آلودگی جنگلهای خراسان شمالی به قارچ زغالی
رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: 600 هکتار از جنگلهای هیرکانی شهرستان مانه و سملقان این استان به بیماری زغالی بلوط آلوده شده است.
اصغر سمیعی در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: کانون بیماری زغالی بلوط اکنون در جنگلهای هیرکانی شهرستان مانه و سملقان گزارش شده است.
وی با بیان اینکه مهمترین عامل شیوع این بیماری تغییرات اقلیمی است، افزود: کاهش بارش برف و باران، افت آبهای زیرزمینی، خشک شدن چشمهها در جنگل و افزایش نسبی دما موجب افزایش تنش در جنگل و مستعد شدن زمینه شیوع این بیماری شده است.
رئیساداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی به اقدامهای انجام شده یا در حال انجام برای مبارزه با این بیماری اشاره کرد و گفت: در کانونهای آلوده عملیات بهداشت جنگل شامل شناسایی درختان آلوده در حال اجرا است.
سمیعی افزود: قارچ زغالی بلوط، نوعی بیماری است که موجب انسداد آوندها و قطع پیوند قسمتهای هوایی درخت و ریشه شده که از علایم بارز آن ایجاد لایه سیاهرنگ زیر پوست تنه درختان بلوط است که این وضعیت موجب خشکیدگی درختان میشود.
جنگلهای هیرکانی خراسان شمالی با بیش از 25 هزار هکتار گستره، دارای شرایط محیطی شکننده است و به همین علت در صورت وارد شدن هر گونه استرس و یا تخریب، برگشتپذیری این مناطق به حالت اولیه بسیار زمان بر خواهد بود.
گونههای اصلی جنگلهای هیرکانی خراسان شمالی شامل بلوط، زبان گنجشک، افرا شیردار، کچف، داغ داغان، سیاه تلو، زرشک و چنار است.