kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۷۷۳۱
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۵

وزارت نیرو از برخورد با مشترکان پرمصرف برق شانه خالی می‌کند

سخنگوی صنعت برق در اظهاراتی عجیب گفت: تقسیم‌بندی‌های مشخصی برای تشخیص مشترکین پرمصرف در کشور وجود ندارد!


  گروه اقتصادی-

مشکل کمبود برق و خاموشی، در تابستان امسال مشکل‌ساز شده و در برخی مناطق، مردم را کلافه کرده است.
در این بین، برخی مراکز و همچنین بعضی مشترکین بیش از حد متعارف از این انرژی محدود استفاده می‌کنند که دولت باید برنامه مدونی برای شناسایی و کنترل مصرف آنها، بویژه در شرایط بحرانی، داشته باشد. در همین رابطه، چندی پیش مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران اعلام کرد که «یک درصد مشترکان ۴۰ درصد برق تهران را مصرف می‌کنند».
حسین صبوری گفت که « بدمصرفی برق تنها به بخش خانگی مربوط نمی‌شود و دولتی‌ها بدمصرف‌تر هستند.»
اما روز گذشته سخنگوی صنعت برق در اظهاراتی سوال‌برانگیز درباره برخورد با مشترکان پرمصرف عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمودرضا حقی فام در نشست خبری درباره تمهیدات لازم برای ایجاد تعادل در خاموشی برق برای مشترکان پرمصرف توضیح داد: «تقسیم‌بندی‌های مشخصی برای تشخیص مشترکین پرمصرف در کشور وجود ندارد اما مناطقی که مصرف برق در آنها از حساسیت بیشتری برخوردار است همانند بیمارستان‌ها، پمپاژهای آب و غیره از سهمیه خاموشی خارج می‌شود.»
این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که کشور در شرایط حساسی برای تأمین نیروی برق قرار دارد و مطالعات صورت گرفته هم بر کنترل مصرف پرمصرف‌ها تأکید می‌کند.به تازگی مرکز پژوهش‌های مجلس طی گزارشی، افزایش قیمت برق پرمصرف‌ها را به عنوان راهکار مقابله با مشکل خاموشی‌ها اعلام کرد.نتایج مطالعات مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که یکی از مهمترین راهکارهای جهانی برای حل بحران برق، افزایش قیمت برق برای مشترکین پرمصرف بوده است.این مطالعه نشان می‌دهد «با توجه به یارانه‌ای بودن قیمت برق در کشور، مشترکان پرمصرف نه تنها قیمت بهای برق خود را به طور کامل پرداخت نمی‌کنند، بلکه از یارانه پنهان برق بیشتری هم برخوردار هستند.»درباره تجربه جهانی برای مقابله با این معضل هم آمده است، «دولت برزیل برای مقابله با بحران برق این کشور در سال 2001، قیمت برق را برای مشترکین کم‌مصرف ثابت اما برای مشترکان پرمصرف به شکل محسوسی افزایش داد. این شیوه قیمت‌گذاری در کوبا و آمریکا نیز اجرا شده و توانسته مصرف برق را به شکل محسوسی کاهش دهد.»
این مرکز پیشنهاد داده است که ضمن تعیین الگوی مصرف ماهیانه، قیمت برق 25٪ مشترکان پرمصرف را افزایش داده و تمامی درآمد حاصل از آن به مشترکان کم‌مصرف یعنی 75٪ مردم پاداش داده شود.
گفتنی است سخنگوی صنعت برق در اظهارات دیروز خود همچنین در پاسخ به این پرسش که علت خاموشی‌های نامنظم در تهران خارج از برنامه تعیین شده چیست؟ گفته است: ۲ عامل در این بی‌نظمی موثر است. نخست خطا در پیش‌بینی مرکز دیسپاچینگ کشور در حوزه ارزیابی مصرف برق که این رقم می‌تواند بسته به درجه حرارت هوا متغیر باشد. عامل دوم نیز تحت فشار بودن شبکه انتقال و توزیع کشور است که در برخی موارد حتی در صورت وصل برق، به دلایل مختلف شبکه توزیع دچار نقص شده و متاسفانه تعمیر و بازگشت آن به مدار زمانبر است.
حقی‌فام با اشاره به کابل دزدی‌ها در دوران خاموشی برق گفت: علت اینکه در شرایط عادی میزان کابل دزدی‌ها کمتر است، فشار بالای شبکه است. این در حالی است که با خاموشی دسترسی اندکی آسان‌تر می‌شود که در این زمینه علاوه بر مردم و تشکیل اکیپ‌های نظارتی، از مجموعه نیروی انتظامی نیز کمک گرفته‌ایم.