kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۳۱۳۸
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۰
۲۳ میلیارد و ۷۷۷ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شد

رونمایی رسمی کمیته المپیک از بودجه فدراسیون‌ها سهم فدراسیون کشتی نصف شد!

کاهش 50 درصدی بودجه فدراسیون کشتی نسبت به سال گذشته اعتراض مسئولان این فدراسیون را به دنبال داشت تا جایی که لایق دبیر فدراسیون کشتی گفت: مسئولین کمیته ملی المپیک باید استراتژی خود را تغییر دهند و مشخص کنند که برای آنها کیفیت مهم است یا کمیت؛ البته مردم این بی‌توجهی‌ها را متوجه می‌شوند.
سرویس ورزشی-

در حالی که کمیته ملی المپیک سال سختی را با توجه به برگزاری بازی‌های آسیایی و اهمیت آماده‌سازی مناسب تیم‌های مختلف برای حضور در این رقابت‌ها پیش‌رو دارد؛ صالحی امیری تصمیم گرفته برای نخستین بار بودجه پرداختی به فدراسیون‌ها را رسانه‌ای کند.
طبق اعلام کمیته ملی المپیک در سال 1397 جمعا مبلغ ۲۳ میلیارد و ۷۷۷ میلیون تومان اعتبار برای فدراسیون‌های ورزشی در نظر گرفته شده است. جدول بودجه پرداختی به فدراسیون‌ها در سال ۹۷ اعلام شده و در آن سهم هر فدراسیون از بودجه کمیته ملی المپیک مشخص شده است.
در جدول اعلام شده کشتی با ۲ میلیارد تومان بیشترین سهم را دارد. همچنین تکواندو با یک یک میلیارد و ۹۸۰ میلیون تومان و وزنه‌برداری با یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان در رده‌های بعدی هستند.
کیکاووس سعیدی ذی‌حساب و خزانه‌دار کمیته ملی المپیک در این‌باره اظهار داشت:با توجه به مصوبه هیئت اجرایی مقرر شد بودجه سال 1397 فدراسیون‌های ورزشی با 10 درصد افزایش نسبت به بودجه مصوب سال 1396 فدراسیون‌ها اعمال گردد.
وی خاطر نشان کرد: همچنین به‌طور تقریبی مبلغ 150 میلیارد ریال شامل مخارج و هزینه‌های کاروان‌های ورزشی اعزامی به بازی‌های آسیایی جاکارتا و المپیک جوانان بوینس آیرس اعم از هزینه‌های ارزی، تهیه بلیط هواپیما، البسه ورزشکاران و... راسا توسط کمیته ملی المپیک تامین خواهد شد.
سعیدی در خاتمه تصریح کرد: بنا بر دستور ریاست کمیته ملی المپیک تخصیص‌ها و اعتبارات مصوب کمیته برای فدراسیون‌ها در زمان‌های مختلف بصورت علی‌الحساب پرداخت و اطلاع‌رسانی خواهد شد.
فدراسیون کشتی معترض شد
اما انتشار رقم تعلق گرفته به هر فدراسیون ورزشی حواشی خاص خود را نیز به دنبال داشت. فدراسیون کشتی ساعاتی پس از انتشار این لیست اعتراض خود را رسانه‌ای کرد. رضا لایق دبیر فدراسیون در این‌باره گفت: با وجود اینکه کشتی‌گیران ما بازی‌های آسیایی و سپس رقابت‌های جهانی مجارستان را در پیش رو دارند، هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک بودجه فدراسیون کشتی را کاهش داده و این در حالی است که بخشی از بودجه سال ۹۶ نیز پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: بودجه دریافتی سال ۹۵ ما که حدود 5/5 میلیارد بود، در سال ۹۶ به ۳ میلیارد و نهصد میلیون کاهش پیدا کرد که از آن هم تنها ۵۰ درصد در اختیار ما قرار گرفت در حالی که همه فدراسیون‌ها هشتاد درصد بودجه اعلامی خود را دریافت کرده‌اند. ضمن اینکه بودجه سال ۹۷ ما هم ۲ میلیارد تومان اعلام شده است که پنجاه درصد نسبت به سال گذشته و شصت درصد نسبت به سال ۹۵ کاهش یافته است. دبیر فدراسیون کشتی با ‌اشاره به انتظاراتی که مردم از مدال‌آوری کشتی در میادین بین‌المللی دارند، تصریح کرد: در حوزه رشته‌های المپیکی به‌خصوص کشتی شرایط متفاوت است و باید برای این رشته برنامه‌ریزی و بودجه بندی متفاوت‌تری قائل شد. با شرایط ویژه‌ای که بازی‌های آسیایی و المپیک ۲۰۲۰ دارد، متاسفانه نمی‌دانیم چرا در این وضعیت اقتصادی چنین تصمیم گیری شده است. این صرفه‌جویی نیست و با توجه به لزوم نشاط در جامعه و توقعی که از کشتی می‌رود باید حمایت جدی‌تری صورت گیرد تا اتفاقات خوبی رخ دهد. در حالی که بودجه دیگر رشته‌های المپیکی کاهش محسوسی نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: کشتی ورزش اول کشور ماست و ورزشکاران این رشته سال‌هاست که توانسته‌اند با مدال‌های طلای خود جایگاه ایران را در رتبه‌بندی نهایی بازی‌های آسیایی و المپیک ارتقاء دهند. مسئولین کمیته ملی المپیک باید استراتژی خود را تغییر دهند و مشخص کنند که برای آنها کیفیت مهم است یا کمیت؟ خادم این موضوع را در نامه‌ای به صورت رسمی به رئیس‌کمیته ملی المپیک اعلام کرده است و امیدوارم در این زمینه تجدید نظر شود.
لایق در پایان گفت: دیروز که مراسم تجلیل از قهرمانان سال‌های ۹۵ و ۹۶ برگزار شد، حدود پنجاه درصد جوایز به کشتی‌گیران تعلق گرفت که این نشان از جایگاه کشتی کشور است اما وقت بودجه دادن سهم کشتی سال به سال دارد کم می‌شود. البته مردم این بی‌توجهی‌ها را متوجه می‌شوند.