kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۵۷۶۴
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۰

ادامه کشت برنج در ایلام با وجود کم‌آبی

با وجود بحر ان کم‌آبی و ممنوعیت کشت برنج در ایلام، اما همچنان این محصول در مناطق مختلف استان کشت می‌شود.

کم‌آبی از معضلات جدی استان ایلام است، و  این استان به دلیل خشکسالی‌های پی‌در‌پی با کاهش منابع آبی روبرو شده است.
هرچند مسئولان برای استفاده از منابع آبی استان کشت محصولاتی نظیر برنج در استان را ممنوع کرده‌اند اما در همه مناطق استان مثل سال‌های گذشته مردم شروع به کشت برنج کرده‌اند.
شهرستان سیروان قطب اصلی تولید برنج در استان ایلام است، این شهرستان خود با کم‌آبی مواجه شده و اوایل خردادماه بازهم کشت برنج در این شهرستان آغاز شده است.
محمدعلی اقدسی معاون زراعت جهاد کشاورزی استان ایلام در این زمینه اظهار داشت: با توجه به محدودیت‌های آبی که در سطح استان ایلام وجود دارد و توصیه‌های وزارت جهاد کشاورزی درخصوص ممنوعیت کشت محصولات پر آب نظیر برنج، از کشاورزان استان می‌خواهیم از کشت این محصول خودداری کنند.
وی گفت: در این زمینه‌سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام هیچ‌گونه خدماتی برای کشاورزانی که اقدام به کشت برنج می‌کنند، نمی‌دهد.
اقدسی اظهار داشت: بیش از ۵۰ درصد برنج استان در شهرستان سیروان کشت می‌شود.
وی افزود: سالانه بین دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان به کشت برنج اختصاص می‌یابد.
کشاورزان شهرستان سیروان می‌گویند ما کشاورزان راهی غیر از کشت برنج در این زمین‌ها نداریم. نه می‌توانیم محصولی دیگر کشت کنیم و نه به کاری دیگر روی بیاوریم.
آنها با ‌اشاره به اینکه این شهرستان محروم از امکانات هرگونه ‌اشتغال دیگر است، گفت: این منطقه مستعد کشاورزی است و مسئولان تاکنون راهکاری برای جبران کار کشاورزان ارائه نداده‌اند.
آنها معتقدند کشت برنج سالانه بیش از ۳۵۰ میلیارد ریال درآمد نصیب مردم شهرستان می‌کند و این تنها راه آنها برای کسب درآمد است.
متاسفانه مسئله بیکاری باعث شده تنها منبع درآمد خانوارهای روستایی همین کشت برنج باشد و نمی‌توانیم از این هم بگذریم.
رئیس‌جهاد کشاورزی استان ایلام اظهار داشت: با توجه اینکه استان ایلام با مسئله کم آبی مواجه است، کشت برنج در استان از دستور کار خارج شده است.
سیدمحمد تراب‌میری گفت: کشت محصولاتی نظیر کلزا، چغندرقند، آفتابگردان و... به عنوان کشت جایگزین به کشاورزان معرفی شده که از مصرف آب کمتری برخوردار هستند و درآمد خوبی برای کشاورزان استان دارد.
وی اظهار داشت: جهاد کشاورزی از کشاورزان استان برای کشت محصولاتی نظیر کلزا و چغندر قند حمایت خواهد کرد ولی برای کشت برنج برنامه حمایتی از کشاورزان نداریم.
وی افزود: برداشت آب از چاه برای کشت برنج و دیگر محصولات پر مصرف، ممنوع است.
رئیس‌ جهاد کشاورزی استان ایلام عنوان کرد: البته هر سال کشت برنج در استان کمتر می‌شود و کشاورزانی که قصد کشت و زرع محصولات گلخانه‌ای داشته و یا بخواهند از آبیاری به روش میکرو استفاده کنند، مورد حمایت سازمان قرار می‌گیرند.
وی تصریح کرد: کشت برنج با وضعیت منابع آبی و بحران کم آبی در کشور صرفه اقتصادی ندارد، باید کشاورزان با رفتن به سمت کشت دیگر محصولات از تولید برنج فاصله بگیرند.
میری اعلام کرد: با ۳۰ درصد کاهش منابع آبی در استان ایلام روبرو هستیم و قطعا نیازمند همکاری مردم و کشاورزان برای توسعه هرچه بیشتر هستیم.