kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۶۰۸۱
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۵

آمریکا تبادل مرحله به مرحله امتیازات در مذاکرات هسته‌ای کره‌شمالی را نپذیرفت

منابع خبری اعلام کرده‌اند آمریکا با طرح روسیه، چین و کره شمالی برای لغو مرحله به مرحله تحریم‌های کره‌شمالی و تبادل امتیازات مخالفت کرده و گفته، پیونگ یانگ ابتدا باید تمام زیر ساخت‌های موشکی و اتمی خود را نابود کند، سپس تحریم‌ها برداشته شود!
سرویس خارجی-

در حالی‌که روسیه و چین می‌گویند، درصدد فراهم‌سازی امکان بررسی مسئله کاهش تحریم‌ها علیه کره شمالی در شورای امنیت هستند، منابع اطلاعاتی آمریکا اعلام کردند کاخ سفید تبادل مرحله به مرحله امتیازات در مذاکرات هسته‌ای کره شمالی را نپذیرفته و با پیشنهاد این دو کشور برای لغو تدریجی تحریم‌های کره شمالی نیز مخالفت کرده است. این منابع اطلاعاتی دلیل اتخاذ چنین موضعی را اینگونه بیان کرده‌اند که، «کره شمالی نه تنها قصد خلع سلاح ندارد، بلکه فعالانه روی تقویت و گسترش برنامه هسته‌ای خود کار می‌کند و تعداد کلاهک‌های هسته‌ای خود را نیز چند برابر کرده است. تنها اقدامی که کره شمالی فعلا انجام داده، کاهش تبلیغات ضدآمریکایی در رسانه‌های این کشور است.»
روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو هم روز گذشته نوشت، در تاریخ 28 ژوئن (هفت تیر ماه) روسیه و چین تلاش کرده بودند تا اعضای شورای امنیت سازمان ملل را در مورد تصویب سندی متقاعد سازند که گشایش دهنده راه برای لغو تدریجی تحریم‌ها علیه کره شمالی باشد، ولی این تلاش به خاطر مخالفت آمریکا با شکست روبه رو شد.
دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل این مسئله را تأیید و اعلام کرده که «به اعتقاد مقامات روسیه و چین باید در آمریکا نیروی محرکه مثبتی در جهت توسعه روابط بین کره‌شمالی از یک سو و آمریکا و کره جنوبی از سوی دیگر به وجود می‌آمد ولی ظاهرا در آمریکا چنین نیروی محرکه‌ای دیده نمی‌شود.»
ترامپ: شاید پایبند نمانم!
از سوی دیگر خبر رسیده که دونالد ترامپ رئیس‌جمهورآمریکا هم گفته، ممکن است قراردادی که به تهدید هسته‌ای کره شمالی پایان می‌دهد، اصلا موثر واقع نشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، یک روز پس از آنکه گزارش شد پیونگ‌یانگ غنی‌سازی اورانیوم را در پایگاه‌های سری خود افزایش داده، ترامپ، مصاحبه‌ای با شبکه« فاکس بیزینس» انجام داد و درباره اینکه به کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی اعتماد دارد یا خیر گفت: «من با او توافقنامه تنظیم کردم، ما با هم دست دادیم و واقعا فکر می‌کنم که رفتار او صادقانه بود. اما ممکن است چنین مسئله‌ای به درستی پیش نرود و نتیجه‌ای که انتظار می‌رود را نداشته باشد.»
وی افزود، «ممکن است این توافق کارآمد نباشد. تا به حال با قراردادهایی روبه‌رو شده‌ایم که طرف مقابل با آن همکاری نکرده است.» این اظهارات ترامپ با صحبت‌هایش پس از بازگشت از نشست سنگاپور متفاوت بود. او پس از دیدار با کیم جونگ اون گفته بود، کره‌شمالی جاه‌طلبی‌های هسته‌ای خود را پایان داده است.
رئیس‌جمهور آمریکا درخصوص توقف مانورهای نظامی مشترک با کره جنوبی نیز به فاکس گفت: «این مانورها که آنها را بازی جنگی می‌نامم، هزینه زیادی داشت. هر 6 ماه یک بار بمب‌هایی را به همه جا پرتاب می‌کنند و این کار به طرز غیرقابل باوری هزینه‌بر است.»
ترامپ بازیچه اون
در همین رابطه جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز به شبکه سی بی‌اس گفت، ترامپ بازیچه کیم قرار نگرفته و کاملا از الگوی رفتاری کره شمالی در مذاکره با آمریکا آگاه است.
بولتون افزود: «کیم طی مذاکرات سنگاپور بارها تأکید کرده است که با حکومت‌های پیشین کره شمالی تفاوت دارد. ما برنامه‌ای را برای چگونگی منحل کردن تمام برنامه‌های آنان برای تسلیحات کشتار جمعی و موشک‌های بالستیک طی یک سال تنظیم کرده‌ایم. اگر آنان هم‌اکنون چنین تصمیم استراتژیکی را در نظر داشته و با ما همکاری داشته باشند، می‌توانیم به سرعت در راستای این برنامه پیشروی کنیم.»