتند کشور را متضرر کردید و باعث شدید که قرارداد گازی ایران، پاکستان و هندوستان انجام نشود. مافیای باشگاه نفت و نیرویی که با یکسری مافیا و رانت‌خوار تشکیل شده است. فاز 11 پارس جنوبی را معطل توتال کردید ژنرال‌های نفتی کجا  هستند.
خرید از خارجی‌ها؛ بیکاری هموطنان
وی افزود: همه کارکنان مومن و کاردان را خانه‌نشین کردید و یکسری نیروهای مسئله‌دار و ناکارآمد را به وزارتخانه آوردید. شرکت‌هایی که می‌توانستند در تحریم‌های احتمالی به ایران کمک کنند به دست یکسری آدم‌های ناکارآمد و بی‌تجربه سپردید، شما چه دشمنی با کشور دارید.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یکسری بررسی‌های ساده توسط دستگاه‌های امنیتی کشور می‌توان به این موضوع دست یافت که فرزندان بسیاری از کارشناسان وزارت نفت در کشورهای غربی به ویژه انگلیس مشغول به تحصیل و یا بورسیه توسط شرکت‌های چندملیتی نفتی و یا دو تابعیتی هستند و بسیاری از آنان در این کشورها واحد مسکونی دارند.
قاضی‌پور اضافه کرد: بر همین اساس بیشتر تاسیسات مهم وزارت نفت از کشور انگلیس خریداری می‌شود و همین کارشناسان تاسیسات سایر کشورها و به ویژه تاسیسات داخلی را به بهانه‌های مختلف رد کیفیت می‌کنند. سفرهای سالانه این کارشناسان و خانواده‌های آنها نیز این موضوع را اثبات می‌کند.
وی افزود: آقای زنگنه چرا همچنان در پارس جنوبی کاتالیزها و دیگر مکانیک‌های سیل و... از شرکت‌های صهیونیستی خارجی وارد می‌شود در حالی که شرکت‌های دانش‌بنیان و جهاد دانشگاهی داخلی با ظرفیت مناسب و در زمان مناسب با قیمت رقابتی و با استاندارد MPA تولید می‌کند.
پاسخ‌های وزیر نفت
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، دیروز در پاسخ به نادر قاضی‌پور و علیرضا محجوب درخصوص علت واردات بی‌رویه پمپ‌های صنعتی بی‌کیفیت از چین و عدم حمایت از شرکت‌های تولیدکننده داخلی که دارای توان و محصولی باکیفیت‌تر هستند، اظهار داشت: البته در ابتدای سخنانم بگویم بسیاری از صحبت‌ها و اظهارات آقای قاضی‌پور ربطی به سؤال نداشت. درخصوص واردات لوله باید بگویم هر چند این مسئله بسیار طویلی است که آقای قاضی‌پور از سال‌های قبل آن را دنبال می‌کند اما در حال حاضر واردات میلیاردها دلار لوله در کشور قابل کتمان نیست.
وزیر نفت ادامه داد: ما به انواع لوله‌ها نیاز داریم که یکی از رایج‌ترین آنها لوله‌های فولادین درزدار است که ما در داخل کشور به میزان یک میلیون تن لوله سفارش داده‌ایم. کدامیک از لوله‌های درزدار داخلی را می‌توانستیم از داخل بخریم اما از خارج وارد کردیم؟
وی افزود: پیچیده‌ترین لوله‌های بدون درز با آلیاژهای بسیار مقاوم نسبت به خوردگی هستند که به صدها تن از آنها نیاز داریم، البته ما این مقدار از نیاز را قبل از تحریم‌ها داشتیم.
وزیر نفت در ادامه خاطرنشان کرد:‌ ما به میزان 550 میلیون یورو با شرکت‌های داخلی و البته با شریک معتبر خارجی برای لوله بدون درز قرارداد بستیم که طی آن صد میلیون یورو سرمایه‌گذاری داخلی در کشور داشت که این یکی از افتخارات ماست.
وی همچنین عنوان کرد: خرید از شرکت فولاد اسفراین فراز ونشیب بسیار دارد اما در هر صورت ما جلو می‌رویم و مسیر را در حال طی کردن هستیم و در واقع واردات تولیدات این شرکت را به صورت کلی ممنوع کردیم.
شرکت‌های داخلی
موجب ضرر هستند!
زنگنه در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: برخی فکر می‌کنند چون در شرکت‌های داخلی سفارش نمی‌دهیم بنابراین از خارج لوله وارد می‌کنیم، اما لازم است بدانیم که 3 هزار میلیارد تومان بدهی قطعی پیمانکاران روی دست ما مانده است که نمی‌توانیم آن را پرداخت کنیم و این یعنی اعتبار لازم وجود ندارد، نه اینکه از خارج لوله وارد می‌کنیم.
وزیر نفت در ادامه یادآور شد: مرتب از اقتصاد مقاومتی گفته می‌شود که این اقتصاد یک بسته به هم پیوسته است و فقط ارجاع به داخل کشور نیست، یعنی افزایش برداشت از میدان‌های مشترک، سوخت داخل و مواردی از این قبیل هم جزو اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود.
زنگنه تصریح کرد: اسمی از شرکت‌های داخلی که صنعت نفت رابه محل آزمون و خطای خود تبدیل کرده‌اند نمی‌برم اما بدانید که اینها موجب ضرر و زیان چند صد میلیون دلاری به صنعت نفت هستند.
لازم به ذکر است که در پایان قاضی پور از پاسخ‌های زنگنه قانع نشد و بنابر آئین نامه مجلس رای‌گیری صورت گرفت که در پایان شمارش آرا معلوم شد که اکثریت نمایندگان، از پاسخ‌های زنگنه قانع شده‌اند.