ویکلی استاندارد:
دیپلماتهای اروپایی پشت پرده در حال همراهی با آمریکا هستند
هفتهنامه ویکلی استاندارد در گزارشی نوشت: پشت درهای بسته دیپلماتهای اروپایی درحال پذیرفتن این مسئله هستند که با تحریمهای آمریکا همراهی خواهند کرد.
هفته نامه ویکلی استاندارد براساس یک توصیه نامه که در کنگره آمریکا درحال دست به دست شدن است گزارش داد که واشنگتن در حال تدوین گامهای لازم برای اعمال فشار به اروپا برای همراهی کردن با تحریمها علیه ایران است.
این توصیه نامه که درحال دست به دست شدن در میان نمایندگان کنگره است توسط ریچارد گولدبرگ مشاور ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها تهیه شده است و به سیاستمداران آمریکایی توصیه میکند یک پیام قوی به کشورهای اروپایی با توجه به امکان بالقوه وضع تعرفه برای مقابله با تحریمهای آمریکا ارسال کنند.
گولدبرگ در این توصیه نامه گفته که باید برای اروپاییها آشکار ساخت که هرگونه تلاش برای پاسخ به اعمال مجدد تحریمها از طریق اعمال تعرفه(برکالاهای آمریکایی) تاثیر بسیار منفی روی مذاکرات جاری پیرامون تعرفههای فولاد و آلومینیوم خواهد گذاشت و همچنین بخشهای استراتژیک اقتصادی کشورهای اروپایی هدف قرار خواهد گرفت.
این توصیهنامه همچنین سفارش میکند که باید مشخص کرد که آمریکا هیچ استثنایی برای تحریمهایش خارج آنچه که در قانون آمده قائل نیست و همچنین توصیه میکند که باید با تحریم و جریمه اولین بانک یا شرکت (که بدون توجه به تحریمها با ایران تعامل میکند) یک شلیک هشدار به دیگر نهادها و شرکتها ارسال شود.
ویکلی استاندارد اضافه کرد، استفان منوچین وزیر خزانهداری آمریکا نیز گفته که معافیتهای بالقوه از تحریمهای اعمال شده علیه ایران مورد به مورد مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به صورت کلی نخواهد بود.
به گزارش فارس، مشاور ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها درباره سامانه سوئیفت، که روزانه میلیونها پیام تراکنش مالی در سرتاسر جهان را رد و بدل میکند، نیز اظهار نظر کرده و توصیههایی به سیاستمداران آمریکایی کرده است.
وی در این زمینه گفته؛ پشت درهای بسته دیپلماتهای اروپایی درحال پذیرفتن این مسئله هستند که با تحریمهای آمریکا همراهی خواهند کرد. ولی ما هم نیاز داریم که برای قطع ارتباط بانکهای ایرانی با سوئیفت فشار بیاوریم و روی آن تمرکز کنیم.
وی به نمایندگان کنگره آمریکا توصیه کرده است که باید به هر عضو سوئیفت یادآوری کنیم که در صورت عدم قطع دسترسی بانکهای ایرانی، به ویژه بانک مرکزی ایران، با این شبکه تراکنشی، آنها مورد تحریم و جریمه ایالات متحده قرار خواهند گرفت.
یادآور میشود مقامات انگلیسی و فرانسوی و آلمانی به تواتر طی چندماه اخیر، خواستار تشدید فشار بر ایران و حتی تصویب تحریمهای جدید برای عقبنشینی ایران از برنامه موشکی و پیروزیهای منطقهای خود شده است.
تحریم جدید
خزانهداری آمریکا پنجشنبه هفته گذشته با صدور بیانیهای تحریمهای تازهای علیه چند فرد و شرکت ایرانی اعلام کرد.
خزانهداری آمریکا در این بیانیه مدعی شده است که «یک شبکه گسترده انتقال ارز» وابسته به ایران را با همکاری امارات متحده عربی مختل کرده است.
بر اساس این بیانیه، 6 فرد و 3 شرکت ایرانی به بهانه مبارزه با تروریسم به فهرست تحریمشدگان از سوی آمریکا افزوده شدهاند.
خزانهداری آمریکا داراییهای این افراد و شرکتها در حوزه قضایی آمریکا را بلوکه کرده و اتباع آمریکا از مراودات مالی با آنها منع شدهاند. این بیانیه به اتباع خارجی هم هشدار داده که در صورت کمک دانسته به نقل و انتقال پول توسط این افراد و شرکتها، ممکن است در معرض تحریمهای آمریکا قرار بگیرند.
در حدود قریب به سه سالی که از اجرای توافق هستهای میگذرد، آمریکا با وجود اعلام پایبندی ظاهری به این توافق هم بارها تحریمهای تازهای علیه ایران وضع کرده بود.
پس از اقدام آمریکا در اعمال تحریم علیه ۹ فرد و شرکت ایرانی توسط خزانهداری این کشور،امارات نیز با صدور بیانیهای، ۹ فرد و شرکتی را که امشب از سوی آمریکا تحریم شده بودند، در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
مذاکرات موشکی!
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان پنجشنبه هفته گذشته در تماس تلفنی با روحانی به طرف ایرانی گوشزد کرده که تا زمان پایبند ماندن ایرانیان به تعهدات برجامی، تروئیکای اروپایی هم به این توافق پایبند خواهند ماند؛ وی همچنین بر پیشبرد خواستههای آمریکا یعنی محدود شدن برنامه موشکی و فعالیت منطقهای ایران تأکید کرد.
در بیانیه دفتر مرکل عنوان شده که آلمان علاقمند است که با ایران درباره برنامه موشکهای بالستیک و فعالیتهای منطقهای گفتوگو کند.
ترامپ پیش از این بارها گفته بود موضوع برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای ایران هم باید بر سر میز مذاکرات برجام حل میشد و چون این اتفاق رخ نداده، پس برجام توافق ناقصی است.
براندازی!
به گزارش فارس، «واشنگتن فری بیکن» از توزیع یک گزارش سه صفحهای بین اعضای شورای امنیت ملی کاخ سفید خبر داد که محتوای آن، استراتژی تغییر نظام در ایران است.
یک منبع نزدیک به کاخ سفید هم به واشنگتن فری بیکن گفته که «مشکل، توافق هستهای ایران نیست بلکه مشکل خود رژیم ایران است».
گفتنی است در روزهای گذشته نشریه آتلانتیک در تحلیلی به قلم «فیلیپ گوردون»- عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا و دستیار ویژه رئیسجمهور در دوره باراک اوباما- نوشته بود:«برخلاف آنچه ترامپ بر آن اصرار دارد، برجام فشار را از روی ایران کم نکرد بلکه با افزایش انتظارات عمومی که امکان برآورده شدن ندارد، اقتصاد ایران را تضعیف کرد. این یک سیاست برد- برد است. چنانچه تغییر حکومت ایران ممکن باشد، برجام نه تنها مانعی در راه آن نیست بلکه زمینهساز وقوع آن نیز هست و این دلیل منطقی برای حفظ آن کافی به نظر میرسد».
برجامِ معیوب
«مایک پنس» معاون رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه «سی. بی. اس» در اظهارنظری گستاخانه گفت: برجام عمیقا معیوب بود چون حمایت ایران از تروریسم و فعالیتهای مخرب این کشور را کنترل نمیکرد و هیچ کاری برای کنترل جاهطلبیهای موشکی ایران انجام نمیداد.
پنس افزود: ما الان در حال تعامل بر سر احتمال یک توافق جدید هستیم که ممکن است فرصتهایی ایجاد کند که نه فقط مسئله آمریکاییهای بازداشتشده در ایران را پاسخ دهد، بلکه نفوذ بسیار مخرب ایران و حمایت این کشور از تروریسم را که همچنان در منطقه در حال گسترش است، کنترل کند. علاوهبر این مقامات آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفتند که وزیر خارجه آمریکا مذاکراتی را با کشورهای مختلف جهان آغاز کرده تا با افزایش فشارها، ایران را به میز مذاکره برای توافقی جدید، بازگردانند.
رویترز نوشت: سؤال اما اینجاست که آیا ایران بازگشت به میز مذاکره بر سر موضوعات مختلف را آنهم بعد از مشاهده خروج آمریکا از توافق هستهای که 3 سال پیش امضا شده بود، میپذیرد یا خیر. واشنگتن اما امیدوار است بازگرداندن تحریمهای یکجانبه آمریکایی علیه ایران و ممانعت از تجارت اروپاییها با ایران، بتواند تهران را مجدد به میز مذاکره بیاورد.
نشست بروکسل
خبرگزاری «کیودو» به نقل از یک دیپلمات ارشد ایرانی نوشت دیپلماتهای ارشد ایران، انگلیس، آلمان، فرانسه و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سهشنبه برای بحث درباره برجام، در بروکسل بلژیک دیدار میکنند.