در ادامه خروج شرکتهای اروپایی از ایران
شرکت سوئیسی«استدلر ریل» قرارداد 1/4 میلیارد دلاری با ایران را لغو میکند
شرکت سوئیسی استدلر ریل اعلام کرد به علت خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریمها علیه ایران، قرارداد انحصاری 1/4 میلیارد دلاری ریلی خود با این کشور را لغو میکند و امیدی به اقدام متقابل کشورهای اروپایی در برابر آمریکا ندارد.
شرکت سوئیسی استدلر ریل اعلام کرد به علت خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریمها علیه ایران، قرارداد 1/4 میلیارد دلاری ریلی خود با این کشور را لغو میکند.
این شرکت در پایان ماه فوریه، توافقنامهای با تهران برای تحویل 960 واگن مترو امضا کرد. هرچند این شرکت بعدا انعقاد هرگونه قرارداد با ایران را تکذیب کرد اما اعلام کرد که تنها در مناقصه عمومی شرکت کرده است.
با این حال، مقامات استدلر ریل اخیرا در مصاحبهای اذعان کردند که این قرارداد به صورت انحصاری میان این شرکت و سازمان توسعه نوسازی صنعتی ایران (ایدرو) به امضا رسیده بود.
پیتر جنلتن، رئیسبخش فروش استدلر ریل به روزنامه بلیک گفت: همه چیز انحصاری بود؛ ما تنها شرکتی با چنین قراردادی بودیم.
بر اساس این گزارش، دبیرخانه دولتی امور اقتصادی سوئیس(سسکو) قبلا مجوزهای صادراتی را منتشر کرده و بیمه ریسک صادراتی سوئیس نیز همکاری میکند.
به گزارش فارس، جنلتن که رئیساتحادیه ریل سوئیس نیز هست، اعتقاد ندارد که اقدام متقابل دولتهای اروپایی بتواند این قرارداد چند میلیارد دلاری با ایران را حفظ کند.
وی با اشاره به اینکه تازمانیکه دلار مهمترین ارز در جهان است، آمریکا قدرت خواهد داشت، گفت:تاکنون، اروپاییها نتوانستند آمریکا را شکست دهند.
گفتنی است بعد از خروج آمریکا از برجام، شرکتهای اروپایی بدون توجه به تعهدات خود برای خروج از ایران صف کشیدند. در همین راستا شرکتهای بدعهدی همچون پژو و توتال اعلام کردند که فعالیتهای خود در ایران را تعلیق خواهند کرد. شرکتهای ایرباس، زیمنس، اینژی، دی زی بانک آلمان و چند شرکت دیگر نیز بیانیههای مشابهی صادر کردند.
رویاپردازی پمپئو
«رند پال» نماینده جمهوریخواهان کنتاکی در سنای آمریکا، در نشست پنجشنبه هفته گذشته کمیته روابط خارجی سنا، «مایک پمپئو» وزیر خارجه کشورش را به دلیل اتخاذ رویکردی پر از تناقض در قبال ایران و چشم بستن بر جنایتهای متحدان آمریکا در غرب آسیا، به باد انتقاد گرفت.
این سناتور به درخواست 12 بندی پمپئو از ایران پرداخت؛ درخواستی که پس از خروج آمریکا از برجام مطرح شد و دورنمایی زیادهخواهانه و رویاپردازانه از توقف برنامه موشکی دفاعی و مبارزه ایران با تروریستهای منطقه در قبال مذاکره با آمریکا بر سر توافقی جدید را ترسیم میکند.
پال به درخواست آمریکا از ایران برای کنار گذاشتن موشکهای بالستیکش پرداخت و ضمن اشاره به هزینههای گزاف اعراب حاشیه جنوبی خلیجفارس در پروژههای نظامی، گفت «مگر اینکه (کشور) آنها فلج شوند و در خیابانها به گشنگی بیافتند که قبول کنند که برنامه موشکی بالستیک خود را کنار بگذارند».
چالش
«ولفگانگ اشلوسل» صدراعظم اتریش گفت: کشورهای اروپایی بایستی تصمیم آمریکا برای خروج از توافق هستهای ایران را در سازمان ملل متحد و سازمان تجارت جهانی به چالش بکشند.
«پل پیلار» عضو شورای اطلاعات ملی آمریکا نیز گفت: به نظر میرسد حکومتهای اروپایی در مقابل تصمیم ترامپ مقاومت کنند اما آنها تاحدودی میتوانند از بخش خصوصی خود در مقابل اعمال تحریمهای ثانویه آمریکا حمایت کنند. شرکتهایی از بخش خصوصی اروپا اخیرا تحت فشار ایالات متحده آمریکا قرار گرفتهاند.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت: آمریکا با خروج از توافق هستهای ایران به دنبال تقابلی تمام عیار با تهران است.