مدیرعامل سپردهگذاری مرکزی خبر داد
مهلت 6 ماهه فعالان بازار سرمایه برای ثبتنام در سامانه سجام
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه اوراق بهادار گفت: تمامی فعالان بازار سرمایه 6 ماه مهلت دارند تا در سامانه سجام(سامانه جامع اطلاعات مشتریان) ثبتنام کنند.
حسین فهیمی دیروز در یک نشست خبری اظهارکرد:پس از مجمع آبان پارسال شرکت سپردهگذاری مرکزی و انتخاب اعضای هیئت مدیره برنامه جدیدی برای خدمات این شرکت صورت گرفت که سامانه سجام (سامانه اطلاعات جامع مشتریان) در این بین مستقر و عملیاتی شده است.
فهیمی در توضیح بیشتر این سامانه گفت:در حال حاضر بیش از 500 نهاد مالی فعال در بازار سرمایه و 800 شرکت بورسی و فرابورسی از مشتریان خود اطلاعات میگیرند و مشتری مجبور است برای ارتباط با هر شرکت فرمهای متعددی را تکمیل کند در حالی که مشتری فقط کافی است یکبار برای همیشه با ثبتنام در سامانه سجام و احراز هویت در دفاتر پیشخوان از کلیه خدمات معاملاتی بازار سرمایه اعم از خرید و فروش سهام ،دریافت سود شرکتها و... بهرهمند شود و بر این اساس مشتری دیگر نیازی به حضور فیزیکی در کارگزاریها برای دریافت کد بورسی و تکمیل فرمهای متعدد ندارد.
وی افزود: تمامی 10میلیون فعال حقیقی و 75 هزارشخص حقوقی بازار سرمایه باید ظرف 6ماه در سامانه سجام ثبتنام کرده و احراز هویت شوند در غیر این صورت دیگر خدماتی از بازار سرمایه دریافت نخواهند کرد.
فهیمی با بیان اینکه هر شخص حقیقی و حقوقی با یک بار ثبتنام در این سامانه خواهد توانست، وارد باشگاه مشتریان شود و دیگر نیازی به شناساییهای مکرر نخواهد داشت افزود: ثبتنام در این سامانه از دو روز پیش آغاز شده است.این مقام مسئول با اشاره به اینکه هر شخص حقیقی و حقوقی به صرف ثبتنام در این سامانه کد بورسی نیز دریافت خواهد کرد ادامه داد: تمامی نهادهای مالی قادر خواهند بود که این فرد را شناسایی کنند، بدون اینکه هیچ مدرک جدیدی بخواهند. همچنین برای ورود اعضای این سامانه به مجامع شرکتها نیز تمهیداتی اندیشیده شده است.
به گفته فهیمی با این سیستم شرکت سپردهگذاری مرکزی میتواند، سود سهام یا هر نوع اوراق بهاداری که هر شخص در بازار سهام دارد را دریافت و به حساب فرد در هر گوشه از کشور که وجود دارد، پرداخت کند.
وی با رد شایعه تبدیل سمات به بانک عنوان کرد: در گذشته همیشه منتظر بودیم که سهامداران به ما مراجعه کنند، اما حالا قصد داریم، فعال شده و خودمان به سراغ سهامداران برویم.
مدیرعامل سمات همچنین گفت: از ابتدای سال 97 تاکنون بیش از 316هزار نفر با دریافت کد معاملاتی وارد بازار سرمایه شدهاند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش 300 درصدی روبهرو است.