روایت نماینده سرپلذهاب از بلوکه شدن کمکهای مردمی در حسابهای شخصی
برخی با کانکسهای ارتش و سپاه عکس گرفتند و نیرنگ زدند
نماینده مردم سرپل ذهاب در مجلس گفت: عده زیادی از افراد وجود داشتند که با عکس گرفتن در کنار کانکسهای بدون نام ارتش و سپاه با نیرنگ توجیه و بهانهای برای مبالغ جمعآوری شده پیدا کردند.
به گزارش فارس، فرهاد تجری در نشست «سرپلذهاب ۷ ماه پس از زلزله» گفت: حضور مقام معظم رهبری در مناطق زلزلهزده و اظهار نگرانی ایشان از همان روزهای اول همه ارگانها و رسانهها را ملزم کرد تا نسبت به بازسازی و ساماندهی این مناطق پیگیر باشند.
تجری افزود: همه مردم عزیز ایران با حضور ارزشمند خود زلزلهای که فاجعه بود را به حماسه و انسجام ملی تبدیل کردند. مردم عزیز کشور و دستگاههای اجرایی باعث شدند تا افرادی که عزیزانشان را از دست دادهاند و خانههایشان آوار شد انگیزه مجددی پیدا کنند و به بازسازی منازل و شهر بپردازند. در این مسیر از مقام معظم رهبری، رؤسای سه قوه و مسئولان مختلف حکومتی باید تشکر کنیم.
وی ادامه داد: در بحث نجات، اورژانس با هوانیروز، سپاه، ارتش و... هماهنگیها را انجام دادند و سبب آن شدند که در روز پس از زلزله ما حتی یک مجروح رسیدگی نشده نداشته باشیم و این در حالی بود که بیمارستانها تخریب شده بودند.
نماینده مردم سرپلذهاب در مجلس شورای اسلامی گفت: حدود 7 هزار مجروح بعد از زلزله ساماندهی شدند که جا دارد از وزیر بهداشت تشکر کنیم. همچنین سپاه، ارتش و بسیج سازندگی، خاتمالانبیاء و... از ابتدای زلزله خدمات مهم و حیاتی ارائه کردند که همه ما باید متشکر آنان باشیم.
تجری ادامه داد: از همان روزهای اول وضعیت کانکس و اسکان با فراز و نشیبهایی همراه بود، برخی دستگاهها از حداکثر توان خود در امدادرسانی استفاده کردند لذا بخشهایی وجود داشتند که زحمات قسمتهای دیگر را زیر سؤال بردند.
به گفته وی، اسکان و بازسازی در منطقه در حال حاضر اولویت دارد.
آنها که حساب شخصی اعلام کردند پاسخگو باشند
نماینده سرپل ذهاب در مجلس درخصوص کمک گرفتن و اعلام حساب از سویاشخاص، چهرهها و سلبریتیها در جریان زلزله سرپلذهاب نیز اظهار داشت: در آن ایام متأسفانه برخی با بهرهگیری از ظرفیت شبکههای اجتماعی و حتی صداوسیما و با مظلومنمایی و یا با احساس مسئولیت، حسابهای شخصی را برای دریافت کمکهای مردمی اعلام کردند و این رویه باعث شد بخشی از کمکهای مردمی جذب حسابهای شخصی شود. بسیاری از حسابهایی که در زمان شرایط حاد و اضطراری سرپلذهاب نتوانستند به وضعیت مردم منطقه یا زلزلهزده کمک کنند.
تجری افزود: ناتوانی و نداشتن اطلاعات کافی، عدم مشورت از دستگاههای مسئول و عدم بهرهگیری از ظرفیتهای محلی، سازمانی و ملی باعث شد این کمکها نتوانند موثر بوده و درواقع در حق مردم زلزلهزده ظلم شد.
وی با بیان اینکه کسانی که برای کمک به مردم اعلام حساب شخصی کردند باید پاسخگوی موجودی حسابهایشان باشند، بیان داشت: این افراد باید پاسخگو باشند که به چه شکل کمکهای مردمی را هزینه کردند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه به موجب قانون سازمان هلالاحمر باید بر تمامی حسابها و هزینههای انجامگرفته در جریان زلزله سرپلذهاب نظارت داشته باشد، گفت: این سازمان متولی شرایط بحرانی است. در این زمینه هم باید از عملکرد سازمان هلالاحمر انتقاد کرد؛ چراکه در شرایط بحرانی با وجود اینکه میتوانست خوب عمل کند، به دلیل عدم مدیریت نتوانست به وظایف خود عمل کند.
تجری افزود: این نبود مدیریت در سازمان هلالاحمر باعث شد کمکهای مردمی به سمتاشخاص و حسابهای شخصی ریخته شود، درحالیکه این حسابها باید با واسطه هلالاحمر هزینه میشد.وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه منطقه زلزلهزده سرپلذهاب در شرایط پایداری قرار گرفته است هنوز هم پول و کمکهای مردمی در برخی حسابهای شخصی بلوکه شده و برخی از این افراد حساب و کتاب روشنی ندارند و معلوم نیست در کنار خدمات اندکی که به این مناطق ارائه دادهاند، مابقی حجم کمکهای مردمی به کجا رفته است.
مدعیالعموم به موضوع حسابهای شخصی ورود کند
نماینده سرپلذهاب در مجلس یادآور شد: باید مدعیالعموم به این مسئله وارد شود و از ایناشخاص مطالبه کند تا متوجه شویم این کمکها که برای استفاده مردم زلزلهزده در نظر گرفته شده بود، به چه سرنوشتی دچار شده است.
تجری اظهار داشت: در مناطق زلزلهزده عدهای از افراد به عنوان خیر با بادیگارد حاضر میشوند که مردم نیز میدانند این افراد از منابع مالی سوءاستفادههایی کردند. خیران باید کمکها را در زمینه اضطرار و نیازهای اولیه ارائه میکردند نه اینکه کمکها در حوزه خاص هزینه شود و مشکلات دیگر نیز دیده نشود.وی ادامه داد: ما نمیخواهیم افرادی که واقعا کمک کردند یا قصد کمک دارند، شناخته شوند ولی روی صحبت من به افرادی است که با باند بازی مبالغ هنگفتی جمعآوری کردند که در زمینههای دیگری ختم شد. این مورد سبب بیاعتمادی به هنرمندان کشور میشود.
عکس با کانکسهای ارتش و سپاه
نماینده مردم سرپل ذهاب افزود: عده زیادی از افراد وجود داشتند که با عنوان خیر و با حضور در کنار کانکسهای بدون نام ارتش و سپاه و عکس گرفتن در کنار آنها توجیهی برای مبالغ جمعآوری شده پیدا کردند و به نوعی با نیرنگ بهانهای برای هزینهها پیدا کردند.
تجری درباره کارشناسی درخصوص پولهای مردمی که حدود پنج میلیارد تومان است و توسط خانم «ک» دریافت شده ولی هزینهکردها مشخص نیست، گفت: وی قبلا به عنوان خیر اقداماتی میکرد ولی در حال حاضر به عنوان پیمانکار فعالیت میکند. ما هنوز این فرد را ندیدهایم. این خانم با پولی که به دست آورده، با تشریفات خاص و بادیگارد وارد منطقه میشود که انتظار میرود دادستان کل کشور و وزارت اطلاعات به این مسائل ورود پیدا کنند.
وی افزود: این فرد با وکالت گرفتن از مالکان با بنیاد مسکن قراردادی بسته که مشخص نیست چه کاری قرار است صورت پذیرد.نماینده مردم سرپلذهاب درخصوص اینکه نمایندگان مجلس چرا زودتر توسط وزارت اطلاعات به مسائل ورود نکردند، گفت: شاید با ورود ما در روزهای اول بعد از زلزله حاشیه به وجود میآمد زیرا برخی از مسئولان کشور نیز با چنین خیرانی همراه بودند.
تجری گفت: کمکهای مالی مردم که در حساب خیران است میتوانست در روند بازسازی برای زلزلهزدگان مهم باشد ولی در حال حاضر با افزایش قیمت ارز میتوان خدمات کمتری ارائه داد.
وی اظهارداشت: آقایان «د» و«ز» و خانم «ک» حدود 30 میلیارد تومان از پولهای مردم را در اختیار دارند ولی هزینهای نمیکنند که دستگاههای نظارتی باید پیگیر این مسائل باشند.
این نماینده مجلس از وزارت کشور و دادستان خواست راجع به رسیدگی به حسابهای شخصی سلبریتیها وارد عمل شود.